FIBA Svjetsko prvenstvo poeni igrača i predlozi za klađenje – D. Davidovac 10.09.2023. 14:40

Srba331
9 rujna, 2023
960 Views
FIBA Svjetsko prvenstvo poeni igrača i predlozi za klađenje – D. Davidovac

Pomalo neočekivano, ali će se za trofej svetskog šampiona u košarci u nedelju boriti Nemačka i Srbija. Shodno tome, pripremili smo jednu zanimljivu opkladu.

Kladionica Mozzart i ovog puta je odlučila da nagradi svoje postojeće, a i nove igrače, fantastičnim izazovom za vreme trajanja Svetskog prvenstva u košarci.

Dejan Davidovac ( Srbija ), 3.5 poena Under, 1.90

Krenućemo najpre od statistike. Dejan Davidovac je ulazio u igru u svakom meču Srbije na ovom turniru. Na sedam mečeva do sada je ukupno proveo 104 minuta na terenu i za to vreme postigao ukupno 28 poena. Dakle, Dejan Davidovac je do sada na terenu prosečno provodio 14.9 minuta i postizao 4 poena po utakmici. Shodno njegovoj ulozi u timu više nego pristojan učinak.

Najslabiji učinak ( po 2 poena ) je imao protiv Portorika i Italije, ali moramo pomenuti podatak da je u tim mečevima imao 2 odnosno 3 šuta iz igre. Njegova uloga u tim duelima je bila podređena odbrani, tako da je jasno zašto se nije istakao poenterski.

Njegov najbolji učinak na ovom turniru je bio na meču protiv Južnog Sudana kada je iz igre šutirao bez greške ( 3/3 ) i postigao 8 poena. Ujedno, na parketu je proveo 16 minuta tako da možemo reći da je Davidovac u potpunosti iskoristio priliku koju mu je Pešić pružio.

Sve u svemu, Davidovac je na ovom turniru pokazao da je “čovek zadatka”, da je jedan od disciplinovanijih igrača koji je spreman da se podredi timu u potpunosti, tako da je definitivno opravdao poziv koji je dobio od selektora Pešića.

U poslednjoj prepreci ka zlatnoj medalji Srbija će odmeriti snage sa Nemačkom, što je malo ko očekivao ako ćemo biti iskreni. Nemačka reprezenatacija je protiv Amerike odigrala u ultra brzom ritmu ( što čak 113 postignutih poena najbolje potvrđuje ) i Nemci u odličnom šuterskom ritmu dočekuju ovaj izuzetno važan meč.

To ujedno znači da će Nemci ponovo nastojati da odigraju “run and gun” utakmicu, što automatski znači da će Srbija morati prilagoditi tome. To dalje znači da Davidovac ne bi trebao biti previše angažovan u polju napada obzirom da u ekipi postoje igrači koji su ofanzivni nosioci. Odnosno, smatramo da će popularni “deda” imati prvenstveno defanzivne zadatke, a da će o poenterskom učinku “brinuti” igrači poput Bogdanovića, Gudurića i Milutinova.

Takođe smatramo da na terenu neće provesti više od desetak minuta, što bi trebalo biti sasvim dovoljno da Davidovac “ostane ispod” margine od 3,5 poena.

Kladionica: Admiralbet

Kvota: 1.90

Tip: Dejan Davidovac 3.5 poena under

Author Srba331

Nije lako opisati u nekoliko rečenica koliko je Srba bitan šraf naše ekipe. Od tipstera koji piše gotovo sve lige i sportove, preko čoveka koji se razume u dizajn i pomalo u programiranje. Kao kučni majstor Srba se pojavi kada je potrebno sa rešenjem problema. Slobodno vreme, kojeg ima malo, provodi u vožnjama biciklom po prirodi, smišljajući kako da unapredi našu stranicu.