Lietkabelis vs Partizan: Tipovi, savjeti i kvote – 08.03.2022.

Dusan
7 ožujka, 2022
405 Views
Lietkabelis vs Partizan

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Lietkabelis

Od dolaska Nenada Čanka u Lietkabelis, ovaj klub se nakon par odličnih sezona pozicionirao kao drugi najbolji u Litvi. Da su u boljem ritmu od Rytasa, pokazali su nedavno i u polufinalu nacionalnog kupa, međutim finalni susret protiv Žalgirisa nisu mogli da dobiju.

Ako se pogledaju sve ekipe u Eurocupu, Lietkabelis ima možda i najskromniji budžet, ali rezultati na tereni su značajno bolji. Šuterski su izuzetno potentni, a važnu ulogu imaju i dva košarkaša iz Srbije – Đorđe Gagić i Nikola Radičević.

Jedan od lidera je i Gediminas Orelik, nekada veoma talentovan košarkaš koji je zbog teških ozljeda skoro dvije godine bio odvojen od parketa, ali u Lietkabelisu je u potpunosti oživio karijeru. Sam prolazak u top16 je ogroman uspjeh za klub, međutim nema sumnje da će se potruditi da tu poziciju dodatno poprave.

Partizan

Ispred Partizana je veoma jasna ambicija ove sezone, a to je povratak u Euroligu. Zbog toga se vratio Željko Obradović, a zbog toga su i dovedeni kvalitetni igrači poput Kevina Puntera, Zacha LeDaya, Rodionsa Kurucsa, Alekse Avramovića i Alena Smailagića.

Nije sve išlo po planu u crno-bijelom dijelu Beograda u prethodnih par mjeseci, ali čini se da stvari idu na bolje, pogotovo nakon najveće pobjede u sezoni koja je ostvarena u nedjelju veče protiv Crvene zvezde u ABA ligi. Avramović je odigrao najbolju utakmicu u Partizanu, a Punter i LeDay su bili na visini zadatka.

Odbrana je imala nekoliko propusta, pogotovo u tranziciji, ali to je nešto sa čim crno-bijeli žive od početka takmičarske godine. U ovom momentu, djeluje da će tim trenera Obradovića završiti na drugom mjestu u grupi, ali teoretska šansa postoji i za prvom pozicijom ako bi se pobijedilo na svim mečevima do kraja grupne faze.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Nikola Radičević je zbog ozljede propustio zadnju utakmicu Lietkabelisa i njegov nastup je upitan, dok Partizan u kompletnom sastavu putuje u Litvu.

Raniji rezultati i trnedovi

Lietkabelis je odigrao 12 utakmica u Eurocupu do sada i ima učinak 6-6, ali dva poraza su doživjeli od ruskog Lokomotiva, te ako se ti rezultati ponište, Lietkabelis bi bio na izvanrednih 6-4. Partizan je na 9-4, uključujući poraz u Krasnodaru od Lokomotiva.

Na domaćem terenu, Lietkabelis je dobio četiri uzastopna meča u Eurocupu, dok je Partizan u seriji od tri poraza u gostima u istom natjecanju. U prvom duelu ove sezone, crno-bijeli su u Beogradu pobijedili 84:77.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Partizan -4,5 (pobjeda Partizana sa pet ili više poena razlike), a kladionica Bet365 daje kvotu 1.76 za ovu igru.

Nakon trijumfa u derbiju, Partizan je silno motivisan da nastavi sa dobrim partijama i Lietkabelis je idealan rival u ovom trenutku za tako nešto. Vrijeme da se prekine pomalo nestvarna serija od četiri uzastopna meča sa pobjedama kući za ovaj litavski tim, dok nije baš realno ni da Partizan upiše četvrti vezani gostujući poraz u Eurocupu.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan