Golden State Warriors vs. Dallas Mavericks: Tipovi, savjeti i kvote 19.05.2022.

Dusan
17 svibnja, 2022
590 Views
Golden State Warriors vs. Dallas Mavericks

Nakon što su šokirali Phoenix Sunse i prošli u finale Zapadne konferencije, Dallas Mavericksi će probati da eliminišu Golden State Warriorse i tako se plasiraju u NBA finale prvi put nakon 11 godina.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Golden State Warriors

U prve dvije runde ovogodišnjeg doigravanja, Golden State Warriorsi su podsjetili sve fanove NBA koliko su moćni. Nakon što Klay Thompson nije igrao dvije sezone zbog dvije teške ozljede, Warrriorsi su dva puta propustili nastup u doigravanju, ali sada kada je tim ponovo na okupu, ponovo su ozbiljni kandidati za šampionsku titulu.

Thompson je možda izgubio na brzini, ali preciznost šuta je i dalje. Steph Curry je na konstantno visokom šuterskom nivou, dok je solidna partije prikazao i Andrew Wiggins. Warriorsi su ove godine najviše dobili od Jordana Poolea koji je odličnim igrama zaslužio važnu ulogu u ovom timu i nekoliko utakmica su dobili zahvaljujući njegovim izdanjima.

Dosta minuta u ovom doigravanju je dobio i mladi Jonathan Kuminga koji je takođe postao bitan dio rotacije Stevea Kerra. Warriorsi su imali malo i sreće pošto su Grizzliesi ostali bez svog superstara Ja Moranta nakon treće utakmice polufinala Zapadne konferencije, dok su Denver Nuggetsi doigravanja dočekali bez Jamala Murraya i Michaela Portera.

Dallas Mavericks

Dallas Mavericksi su napravili senzaciju u sedmoj utakmici polufinala Zapadne Konferencije. Otišli su u Phoenix kao autsajderi, da bi tamo ponizili prve nosioce Sunse. Mavericksi su pobijedili 123-90, a u jednom momentu je bilo 114-68. Luka Dončić i Spencer Dinwiddie su bili nezaustaljivi, ali ogromne zasluge za prolaz dalje idu odbrani Mavericksa koja je bila perfektna.

Ispostavilo se da je Mark Cuban napravio ispravan potez kada je prošlog ljeta otpustio Ricka Carlislea i umjesto njega doveo Jasona Kidda. Nekadašnji razigravač Mavericksa je pronašao dobitnu formulu i oni su nakon 11 godina ponovo izborili nastup u finalu Zapadne konferencije.

Ostaje da se vidi mogu li kao i tada da odu do samog kraja i osvoje titulu. U prve dvije serije u doigravanju ove godine, Mavericksi su počinjali jako slabo protiv Utah Jazz i Phoenix Sunsa da bi igrali sve bolje i bolje kako je serija odmicala.

Protiv Golden State Warriorsa je mnogo teško juriti zaostatak, tako da bi jedna pobjeda u prve dvije utakmice u San Franciscu bila od esencijalnog značaja za Maverickse.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Četiri puta su ove sezone ovi timovi igrali međusobno i Dallas Mavericksi vode 3-1 protiv Golden State Warriorsa. U sva četiri okršaja, Dončić je bio najbolji strijelac na utakmici. U ovogodišnjem doigravanju, Warriorsi su sa učinkom 6-0 bez poraza na svom parketu. Mavericksi su ostvarili tri pobjede i četiri poraza na gostovanjima u Utahi i Pheonixu.

Očekivani sastavi

Golden State Warriorsi imaju sve igrače na raspolaganju, dok Tim Hardaway Jr. neće igrati za Dallas Maverickse zbog ozljede stopala. On bi se mogao vratiti za utakmicu broj tri u ovoj seriji.

Prijedlog za klađenje

Datum odigravanja utakmice: 19.05.2022 03:00
Tip: Golden State Warriors -3.5
Kvota: 1.73
Kladionica: 22bet

Mavericksi su obje serije u doigravanju počinjali slabo i tek su kroz prilagođavanja igrali sve bolje u narednim utakmicama. Warriorsi su serije protiv Nuggetsa i Grizzliesa počinjali dobro i sada su imali dva dana više od Mavericksa za odmor i to bi takođe moglo biti od značaja.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan