Latvija vs. Srbija – Tipovi, savjeti i kvote 30.06.2022.

Dusan
30 lipnja, 2022
562 Views
Latvija vs. Srbija

U jednom od derbija petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, sastaće se Latvija i Srbija. Reprezentacija koja ostvari pobjedu napraviće značajan iskorak ka prolasku na veliko natjecanje.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Latvija

Nakon nekoliko veoma dobrih nastupa na Eurobasketu u protekloj deceniji, Latvia nije uspjela da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo 2022. godine što je veliki udarac za ovu reprezentaciju. Nakon toga je za selektora nacionanog tima doveden Luca Banchi sa ambicijom da se kvalifikuju na Svjetsko prvenstvo po prvi put u povijesti Latvije.

Kvalifikacije su započeli veoma dobro i nakon četiri odigrana kola imaju tri pobjede što ih je dovelo u veoma dobru poziciju. Ukoliko svladaju Srbiju na svom terenu, to će biti ogroman iskorak ka zacrtanom cilju.

U ovim utakmicama, Latviju će predvoditi braća Bertans, dok je u sastavu još nekoliko solidnih igrača poput Artursa Kurucsa, Rolandsa Šmitsa i Anžejsa Pasečniksa. Latviju odlikuje odličan šut za tri poena i kada su igrači raspoloženi mogu da naprave problem svakoj reprezentaciji u Europi.

Ova utakmica ima veliki značaj i nema dileme da će biti silno motivirani da već sada naprave ključan korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo koje će se održati naredne godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Srbija

Srbija je napravila solidan posao sa izmijenjenim timom u prethodna četiri kola kvalifikacija i sada se nadaju da će pojačani nekim NBA i euroligaškim igračima poraziti Latviju i Belgiju i tako se pozicionirati na prvo mjesto pred narednu fazu kvalifikacija.

Boban Marjanović i Nemanja Bjelica će biti u sastavu Srbije za naredne dvije utakmice, dok su tu još igrači poput Miloša Teodosića, Danila Anđušića, Vanje Marinkovića i Filipa Petruševa. Srbija će biti favorit u ovom ogledu protiv Latvije, ali u prošlosti su znali imati dosta problema u kvalifikacijama.

Vremena za uigravanje tima skoro da uopšte nema i selektor Svetislav Pešić će probati psihološki da pripremi svoj tim za izazove koji ih očekuju. Konekcija koju imaju Teodosić i Bjelica će biti od velike pomoći za mlađe igrače, a iskustvo i kvalitet Marjanovića takođe može napraviti razliku u korist Srbije.

Ova utakmica će poslužiti selektoru Pešiću da vidi i na koje igrače treba ozbiljno računati za Eurobasket koji će se igrati u rujnu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Latvija nikada u prošlosti nije pobijedila Srbiju, a u posljednjih 12 godina su odigrali četiri zvanična meča. U studenom prošle godine je bilo 101:100 za Srbiju u Beogradu u okviru ovih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Očekivani sastavi

Latvija u ovoj utakmici neće imati Kristapsa Porzingisa, Janisa Strelnieksa i Rodionsa Kurucsa, dok za Srbiju neće igrati Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Vladimir Lučić i još neki igrači koji će konkurisati za mjesto u timu na Eurobasketu.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 30.06.2022 18:30 CET
Tip: Latvija +8.5
Kvota: 1.71
Kladionica: Bet365

Latvija ima dovoljno kvalitetan sastav da odigra jedan izjednačen i dobar meč protiv Srbije. Uz pomoć gromoglasne domaće publike, nema dileme da mogu ne samo pokriti hendikep, nego i pobijediti u ovom meču.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan