Ludwigsburg vs. Alba Berlin: Tipovi, savjeti i kvote – 03.06.2022.

Dusan
2 lipnja, 2022
563 Views
Ludwigsburg vs Alba Berlin

Berlinska Alba je odbranila domaći teren i povela 2:0, protiv neugodnog Ludwigsburga. Vrijeme je da završe posao, i pobjedom na gostujućem terenu, osigrujaju svoje mjesto u finalu Njemačkog prvenstva. Ludwigsburg se u prvom meču pokazao kao tvrd orah, a pred domaćim navijačima će pokušati da produže seriju.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Ludwigsburg

Ekipa Ludwigsburga je u prvom meču u Berlinu igrala egal utakmicu sa favoriziranom Albom. Imali su napad za preokret u 4/4, koji nisu iskoristili, zatim im se kao bumerang  u sledećem napadu vratila trojka Smitha koja je prelomila utakmicu. U drugom meču atletska i fizička dominacija Albe je došla do izrašaja i veoma lako su pobjedili taj drugi meč.

Ludwigsburg je koncepiran tako, da igra mnogo zavisi od bekova, i njihovog učinka. Ekipa je na bekoviskim pozicijama sastavljena od veoma dobrih napadača poput Woodarda i Radebaugha.

Woodard je prije par sezona igrao ABA2 ligu, za Skopski MZT, gdje i tada pokazivao svoje napadačke sposobnosti. Veoma često Ludwisgburg igra i sa četiri beka u rotaciji i Ethanom Happom kao peticom.

Zanimljivo je da trener ekipe Ludwigsburga John Patrick, u sastavu ima svoja dva sina. Blizannce, Johannesa i Jacoba, koji imaju jako efektivnu ulogu u defanzivnim zadacima.

Najveći problem za domaćine u ovom matchupu  sa Albom bi mogao biti „size“ igrača na visokim pozicijama. Poseban problem je napravila povreda Bartoloa u prvom meču, koji je sjajan zaštitinik obruča i pomaže Bottermannu i Happu u reketu. Ekipa Ludwigsburga tokom čitave sezone igra jako tvrdo u odbrani, što im je i donosilo pobjede protiv talentovanijih ekipa.

Domaćin če uraditi sve da odbrani domaći teren, a pitanje je da li je to dovoljno.

Alba Berlin

Alba je ove sezone završila saradnju sa dugogodišnjim trenerom Aito Garciom Renesesom, koji je podigao Albu na veći nivo. Kao zamjena je dosao Israel Gonzalez, koji je nastavio dobro utabanom stazom koju je napravio Aito.

Takodje i dugogodišnji „glavni“ organizator i najbolji igrač Payton Siva je napustio klub, pa su mnogi bili skeptici, kako će izgledati Alba. Ali Alba izgleda možda i bolje nego lani. Dinamični duo na bekovskim pozicijama Lo i Smith igra sjajno.

Odlično se razumiju. Alba je inače atipična ekipa, koja uvjek pronadje igrače ispod radara. Kao zamjene, ulaze Blatt, Delow i Mattisseck, i pogadjaju neke šuteve, jer većina ekipa ih zanemari u odbrani.

A oni su odlični šuteri, kao i svi u Albi, naravno izuzev Koumadjea. Snaga Albe su visoki igrači. Već pominjani Koumadje koji je najviši igrač u Evroligi i pravi je zid u reket.

Ostali „visoki“ poput Da Silve, Sikme, Olindea, Thiemanna, Zoosmana i Lammersa, sem što mogu da odbrane sve pozicije od 1 do 5, odigaju ledjima i licem, mogu da rašire reket i pogode duge dvojke i posebno trojke.

Da Silva je pravo otkovenje i sve Evroligaške ekipe se otimaju za njega. Sikma je u Albi već godinama i njegovi igrački kvaliteti nisu upitni.

Alba ima priliku da završi posao, i daće sve od sebe da to urade što prije. Imaju kvalitet i širinu što su i dokazali mnogo puta ove sezone, kako u Evroligi tako i Njemačkom prvenstvu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

29.05. 22. – Alba vs Ludwigsburg : 100:76 / Olinde 24p, Radebaugh 18p

27.05.22. – Alba vs Ludwigsburg: 89:84 /  Lo 20p, Hulls 26p

23.01.22 – Alba – Ludwigsburg: 75:76 / Smith 12p, Darden 22p

10.10.22. – Ludwigsburg vs Alba: 74:62 / Simon 16p, Sikma 20p

Alba do početka ovog playoffa nije ni jednom pobjedila Ludwigsburg ove sezone. Ludwigsburg se pokazao kao neugodan protivnik. Ali dvije pobjede zaredom posebno, laka druga utakmica i pobjeda daju zapravo Albi da očekuje i treću pobjedu za redom.

Očekivani sastavi

Alba nema problema sa povredama, i svi igrači su spremni za ovaj meč. Kod ekipe Ludwigsburga, Yorman Bartolo je pod znakom pitanja, kao i Simon. Bartolo je povrijedio skočni zglob na utakmici broj 1, iako je nastupao na drugoj utakmici, nije izgledao 100% fit.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 03.06.22 19:00h
Tip: -3.5 hendikep Alba Berlin. (pobjeda Albe za 4 ili više poena razlike)
Kvota: 1.75
Kladionica: 22bet

Alba iako je ove sezone imala problema sa Ludwigsburgom, izgleda da su našli „tajni recept“ kako da odgovore na njihov stil. Ludwigsburg je igrao jako tvrdo u odbrani i pravio mnogo problema Albi u toku sezone, ali sudeći po meču broj 2, Alba više nije impresionirana tom odbranom.

Naše mišljenje je da će gosti iz Berlina u ovom meču, završiti seriju, i pobjediti Ludwigsburg većom razlikom od zadane. Širina, intezitet, i kvalitet Albe će doći do izražaja.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan