Miami Heat vs Philadelphia 76ers Tipovi, savjeti i kvote – 03.05.2022.

Sportske
2 svibnja, 2022
481 Views
heat vs 76ers

Miami Heat i Philadelphia 76ersi otvaraju polufinale Istočne konferencije sa velikim problemima. 76ersi ne mogu računati na svog najboljeg igrača, dok najbolji igrač Heata ima probleme sa koljenom i njegov nastup je upitan.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Miami Heat

Nakon što su 2020. godine igrali u NBA finalu, Miami Heat nije bio konkurentan u prošlogodišnjem doigravanju pošto su ometlani sa 4:0 od Milwaukee Bucksa u prvoj rundi. Između dvije sezone su dovedeni Kyle Lowry i P.J. Tucker, dva igrača sa šampionskim iskustvom i to se pokazalo kao odličan potez. Njih dvojica su sa sobom donijela i dodatnu čvrstinu i kada se tu dodaju još Bam Adebayo i Jimmy Butler, jasno je da odbrana ovog tima može da uspori svaki napad. Heat je regularnu sezonu završio na prvom mjestu Istočne konferencije, a odlični su bili i u prvoj rundi doigravanja pošto su izbacili Atlanta Hawkse u pet utakmica.  S obzirom da imaju prednost domaćeg terena kroz čitavo doigravanje, jasno je da je ambicija novi plasman u NBA finale, a protivnik u polufinalu konferencije će biti dosta lakši nego što se prvobitno očekivalo. Naime, Joel Embiid sigurno neće igrati u prve dvije utakmice u Miamiju i to će biti šansa za Heat da otvori seriju sa dvije pobjede i tako napravi veliki iskorak ka konferencijskom finalu.

Philadelphia 76ers

Philadelphia 76ersi su imali ogromne ambicije ove sezone. U veljači su konačno uspjeli da se otarase Bena Simmonsa i to u trejdu u kojem su dobili Jamesa Hardena. Kombinacija Joel Embiid i James Harden je trebala da znači borbu za titulu, ali šanse su drastično smanjene u posljednjih nekoliko dana. Naime, Embiid je u posljednjoj utakmici serije protiv Toronto Raptorsa doživio ozljedu na jednoj kosti lica i sigurno neće igrati prve dvije utakmice u Miamiju, te će biti evaluiran tek za treći ili četvrti meč u Philadelphiji. Bez Embiida na parketu, 76ersi nisu ista ekipa i trebaće im pravo čudo pa da bar jednom pobijede bez svog najboljeg igrača. Harden će morati da preuzme mnogo veću odgovornost u napadu, a to je nešto što nije činio u posljednje vrijeme. Tobias Harris će takođe trebati da uzme još više šuteva, a od Tyresea Maxeya će se očekivati da bude na nivou na kojem je bio protiv Raptorsa. Bar jedna pobjeda u Miamiju bi bila od ogromnog značaja, ali biće to veoma teško bez Embiida.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Četiri puta su ovi timovi igrali međusobno u regularnoj sezoni i H2H je 2-2. Heat je na domaćem terenu ostvario sve tri pobjede protiv Atlanta Hawksa u prvoj rundi doigravanja, dok su 76ersi u Torontu pobijedili dva puta, a jednom izgubili što pokazuje da znaju dobro igrati i u gostima. Ipak, te pobjede su došle sa Embiidom u timu.

Očekivani sastavi

Jimmy Butler i Kyle Lowry nisu igrali u utakmici broj pet protiv Hawksa. Butler ima probleme sa zapaljenjem koljena, dok je Lowry ozlijedio tetivu koljena. Obojica su upitni za prvi meč, mada je Butler dao izjavu kako će biti spreman za ovaj susret.

76ersi neće imati Embiida u prva dva meča, dok su svi ostali na raspolaganju.

Prijedlog za klađenje

Tip: Miami Heat -6
Kvota: 1.70
Kladionica: 22Bet

Bez Embiida, 76ersi gube svaku prednost u reketu koju su imali. Čak i da Harden, Harris i Maxey odigraju odlično, odbrana 76ersa će teško to nadoknaditi i za očekivati je da Heat otvori ovu seriju sa pobjedom.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske