Gvardiol kod Guardiole, Di Maria se vraća na mesto uspeha?

Iko
25 lipnja, 2023
287 Views
transferi 25.06.2023

Transferi 25.06.2023. Dobrodošli u našu sekciju sportskih vijesti. Nogometna sezona je završena, ali ono što interesira sve ljubitelje ovog sporta je svakako letnja pijaca. Već smo pričali o transferima velikog broja vrhunskih fudbalera u Saudijsku Arabiju, a sada se i Evropa vraća u igru, i polako se zahuktava i Evropska transfer pijaca. Čak ni najbolje svijetske kladionice nisu sigurne gde bi koji igrač mogao da ode ovog leta. Ovaj članak donosi pregled nekih od najzanimljivijih transfera i „glasina“ koje su obeležile prethodni dan.

Sportaza Kladionica

4.7/5
100% do 100 EUR Bonus dobrodošlice

Raphael Guerrira – Završen transfer – Slobodan igrač (Dortmund u Bayern)

Portugalski defanzivac Raphael Guerreiro (29) je nakon sedam godina u Dortmundu, promenio sredinu i potpisao trogodišnji ugovor sa najvećim rivalom, Bayern Munich-enom. Ovaj transfer podsjeća na prethodne prelaske igrača iz Dortmunda u Bayern, poput Matsa Hummelsa, Gotzea, Sulea i naravno, Roberta Lewandowskog.

Joško Gvardiol – „Glasina“ –  (RB Leipzig u Manchester City)

Trener Manchester City-ja, Pep Guardiola, je u nekoliko navrata hvalio igru Hrvatskog defanzivca Joška Gvardiola, pa ne treba da čudi interesovanje Španskog stručnjaka. Prema navodima Fabrizio Romanoa, Gvardiol je već dogovorio privatne uslove sa Evropskim šampionom, ali se predviđa da će bogati šeici morati da izdvoje veliku sumu novca, s obzirom da RB Leipzig želi da zadrži sjajnog defanzivca. Takođe, postoje neke naznake da Joško neće napustiti nemački klub za manje od 100.000.000 EUR, što bi bio najskuplji transfer defanzivnog fudbalera u istoriji.

Angel Di Maria – „Glasina“ –  (Juventus u Benfika)

Argentinskom fudbaleru je istekao ugovor sa Juventusom, i Di Maria odlazi kao slobodan igrač. Angel za dve godine u Italiji nije uspeo da osvoji nijedan trofej, i obe strane su se složile o rastanku. Iako se ovaj transfer još uvek vodi kao „glasina“, sve su prilike da će se Di Maria vratiti u klub za koji je nastupao 2009/2010, na zadovoljstvo svih u Benfici. Iako je Argentinac imao još i ponudu od Galatasaraya, mnogi faktori su odlučili da se vrati u Portugal nakon trinaest godina.

Justin Kluivert – Završen transfer – 11.000.000 EUR (Roma u Bournemouth)

Justin Kluivert (24) se nakon pozajimice u Valenciji vratio u Romu, gde u prethodne dve sezone nije imao prostora za igru. Očekivao se transfer u neki drugi klub, i najkonkretnija ponuda je došla iz Premier lige, od strane Bournemoutha. Italijani su za njega dobili 11.000.000 EUR, plus jedan milion kroz eventualne bonuse, a Kluivert će imati priliku da se pokaže u najjačoj Evropskoj ligi, nakon ne toliko uspešnih epizoda u Leipzigu, Nici i Valenciji.

22bet Kladionica

4.9/5
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Author Iko

Iko je jedan od mlađih pisaca na našem portalu koji pokazuje neverovatan talenat. Specijalista je za srpsku fudbalsku ligu, a njegovo ime je za kratko vrijeme postalo sinonim za precizne i profitbaline tipove. Ako tražite siguran tip danas, pogledajte šta preporučuje naš Iko. Kada ne analizira utakmice i tečaje Iko vrijeme provodi za kompjuterom prateći svoju drugu veliku pasiju, kriptovalute. Verovatno zato i njegove nogometne predikcije imaju originalan pristup. Jasno je da ovaj tipster obožava da razmišlja izvan kutije.