Memphis Grizzlies vs Boston Celtics: Tipovi, savjeti i kvote 20.11.2023. 02:00

Ognjen
19 studenoga, 2023
1029 Views
Memphis Grizzlies vs Boston Celtics

Grizliesi poslije velike pobjede nad Spursima dočekuju na svom terenu trenutno najbolju ekipu NBA lige, Boston Celticse, koji se nalaze u nizu od pet pobjeda i žele nastaviti seriju dobrih rezultata.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Memphis Grizzlies

Grizzliesi se nalaze u velikim problemima i to prije svega zbog velikog broja povreda i izostanaka koji ih muče od samog početka sezone. Najviše im nedostaje lider ekipe Ja Morant koji je na „hlađenju“ zbog problema koje je pravio izvan terena. Pored Moranta koji će biti još par mjeseci odsutan, sezonu je završio i Adams koji je donosio čvrstinu i sigurnost u skoku. Ipak, uhvatili su kakav takav ritam ostvarivši dvije pobjede u poslednja tri meča. Poslednja pobjeda je došla prije nepuna 24 sata kada su u gostima savladali San Antonio Spurse. Grizzliese je predvodio Jaren Jackson Jr. sa 27 poena, i Desmond Bane sa 26 poena, dok je x – faktor bio Santi Aldama sa 17 poena i 10 skokova.

I u meču protiv Celticsa, domaćini će biti poprilično oslabljeni. Pored već pomenutih Moranta i Adamsa u sastavu neće biti ni dugogodišnjeg igrača Celticsa, Marcusa Smarta koji se povrijedio i neće biti na raspolaganju treneru Jenkinsu par sedmica. Pored njega odsutni su Clarke i Tillman.

Grizzliesi su ekipa koja je i prošle sezone igrala čvrsto u odbrani, a u napadu veoma brzo tražeći igru u tranzciji. Ove sezone su dosta lošiji defanzivno nego lani, a najveći razlog za to su povrede ključnih defanzivnih igrača.

Boston Celtics

Celticsi nastavljaju da dominiraju i pobjeđuju sve redom. Poslije dva vezana poraza na jednu loptu, opet su nanizali pet pobjeda i sada žele da nastave taj niz protiv Grizzliesa. Celticsi su u poslednja dva meča pokazali sav svoj kvalitet, pošto su gostima prvo savladali Sixerse i to bez dva veoma važna igrača, a zatim su pobjedili i neugodne Raptorse. Igraju odličnu košarku,  sa brzim protokom lopte koji otvara dosta slobodnih pozicija i lakih poena. Međutim, pored odličnog napada podigli su nivo u odbrani što će u nastavku sezone biti jedan od ključnih  faktora. Šut neće ići konstatno, pa će odbrana morati preuzeti glavnu ulogu, te donositi lake poene iz tranzcijie. Upravo meč protiv Raptorsa je pokazao sve prednosti i nedostatke ekipe Celticsa. U prvom poluvremenu, dok je šut sa distance išao, Celticsi su bili nezaustavljivi pa su u 2/4 ubacili 39 poena. Ali kako je utakmica odmicala, odbrana je bila „ključ“ koja je donijela pobjedu. Veliki nedostatak u rosteru Celticsa je kratka rotacija. Nemaju dovoljno širine i kvaliteta sa klupe. Samo 8 igrača je Mazzulla koristio u duelu sa Raptorsima, a sa klupe su ulazili Horford, Hauser i Pritchard, dok su starteri igrali preko 35 minuta! Velika su to trošenja za start sezone. Vjerujemo da će uskoro proširiti rotaciju i potražiti na tržištu nekog kvalitetnog „visokog“ igrača koji može praviti razliku i donijeti širnu sa klupe.

H2H

12.12.23 – Celtics : Grizzlies – 119:109

08.11.22 – Grizzlies : Celtics – 106:109

11.04.22 – Grizzlies : Celtics – 110:139

Povrede i suspenzije

Memphis Grizzlies: Morant, Smart, Adams, Clarke, Tilman(?), Laravia(?), Kennard(?).

Boston Celtics: Brown(?).

Memphis Grizzlies vs Boston Celtics: Prijedlozi za klađenje

Memphis igra drugu utakmicu u intervalu manjem od 24 sata, i pred već skraćenom i istrošenom rotacijom su dodatni fizički zahtjevi. Pored toga igraju protiv najbolje ekipe lige, koja želi da nastavi niz svojih dobrih rezultata. Zbog toga smo se odlučili na pobjedu Celticsa i više poena.

20.11.2023 02:00

Prijedlog: Boston Celtics pobjeda i preko 218.5 poena.

Tečaj: 2.00

Kladionica:  22bet

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen