Joseph Solecki vs. Alex da Silva: Tipovi, savjeti i kvote – 04.06.2022.

Dusan
4 lipnja, 2022
336 Views
Joseph Solecki vs Alex da Silva

Na prelimsima kao jedna od glavnih borbi tog dijela programa nalazi se meč u lakoj kategoriji izmedju Joea Soleckog i Brazilca Alexa Da Silve. Sudar dva odlična graplera, gdje očekujemo mnogo akcije u parteru, i ko pitanje je će se bolje snaći u tom dijelu borbe?

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Joseph Solecki

Momak iz Sjeverne Caroline je zadnji meč izgubio podijeljenom odlukom od Jareda Gordona, i to mu je bio prvi poraz u UFC-u. Prije toga je nanizao četiri pobjede. Želi da se vrati na put uspjeha, a protivnik mu je baš po mjeri.

Solecki je prije svega odličan rvač, slobodnim stilom. Svoje rvanje i rvačku snagu upotpunio je i graplingom, odnosno  majstor je BJJ-a. Većinu svojih borbi tako radi što svoje protivnike ruši u parter i kontroliše ih i drži u parteru.

Ako se otvori povoljna situacija napada vrat i završava svoje protivnike. Specijalka mu je Rear-naked-choke, sa kojom je završio šest svojih protivnika. Strpljiv je i ne žuri u parteru.

Solecki nije sjajan u stand-upu, ali se ne libi otvorenog garda „pobiti“, tvrd je i čvrst. Baca jednostavne kombinacije koje većinom i pogadja. U ovom  meču svakako bi trebao tražiti borbu uz žicu ili u parteru.

Jer je mnogo fizički jači od Brazilca. Solecki kao i svi rvači sa Američkog podnevlja, gaji taj agresivni stil kretanja i pritiskanja protivnika. Izmori ga i čeka pravi trenutak da prenese borbu u parter.

Alex da Silva

Da Silva je u UFC došao 2019-te, direktno iz SBC-a, gdje pobjedio Slavoljuba Mitića. U UFC-u ima skor 1-2, i nije se borio od 2020te godine. Većinu svoje karijere se borio u brazilskim manjim organizacijama sa manje poznatim protivnicima, o kojima se i ne zna mnogo. Naime, SBC je pored UFC-a, naravno, najpoznatija organizacija u kojoj se borio.

Da Silva je takodje odličan grapler. Ima čak 7 pobjeda sa SUB, ali opet kažemo sve te pobjede je ostvario u Brazilu. Od kada je došao u UFC, pobjedio je Kazulu Vargasa, koji je udarač i koga su poslali kao probu u London Paddy Pimblettu.

Vargasa je uspio držati na podu i odnijeti sudačku odluku. Protiv Riddella i posebno Yakovleva vidjelo se da ipak mora mnogo raditi i na snazi i stand upu.

Iako ima samo 26 godina ima 24 borbe. Skupio je dovoljno iskustva ali da li je osjetio prave protivnike pitanje je?

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Solecki: 28 godine, 11W-3L, visina 173cm, reach 178cm.

Da Silva: 26 godina, 21W-3L, visina 173cm, reach 185cm.

Oba borca su fizički dosta slični. Da Silva je duži i može kontrolisati distancu, ali je Solecki svakako mnogo snažniji i ekspolozivniji od Da Silve.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 04.06.2022, 22:10h
Tip: Joesph Solecki
Kvota: 1.63
Kladionica: 22bet

Po stilu borbe, ovaj meč bi mogao otići i duboke vode. Očekujemo borbu u parteru, gdje Solecki ima više znanja i snage da zadrži na podu Da Silvu. U stojci, Solceki radi bolje, preciznije i čvršće. Tako da mislimo da Solecki pobjedjuje ovaj meč.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan