Miami Heat vs. Boston Celtics – Tipovi, savjeti i kvote 18.05.2022.

Dusan
16 svibnja, 2022
728 Views
Miami Heat vs. Boston Celtics

Samo dva dana nakon utakmice broj sedam protiv Milwaukee Bucksa, Boston Celticsi započinju finale Istočne konferencije protiv mnogo odmornijeg Miami Heata.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Miami Heat

Miami Heat je regularnu sezonu završio na prvom mjestu Istočne konferencije i zbog toga imaju prednost domaćeg terena kroz čitavo doigravanje. U prve dvije runde plej-ofa, u potpunosti se opravdali status najbolje ekipe na Istoku.

Prvo su eliminisali Atlanta Hawkse u pet utakmica, da bi nakon toga izbacili Philadephia 76erse u šest utakmica. U korist im je išla činjenica da Joel Embiid nije igrao u prva dva susreta, međutim Heat je pokazao nadmoć nad 76ersima u utakmicama broj pet i šest kada su bili mnogo bolji na terenu.

Jimmy Butler je bio pravi lider, dok je odličan bio i Max Strus koji je u potpunosti uzeo minute Duncana Robinsona. Bam Adebayo je kroz seriju protiv 76ersa pronašao način da uspori Embiida, dok je Tyler Herro bio na svom standardnom nivou.

Heat je svoju seriju završio dva dana prije Boston Celticsa i imali su mnogo više vremena za odmor i regeneraciju i sigurno će ući dosta svježiji u ovo finale Istočne konferencije. Heat je prije dvije godine igrao NBA finale i sada žele tamo da se vrate.

Boston Celtics

Boston Celticsi su odigrali pravi klasik protiv Milwaukee Bucksa koji je odlučen nakon sedme utakmice. Činilo se da će Celticsi ispasti nakon poraza u utakmici broj pet pred svojim navijačima, ali onda su u naredna dva susreta odigrali impresivno i potpuno zasluženo prošli dalje.

Celticsi su šutirali mnogo bolje od Bucksa kroz cijelu seriju, a djelovalo je da Jayson Tatum ne može promašiti sa distance u utakmicama broj šest i sedam. Bucksi su u odlučujućoj sedmoj utakmici odlučili da puštaju Granta Williamsa da šutira ali on ih je kaznio zbog toga sa sedam ubačenih trojki.

Robert Williams je zbog ozljede propustio nekoliko utakmica i Celticsi su u par okršaja imali probleme da zaštite obruč, ali su pronašli lijek i za to. Al Horford i Marcus Smart su defanzivno bili perfektni, ali pogrešno bi bilo ako takav epitet ne bi dobila čitava ekipa Celticsa.

Ime Udoka je odradio odličan posao i u pripremi, ali isto i u prilagođavanju kroz seriju. Sada je vremena pred naredni meč jako malo i biće veći izazov spremiti se za Heat.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Tri puta su Heat i Celticsi igrali međusobno u regularnoj sezoni, a Celticsi su pobijedili u dva navrata. Ova dva tima su igrala takođe u finalu konferencije prije dvije godine kada je Heat izbacio Celticse sa 4-2.

Očekivani sastavi

Kyle Lowry kod Heata i Robert Williamsa kod Celticsa su propustili nekoliko utakmica u ovom doigravanju zbog ozljeda i obojica su upitna za prvi meč. Svi ostali igrači su na raspolaganju.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 18.05.2022 02:30
Tip: pobjeda Miami Heata
Kvota: 1.76
Kladionica: Bet365

Heat je imao dva dana više za odmor i pripremu utakmice što je u ovako iscrpljujućem doigravanju veoma važna stavka. Celticsi će sigurno biti konkurentni kroz seriju, ali u utakmici broj jedan bi trebali biti u podređenom položaju.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan