Ivan Erslan vs. Rafal Kijanczuk: Tipovi, savjeti i kvote – 28.05.2022.

Dusan
28 svibnja, 2022
481 Views
KSW 70: Ivan Erslan vs Rafal Kijanczuk

Jedan od najzanimljivijih duela na KSW-u je meč u poluteškoj kategoriji, a snage će odmjeriti bivši izazivač Ivan Erslan i Poljak Rafal Kijanczuk. Erslan je dva puta imao odgodu meča za prošli event, tako da je sa nestrpljenjem čekao KSW 70. Ali, ovaj put ga očekuje veoma opasni Poljak, koji se bori pred domaćom publikom.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Ivan Erslan

Najbolji Hrvatski poluteškaš se opet vraća u oktagon. Nakon što su mu otkzani mečevi protiv Mezhieva i Bittencourta, Erslan nije uzimao pauzu, već strpljivo i naporno radio čekajući novu priliku.

Pripreme je radio zajedno sa Rakićem kome je bio glavni sparing partner. Rakić i njegov tim su došli u ATT Zagreb i spremali se za meč UFC-u. To je sjajno došlo i Erslanu jer je imao odlične sparing partnere i trenere koji su pomagali Rakiću oko priprema.

Kao i uvjek popularni „Reptil“ izgleda fantastično! Spreman je i motivisan, i želi ponovo borbu protiv Narkuna, koji mu je nanio prvi poraz u karijeri. Mnogo se priča kako je Erslan sve dogovorio sa UFC-om, i da će uskoro pojačati UFC roster.

Poslije poraza od Narkuna Erslan je odradio dva meča. Prvo je u  Gdnasku na KSW-u, teško nokautirao Mysialu, a zatim i na finalu Armagedona 2, Brazilca Da Silvu. Ivan je dobar u svim segmentima borbe, od stojke, preko rvanja.

U karijeri nije ima priliku da se pokaze kao grapler, jer večinu svojih mečeva kada prevede igru u parter, završava udarcima i GNP. Jako je tvrd i kondiciono spreman.

Rafal Kijanczuk

Popularni Kijana je debitovao na KSW 68 i sjajnim nastupom je odmah dobio priliku da se bori sa jednim od najboljih boraca u kategoriji. Kijanczuk je u seriji od 3 pobjede.

Zadnju pobjedu je ostvario protiv Koudajea, koga je sjajnim koljenima načeo a onda ga je dvoršio udarcima na podu. Erslan bi trebao posebnu pažnju da obrati na ta koljena koja često baca. Kijanczuk je veoma jak lik.

Premišičav je za jednog borca, više izgleda kao bodybuilder nego borac. Veoma je jak u klinču i čvrsto udara. Ali svi ti veliki mišići mu mogu biti i „neprijatelji“ kako borba odmiče. Veoma se brzo „zakiseli“ i počinje da pada sa kondicijom.

Borba protiv Wojcika je pravi prikaz kako bi se Erslan trebao boriti protiv Kijane. Iako je mnogo jak, Kijanczuk veoma loše brani rvanja, i kada se nalazi na ledjima, veoma je loš, i borac kalibra Erslana bi ga trebao lako dominirati u parteru.

Ali, kada se susretnu dva borca koji će u kavezu imati preko 100kg, i koji udaraju jako, svaka razmjena je potencijalni nokaut.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Ivan Erslan: 30 godina, 11W-1L, visina 188cm, reach 190cm

Rafal Kijanczuk: 29 godina, 11W-4L, visina 188cm, reach 192cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 28.05.2022, 22:00h
Tip: Pobjeda Erslana prekidom
Kvota: 1.47
Kladionica: 22bet

Erslan je favorit, i mnogo kondiciono i taktički bolje spremniji borac od Poljaka. Vjerujemo da će raditi pametno, srušiti Poljaka u parter, i završiti ovaj meč udarcima u parteru. Ima sjajn tim iza sebe, sjajno odradjene pripreme. Idealna prilika da rezerviše revanš sa Narkunom.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

 

Author Dusan