Khimki – Bayern: Analiza utakmice

Lefty
26 siječnja, 2021
352 Views
košarka tipovi

Poslije 12 uzastopnih poraza u Euroligi, Khimki je odlučio da otpusti Rimasa Kurtinaitisa i da na njegovo mjesto postavi Andreya Maltseva. Ni novi šef stručnog štaba nije puno pomogao pošto je ekipa iz predgrađa Moskve faktički bez otpora položila oružje u prošlom kolu u Atheni protiv Panathinaikosa. Ipak, treba istaći da su igrali bez nekolicine košarkaša, uključuju lidera Alekseya Shveda. Khimki je prethodnog ljeta uložio najviše novca u igrački kadar od osnivanja kluba. Cilj je bio napad na final four najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Europi, a ishod je takav da će takmičenje izvjesno završiti na posljednjoj 18. poziciji. Turbulentna je i sudbina u Euroligi pošto Khimki nema višegodišnju licencu i sve su glasnije glasine da bi Zenit mogao postati stalna druga ruska ekipa u takmičenju, dok bi Khimki lako mogao da se preseli u Eurocup. U prilog im svakako ne ide ovosezonsko izdanje u Europi.

Iako spada u red najugodnijih iznenađenje u Euroligi, Bayern je u prethodnih nekoliko sedmica upao u krizu, a najveći udarac doživjeli su u prošloj rundi takmičenja kada ih je Milano ponizio u Italiji dozvolivši im samo 51 poen. Andrea Trinchieri je bio bijesan, nije se pojavio ni na press konferenciji i očito da Bavarci moraju što prije tražiti izlaz iz krize jer u gostima u Europi nisu slavili još od novembra kada su bili bolji od Anadolu Efesa. Nema nikakve dileme da će Bayern pokazati reakciju u ovom okršaju, pitanje je samo da li će to biti dovoljno da se upišu dva boda na jednom od najlakših ovosezonskih gostovanja u ovom takmičenju. Problema italijanski trener ima i sa povredama, pa ostaje da se vidi koliko će kvalitetno kratka rotacija odigrati.

Očekivani sastavi

Khimki je tokom sedmice raskinuo ugovore sa Jonasom Jerebkom i Gregom Monroeom, a povrijeđeni su Devin Booker i Sergey Karasev. U tim se vraćaju  Aleksey Shved i Janis Timma. Kod Bayerna neće biti Vladimira Lučića, Žan Mark Šiška, Nihada Đedovića i Robina Amaizea.

Raniji rezultati i trendovi

Oba tima su odigrala 21 utakmicu u Euroligi ove sezone. Khimki je ostvario samo dvije pobjede, a Bayern je pobijedio u 12 navrata. Ono što je interesantno, jedan od najboljih mečeva u sezoni, ruski tim je odigrao upravo u Minhenu kada je izgubio u posljednjim sekundama duela. Šest puta su ove ekipe igrale međusobno u ovom takmičenju i ono što je interesantno, Bayern je slavio čak u pet navrata.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Khimki +8.5 (pobjeda Khimkija ili poraz manji od devet poena razlike). Kladionica Bet365 nudi kvotu 1.71 na ovu igru.

Klađenje na Khimki vjerovatno nije najpametnija stvar ove sezone, ali kladionice su ovaj put odlučile debelo da ih potcijene i to se treba iskoristiti. Dodatnih osam poena na domaći tim je mnogo, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da se Shved vraća, a da u redovima Bayerna neće biti Lučića. Ukoliko imaju imalo ponosa, domaći košarkaši će se potruditi da odigraju jedan dobar meč na svom parketu, pa ukoliko i izgube, to bi trebalo biti na jedan ili dva posjeda razlike.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty