Joventut vs. Barcelona: Tipovi, savjeti i kvote – 08.06.2022.

Dusan
7 lipnja, 2022
632 Views
Joventut vs Barcelona

Joventut je šokirao Barcelonu u utakmici broj dva u Blaugrani i sada će tim Šarunasa Jasikevičiusa probati da uzvrati udarac u Badaloni.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Joventut

Joventut je po prvi put još od 2008. godine izborio nastup u polufinalu Endesa lige. Ne samo to, nego su u nedjelju napravili veliko iznenađenje i pobijedili su Barcelonu u Blaugrani, pa sada imaju priliku da pred svojim navijačima izbore nastup u finalu domaćeg šampionata.

Za tako nešto, moraće da pobijede dva puta u dva dana katalonskog giganta. Joventut je ove sezone odlično igrao i u Europi sve do osmine finala. Grupnu fazu Eurocupa su završili na prvom mjestu ispred Partizana i Metropolitansa, a na svom terenu u Badaloni nisu izgubili niti jednu utakmicu.

Ipak, šok su doživjeli protiv Ulma na početku nokaut faze i tako su izgubili šansu da zaigraju u Euroligi naredne sezone. Trener Carles Duran je napravio odličan posao sa ovom grupom igrača koja je kreirana oko veterana Ante Tomića i Pau Ribasa.

Mladi Joel Parra je iskoristio priliku svaki put kada je dobio, a veoma važnu ulogu ima i Derek Wills, američki krilni igrač. Joventut je i dalje autsajder u ovoj seriji, ali ako pobijedi u utakmici broj tri biće na korak od senzacije.

Barcelona

Barcelona ponovo nije uspjela da ostvari cilj za ovu sezonu. Jedna od najskupljih ekipa u istoriji europske košarke još jednom nije osvojila Euroligu i rekonstrukcija rostera je neminovna.

Prema pisanju španjolskih medija, mnogi igrači će napustiti Barcelonu na ljeto, dok je pozicija trenera Šarunasa Jasikevičiusa sigurna, ali i to se može promijeniti ako bi ispali od Joventuta u ovoj seriji.

Drugu sezonu uzastopno, Barcelona je bila najbolji klub u Europi tokom regularne sezone, ali u utakmicama odluke na final fouru Eurolige su zakazali. Na sve to, eliminirao ih je njihov najveći rival Real Madrid.

Barcelona će morati da pronađe motivaciju jer u slučaju osvajanja Endesa lige mogli bi smatrati da je sezona djelomično uspješna jer su već osvojili Copa del Rey, ali ova ekipa se gradi već tri godine da osvoji Euroligu, a to im ne polazi za rukom.

U drugoj utakmici su izgledali katastrofalno u odbrani i zalaganje na toj strani parketa će morati da bude mnogo veće kako bi ostvarili bar jednu pobjedu iz naredna dva meča u Badaloni.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Četiri puta su ovi klubovi igrali međusobno ove sezone i H2H je 2-2. Ova polufinalna serija se igra na tri dobijena meča i trenutačno je 1-1.

Očekivani sastavi

Vladimir Brodziansky zbog ozljede neće igrati za Joventut, dok je Brandon Paul upitan. Barcelona ima sve igrače na raspolaganju.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 08.06.2022 21:00 CET
Tip: Barcelona -3.5
Kvota: 1.71
Kladionica: 22Bet

Barcelona sebe ne smije dovesti u situaciju da gubi 2-1 u ovoj seriji jer su više puta u posljednje dvije godine pokazali da ne igraju dobro utakmice pod pritiskom, a bili bi pod enormnim pritiskom u utakmici broj četiri ukoliko izgube ovaj meč.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan