Japan – Danska: Analiza utakmice

Sportske
23 siječnja, 2021
439 Views
rukomet

Danas su na rasporedu druge utakmice druge runde takmičenja u grupama 1 i 2 Svjetskog prvenstva u rukometu. Za prognozu smo odabrali susret između Danske i Japana. Iako se očekuje lagana pobjeda Danske što tečaj i pokazuje na ovoj utakmici smo odabrali tip koji ima visok value.

Japan

Reprezentacija Japana je jedno od iznenađenja ovog turnira kome se nitko nije nadao. Na otvaranju prvenstva su osvojili bod protiv Hrvatske, izgubili su od Katara utakmicu u posljednjih nekoliko minuta, savladali su Angolu a nakon toga su pružili otpor i reprezentaciji Argentine. Prve četiri utakmice su igrali organizovan i kvalitetan rukomet ali danas igraju protiv vjerovatno najkvalitetnije reprezentacije na turniru. Razlika u kvalitetu igrača na svakoj poziciji je ogromna i minimalne su šanse da mogu pružiti otpor. Njihov najveći problem na šampionatu je odbrana koja je lahko pucala i gdje su protivnici dali mnoštvo pogodaka sa krila, prodorom na šest metara.

Danska

Reprezentacija Danske je branitelj naslova i pred ovo prvenstvo su ubrajani u najveće favorite. Iako su imali nekoliko problema pred samo prvenstvo oni su za sada bez problema upisali četiri pobjede i izgledaju najdominantnije od svih reprezentacija na turniru. Rasmus Lauge je ozljeđen što je u najjavi bio veliki problem za Dansku ali Mathias Gidsel igra sjajno na poziciji desnog vanjskog, već je postigao 25 pogodaka i ovaj izostanak se nije osjetio. Također, Emil Jakobsen je u izolaciji umjesto koga je doputovao Magnus Bramming koji je u dvije utakmice dao devet pogodaka uz svega dva promašaja sa krila. Svan je imao problema pred turnir ali je odigrao svaku utakmicu te Danska neće imati problema ni na poziciji desnog krila. Odbrana Danske funkcioniše fenomenalno za sada, Bahrein su ostavili na 20 pogodaka, Kongo na 19, Argentinu na 20 i Katar na 23. Najveći otpor Danskoj je pružila reprezentacija Katara u utakmici gdje je Danska slavila sa devet pogodaka razlike. Uz to stiče se utisak da je Danska sve četiri utakmice igrala sa pola snage. Osim mnogo promjena i djeljenja minutaže najbolji igrač reprezentacije Mikkel Hansen je odmarao protiv Japana, protiv Bahreina je odigrao 24 minute, u borbi za prvo mjesto u skupini sa Argentinom je igrao 34 minute dok je protiv Katara igrao 39 minuta. Iako će Danska pobjedom danas potvrditi plasman u četvrt finale, sigurno da će ponovo rotirati i čuvati najbolje igrače za završnicu turnira čim odu na osjetnu razliku.

Međusobni omjer

  • Ovo će biti prvi međusobni dvoboj Danske i Japana.

Prijedlozi za tipovanje

Sigurno da će danas Danska bez većih problema doći do pobjede protiv reprezentacije Japana. Za prognozu na ovoj utakmici smo odabrali zbroj golova Mikkela Hansena. Najbolji igrač Danske je u svakoj utakmici kada Danska ode na osjetnu razliku odmarao i čuvao se za završnicu prvenstva. Iako je on najbolji igrač Danske i prvi izvođač sedmeraca mišljenja smo da je granica na njegov zbroj golova od 7.5 previsoka. On će danas vjerovatno igrati manje od 30 minuta što neće biti dovoljno da zabije osam pogodaka. Nešto slično smo mogli vidjeti i u prvoj utakmici kada je protiv Bahreina igrao 24 minute i uzeo svega pet šuteva. Osim toga, odbrana Japana lahko puca te je za očekivati da Danska postigne više pogodaka sa krila, pivoa ili prodorom na šest metara. Tip na ovom meču je manje od 7.5 pogodaka Mikkela Hansena. Kladionica je 22bet, a tečaj 1.77.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske