Hamburg vs Joventut: Tipovi, savjeti i kvote – 26.01.2022.

Dusan
26 siječnja, 2022
484 Views
Hamburg vs Joventut

Hamburg

Iako su bili tek na sedmom mjestu u nacionalnom šampionatu, Hamburg je dobio priliku da igra u Eurocupu ove sezone po prvi put u klupskoj historiji. Zbog toga su dovedeni igrači poput Jaylona Browna, Caleba Homeslya i Raya McCalluma, sve sa ciljem da se ostavi što bolji utisak u ovom natjecanju.

Neke mečeve je Hamburg zaista odigrao impresivno, a najupečatljivija je bila pobjeda nad Lokomotivom na domaćem terenu i trenutačno se čini da će izabranici Pedra Callesa skoro sigurno zaigrati u nokaut fazi.

U posljednje vrijeme su imali problema sa virusom korona, te nisu bili kompletni pa su doživjeli dva teška poraza, međutim sada im preostaje da se bore za što bolje mjesto pred start osmine finala i što lakšeg protivnika u toj fazi turnira.

Joventut

Kada je Joventut prošle sezone potpisao bivše košarkaše Barcelone Antu Tomića i Pau Ribasa, bilo je potpuno jasno da se radi o ozbiljnom projektu. Ispali su u četvrtfinalu Eurocupa od Virtusa nakon dva zaista neizvjesna meča, ali su pokazali da ukoliko zadrže nosioce igre, da mogu da se nadaju još jednom iskoraku u Europi.

Ovog ljeta je stigao još jedan španjoljski veteran Guillem Vives, dok je Ferran Bassas ostao u Badaloni. Joventut je trenutno gledajući tabelu najbolji klub u dosadašnjem dijelu natjecanja i ukoliko zadrže isti ritam do kraja regularnog dijela sezone, moglo bi se desiti da imaju prednost domaćeg terena kroz čitavo doigravanje što bi ih dovelo u dobru situaciju da se bore za mjesto u Euroligi naredne sezone.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Iako je i dalje u sastavu Hamburga, Jordan Walker odavno nije u protokolima za utakmice i on neće sigurno igrati. Ray McCallum i Seth Hinrichs nisu igrali u domaćem prvenstvu i oni su neizvjesni. Kod gostiju, Guillem Vives je jedini koji nije otputovao u Njemačku.

Raniji rezultati i trendovi

Obje ekipe su odigrale 10 mečeva u dosadašnjem dijelu Eurocupa. Hamburg je na skromnih 4-6, dok je Joventut na prvom mjestu sa učinkom 8-2. U posljednja dva domaća meča, Hamburg je ubjedljivo deklasirao Turk Telekom i Lokomotivu, dok su prije toga upisali tri poraza. Joventut je u gostima gubio od Partizana i Lietkabelisa, dok je savladao Trento i Slask.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Hamburg +8,5 (pobjeda Hamburga ili poraz manji od devet poena razlike), a kladionica Bet365 daje kvotu 1.71 za ovu igru.

Hamburgu se vraćaju neki igrači i očekuje se da McCallum i Hinrichs budu bliže tome da istrče na teren. Ukoliko to bude slučaj, sigurno imaju šansu da odigraju jedan kvalitetan meč i da ga makar ne izgube sa devet poena razlike. U meču između ovih timova ranije ove sezone, Joventut je slavio 73:56, iako je na svega par minuta do kraja bilo samo pet razlike za domaćina (61:56).

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan