KK Split vs. KK Zadar: Tipovi, savjeti i kvote – 27.05.2022.

Dusan
27 svibnja, 2022
606 Views
KK Split vs KK Zadar

Nakon sto je Cibona pobjedila u “zagrebačkom” Derbiju i usla u finale Hrvatskog prvenstva, na redu je da saznamo ko ce biti bolji u odlučujućoj utakmici Derbija Dalmacije. Prednost domaćeg terena ima Split, koji će na Gripama ugostiti Zadar.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja

Split

Ekipa iz Splita ima veoma turbulentnu sezonu iza sebe, i pitanje je kako bi zavrsili svoje učesce da Zlatibor nije usao u finale ABA2 lige, i obezbjedio im mirno more i ostanak u ABA1 ligi bez dodatnih utakmica. Imali su problema sa povredama, ali njihova igra kroz sezonu nije obećavala.

Te povrede, prije svega Jonesa i Ukića, moze se reci da su im u neku ruku i pomogle, jer je Darko Bajo odigrao par sjajnih utakmica i podigao formu. I ono najvažnije, doveli su umjesto Ukića, Amerikanca Shannona Shortera koji je igrao u nekim trenucima sam,  i bio najbolji strijlac Aba lige sa 17 poena u prosjeku.

Regularni dio Hrvatskog prvenstva su zavrsili kao drugo plasirani, iza Cibone sa skorom 24:8. U samom finišu sezone vratili su se iskusni Shawn Jones koji je donio čvrstinu u reketu, i Ukić koji u poznim godinama igrao glavnu ulogu do te povrede, sada je tu da iskustvom doprinosi bekovskim linijama i odmjene Shortera.

U nedostatku Ukica, pored Shoortera, svoju formu je podigao i Tonči Perković, koji je bio x faktor u utakmici broj 1, kada je ubacio 23 poena. Split na Gripama igra dobro, a košarkaška publika u Splitu zna prepoznati momenat kada treba da napuni dvoranu, i podrži svoju ekipu. To je jedan od faktora zašto su kladionice Split u ovoj utakmici postavili kao favorita.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Zadar

Kao i svake sezone, Zadar lose krene, pa u toku sezone radi neke promjene, i na kraju izbori opstanak. Tako je bilo i ove godine, ali nije bilo toliko stresa za navijace Zadra, makar sto se tiče rezultata.

Stres se stvarao, zbog dugovanja  igračima i kašnjenem plata. Posebno je to nezadovoljstvo javno isticao njihov najbolji igrac Justin  Carter, čak i prije pocetka Playoffa pa je bilo pitanje da li će i nastupiti.

Uglavnom, Carter je tu, a Zadar je vjerovatno našao riješenje i isplatio igrače i spriječio još veći požar. Zadar je krajem Marta i tokom čitavog Aprila bio u seriji loših rezultata. Vjerovatno, ima i do toga sto su već osigurali opstanak u ABA 1, a i gore već navedeni problemi su kulminirali.

Uglavnom, na utakmicu su do Finala, a imaju kvalitetnu, iskusnu i fizički jaku ekipu, sto bi u ovoj utakmici moglo biti kljucno. U toku sezone priključili su Trevora Thompsona, koji je donio čvrstinu u reketu i zajedno sa Vukovćem sjajno štitili obruč.

Pored Cartera, vaznu ulogu ima lokalni momak Dominik Mavra, koji je živi za ovakve utakmice, i sa svojim bravurama i košrakaskim trikovima sposoban da rijesi Derbi. Oni sto je vrlo bitno, Zadar je u stanju “fizički” da se suprostavi i mnogo čvrscim ekipama, jer imaju “mišiće” na svim pozicijama.

Posebno kao defanzivne specijalce treba izdvojiti Pavla Marčinkovica, Daria Dreznjaka i Aleksandra Bursaća. Zadar ima širinu i kvalitet da pobjedi ovaj meč.

H2H

Split i Zadar ove sezone su odigrali čak 8 utakmica, i Zadar je bolji, ima omjer 5:3. Izmedju ova dva kluba nema nepoznanica, a odlučivaće detalji, želja i individualne preformanse sa obje strane.

Ko će se bolje prilagoditi i biti smireniji u odlučujućim trenucima ostaje da vidimo. U prvoj utakmici ovo Playoffa na Gripama, Split je dobio 74:64, a najefikasniji za Split su bili Shorter sa 23p/8sk/3as i Tonči Perković sa 22p, dok je za Zadar najviše ubacio Carter 16p i Drežnjak 12p.

Drugi meč u Zadru, Zadar je pobjedio 76:57, a briljirao je Justin Carter sa 21p/7sk sa jedne a Shorter sa 20p sa druge strane.

Očekivani sastavi:

U ekipi Splita odsutni su Nejc Barič i iskusni Mateo Kedžo, dok za Zadar neće nastupiti Domagoj Vuković koji je završio sezonu povredom Ahilove tetive, što predstavlja veliki hendikep na poziciji 5 za Zadrane,

Savjeti za kladjenje 

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 27.05.2022, 18:00h
Tip: +2.5 hendikep Zadar (pobjeda Zadra, neriješeno ili poraz manji od 3 razlike)
Kvota: 1.72
Kladionica: 22bet

Iako je ova utakmica dosta blizu, i kao i svaka majstorica i Derbi, nosi mnogo uzbudjenja, mislimo da je Zadar kvalitetniji, širi i da može svojom odbranom usporiti prije svega Shoortera pa onda i ostale napadacke opcije ekipe Splita.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan