Maccabi Tel Aviv – Panathinaikos: Analiza utakmice

Lefty
22 prosinca, 2020
648 Views
tipovi i analize

Nakon dvije uzastopne pobjede protiv Crvene zvezde i Baskonije, činilo se da je Maccabi na odličnom putu, međutim uslijedio je šokantan poraz od Asvela u Francuskoj. Ne šokantan zbog činjenice da se izgubilo, nego jer je francuski tim ubacio 84 poena Izraelcima, a da su pri tome pogodili samo tri trojke, što dovoljno govori o tome koliko loše je klub iz Tel Aviva branio reket. I kada se činilo da će nakon toga dodatno potonuti i rutinski izgubiti u Blaugrani od Barcelone dva dana kasnije, Maccabi je otišao u Španiju i odigrao meč sezone. Scottie Wilbekin se potpuno podredio timu, a odličnom odbranom i pametnim rješenjima u napadu, izabranici Ioannisa Sfairopoulosa su pokazali da mogu igrati protiv svakoga ako je koncentracija prisutna svih 40 minuta. Upravo je to ono o čemu je grčki trener govorio pred okršaj sa Panathinaikosom i ostaje da se vidi da li će njegovi momci odigrati na očekivanom nivou.

Panathinaikos takođe ulazi u ovaj duel poslije vjerovatno najbolje predstave u sezoni koju su prikazali savladavši rutinski berlinsku Albu. Naplatili su atinski Zeleni svu gorčinu koja je ostala u ustima poslije propuštene prilike u duelu sa Real Madridom. Ipak, grčki velikan ove sezone ima najslabiji sastav u 21. vijeku, a prva zvijezda tima je Nemanja Nedović koji igra košarku života. Uz svo dužno poštovanje prema srpskom reprezentativcu, ali sama činjenica da je on najbolji igrač jednog evroligaškog tima, dovoljno govori sa kakvim rosterom raspolaže taj klub. Veliku ulogu ove sezone imaju i Ioannis Papapetrou, kao i Georgios Papagiannis i PAO se najviše uzda u dobru odbranu na kojoj je poseban akcenat kod trenera Georgiosa Vovorasa. Iako nemaju sastav koji se može boriti za četvrtfinale Evrolige, shodno reputaciji i imenu kluba, Panathinaikos ulazi u svaki okršaj sa željom da ostvari trijumf i osvoji nova dva boda.

Očekivani sastavi

Junak Maccabija u pobjedi protiv Barcelone Othello Hunter je propustio par treninga zbog problema sa vratom i nije 100% sigurno da li će nastupiti u utorak. Ipak, u tim su se vratili John Di Bartolomeo, Omri Casspi i Yovel Zoosman pa je rotacija znatno šira nego ranije. Kod Panathinaikosa je od ranije odsutan Zach Auguste i on neće biti u sastavu u ovom meču.

Raniji rezultati i trendovi

Maccabi je u dosadašnjem dijelu sezonu ostvario skroman učinak od šest pobjeda i devet poraza. Panathinaikos ima identičan broj poraza, ali jedan trijumf manje pošto ih tek očekuje jedan zaostali meč koji nisu igrali zbog virusa korona. Od posljednjih deset međusobnih okršaja u ovom takmičenju, Panathinaikos je slavio u šest navrata, ali zadnja dva meča su pripala Maccabiju.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Maccabi -5.5 (pobjeda Maccabija sa šest ili više poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.71 za ovu igru.

Tri su razloga za ovaj prijedlog. Prvi je mnogo bolji roster, iskusniji i kvalitetniji trener, kao i domaći teren. To su stvari koje idu u prilog domaćima. Drugi razlog je taj što je Maccabi protiv Barcelone odigrao meč sezone i sa mnogo samopouzdanja ulaze u ovaj duel, a upravo je samopouzdanje i vjera u svoju igru bilo nešto što je najviše nedostajalo u dosadašnjem dijelu sezone. Posljednji razlog je činjenica da je Panathinaikos imao samo dan za odmor pošto su igrali utakmicu u domaćem šampionatu gdje je od nosioca odmarao samo Nedović, pa Maccabi ulazi sa puno više energije.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty