Italija vs. Španjolska – Tipovi, savjeti i kvote 25.06.2022.

Dusan
25 lipnja, 2022
528 Views
Italija vs. Španjolska

Najzanimljiviji meč trećeg kola Svjetskog prvenstva u vaterpolu biće odigran između Italije i Španjolske tačno u 18.00 časova.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Italija

Italija je na ovo Svjetsko prvenstvo u vaterpolu došla kao aktualni šampion svijeta pošto su u finalu 2019. godine pobijedili Španjolsku sa 10:5. Sa skoro identičnim sastavom, ova selekcija je prošle godine izgubila u četvrtfinalu Olimpijskih igara od Srbije, a trener Alessandro Campagna je odlučio da napravi promjene pa su na ovo Svjetsko prvenstvo Italijani stigli u veoma podmlađenom sastavu i sa dosta novih igrača.

Golman Marco del Lungo je i dalje jedan od najboljih igrača, a Francesco di Fulvio, Nicholas Presciutti i Andrea Fondelli su tu da pomognu nekim mlađim momcima da se što prije uklope u sistem.

Italija je u prvom kolu demolirala Južnu Afriku sa 22:4, dok utakmicu protiv Kanade nisu igrali jer je protivnik zbog velikog broja zaraženih igrača virusom korona morao da odustane od turnira.

Zbog toga su imali dva dana više za odmor od Španjolaca i to bi moglo biti veoma važno pred ovaj okršaj. Italija je autsajder na papiru, ali oni su svjetski šampioni i to ima težinu. Poraženi iz ovog meča će u četvrtfinalu skoro sigurno ići na domaćina Mađarsku, što znači da je ulog veliki.

Španjolska

Španjolska je bila prava vaterpolo sila krajem 20. i početkom 21. stoljeća. Osvojili su Olimpijske igre 1996. godine, a na Svjetskom prvenstvu su od 1991. do 2001. godine igrali četiri uzastopna finala i osvojili su dvije zlatne mdalje.

Međutim od tada niti jednom se nisu popeli na najveću stepenicu postolja. Na Olimpijskim igrama čekaju na medalju više od 25 godina, a na Svjetskom prvenstvu su dva puta poraženi u finalu (2009. i 2019. godine).

Na prethodna dva Evropska prvenstva su takođe izgubili dva puta u finalu i nadaju se da je vrijeme da se negativna tradicija prekine i da osvoje zlatnu medalju. Roster je skoro u potpunosti isti.

Nema više legendarnog golmana Daniela Lopeza koji se umirovio, ali veterani Felipe Perrone, Blai Mallarach i Martin Famera su i dalje tu. Većina najboljih svjetskih reprezentacija je napravila smjenu generacija u proteklim godinama, a Španjolci se nadaju da iskustvom mogu do zlatne medalje na velikom natjecanju, prvi put poslije 21 godine.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

U posljednjih 10 zvaničnih mečeva između ova dva tima, H2H je 5-5 što govori o sličnom kvalitetu. Italija je pobijedila 9:8 u Svjetskoj ligi prošle godine, ali mnogo vrijednija je bila pobjeda koju su ostvarili u finalu Svjetskog prvenstva 2019. godine. Prije toga, Španjolska je imala tri uzastopne pobjede.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju sve igrače na raspolaganju.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 25.06.2022 18:00 CET
Tip: Italija +1.5
Kvota: 1.85
Kladionica: 22Bet

Španjolska je kvalitetnija ekipa od Italije u ovom trenutku, ali ne toliko da je njihova pobjeda izvjesna. Za očekivati je veoma izjednačen meč, a u takvim okolnostima 1.5 hendikep na autsajdera u vaterpolu mnogo znači. Gubitnik skoro sigurno ide na Mađarsku u četvrtfinalu zbog čega poraz u ovom okršaju vjerovatno znači i kraj nadanja o medalji za ekipu koja ga doživi.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan