Maccabi Tel Aviv – Milano: Analiza utakmice

Lefty
26 studenoga, 2020
623 Views
košarka tipovi

Bez ikakve dileme, Maccabi je ubjedljivo najviše razočarao u dosadašnjem toku Evrolige. Samo tri pobjede, uz sedam poraza je nešto čemu se ni najpesimističniji navijača izraelskog kluba nisu nadali. „Ponos Izraela“ je okončao prethodnu sezonu na petom mjestu u momentu kada je virus korona prekinuo takmičenje i cilj uprave na čelu sa Nikolom Vujčićem je bio da se sastav dodatno osnaži i da se konačno napadne povratak na fajnal for. Ono što niko nije mogao očekivati, to je ovako loš start takmičarske godine gdje u napadu osim Scottiea Wilbekina niko ne daje konstantan doprinos, dok u odbrani „duva“ na sve strane. Da nesreća nikada ne dolazi sama, potvrdio je i meč u Valenciji gdje Maccabi imao de facto dobijenu utakmicu ili makar osiguran produžetak, ali loše izvođenje lopte iz auta u posljednjim sekundama je koštalo bodova „Žute“. Trener Ioannis Sfairopoulos je pod velikim pritiskom i ova utakmica je biti ili ne biti, kako za njega, tako i za ambicije Wilbekina i družine.

Velike ambicije, velika ulaganja i konstantan rezultatski neuspjeh je ukratko ono sve što predstavlja Armani Milano u godinama iza nas. Dovođenje Ettorea Messine se smatralo potezom koji bi mogao vratiti staru slavu klubu, ali ni to ne daje željeni rezultat. Iako je italijanski stručnjak tokom ljeta doveo nekolicinu provjerenih evroligaških igrača poput Kylea Hinesa, Shaevona Shildsa, Gigija Datomea, Malcolma Delaneya i Kevina Puntera, njegov tim igra onako kako je Milano igrao i prethodnih sezona. Odigraju jednu veoma dobru utakmicu protiv ozbiljnog rivala, pa onda podbace u naredne dvije i tako u krug. To im se desilo i sada, pa su poslije pobjede nad Real Madridom izgubili od Valencije i Crvene zvezde, na papiru dosta jeftinijih timova.

Očekivani sastavi

Nakon dugo vremena, u sastav Maccabija se vraća John DiBartolomeo, dok je odlučeno da Omri Casspi preskoči i ovaj duel iako trenira sa timom već dvije sedmice. Yovel Zoosman će biti van stroja još par nedjelja, dok na drugoj strani jedini neizvjestan je Gigi Datome, mada očekuje se da zaigra.

Raniji rezultati i trendovi

Maccabi nakon deset odigranih kola ima tri pobjede i sedam poraza, dok je Milano upisao četiri trijumfa i tri neuspjeha dosad, jasno iz tri meča manje koja su preskočili zbog virusa korona. Ovo će biti 19. međusobni okršaj ovih timova do sada, a Maccabi je slavio 12 puta. Posebno je interesantno to da Izraelci nikada nisu izgubili na svom terenu od Italijana, a igrali su devet puta u Tel Avivu.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Maccabi -2.5 (pobjeda Maccabija sa tri ili više poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.75 za ovu igru.

Kao što je već rečeno, Maccabi iz devet puta nikada nije izgubio od Milana na svom terenu, a u ovako bitnoj utakmici, jasno je da će koncentracija biti na maksimalnom nivou od prve do posljednje minute. Igrači su izjavili da prostora za neuspjeh više nema i da moraju zaigrati onako kako znaju, a s obzirom da je ugrožen i status trenera Sfairopoulosa, jasno je da motivacije i pored klupe neće nedostajati.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty