Milano vs Baskonia: Tipovi, savjeti i kvote – 10.02.2022.

Dusan
9 veljače, 2022
439 Views
Milano vs Baskonia

Milano

Zahvaljujući dobrim partijama u 2022. godini, Milano se zacementirao na trećoj poziciji Eurolige i sve su prilike da će upravo sa tog mjesta dočekati doigravanje. Nakon što su izgubili od Barcelone u posljednjoj sekundi u prošlosezonskom polufinalu ovog natjecanje, Ettore Messina je izjavio da je za ovaj klub najvažnije da postane stalni učesnik završnice Eurolige, a ne da se to dešava jednom u 20 godina.

Iako su ostali bez Kevina Puntera i Zacha LeDaya tokom ljeta, to se nije previše osjetilo na igri jer su stigle zamjene u vidu Jeriana Granta, Troya Danielsa i Nicola Mellija. Milano ima nekolicinu vrhunskih šutera, ali sve dobro u igri ove ekipe polazi od kvalitetne odbrana na kojoj Messina uvijek insistira.

Pobjedama protiv Barcelone, CSKA i Fenerbahčea u gostima, pokazali su da se mogu nadati i euroligaškom trofeju, tako da to sve govori o snazi italijanskog predstavnika u najelitnijem klupskom košarkaškom natjecanju u Europi.

Baskonia

Baskonia će se potruditi da što prije zaboravi ovu sezonu i da se fokusira na narednu. Sve su prilike da će ovo biti najgora takmičarska godina ovog kluba u 21. stoljeću. Roster koji su sastavili je sigurno najslabiji unazad mnogo godina i to se vidjelo na rezultatima.

U Euroligi su na izuzetno niskom 16. mjestu, a još šokantnije je da nisu izborili nastup na Copa del Rey, a pitanje je da li će igrati i doigravanje u Endesa ligi. Uprava kluba je pokušala da nešto promijeni otpuštanjem Duška Ivanovića, ali ni Neven Spahija nije uspio da unaprijedi igru.

Ono što je pozitivnu za Baskoniju, to je da hrvatski stručnjak konačno na raspolaganju ima sve igrače već dvije sedmice i za očekivati je da u narednom periodu igra makar malo napreduje. Wade Baldwin je prošle sezone bio jedan od najboljih razigravača u Europi i sigurno da od njegovih partija najviše zavisi ofanzivni učinak kluba iz Vitorije.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Milano ne može računati na nekoliko igrača. Shavon Shields će biti van terena do početka marta, Riccardo Moraschini je suspendovan na dvije sedmice, a Luigi Datome i Trey Kell nisu igrali protiv Žalgirisa i njihov nastup je upitan. Dinos Mitoglou takođe neće prije marta zaigrati nakon ozljede koja ga je već nekoliko mjeseci odvojila od parketa. Baskonia na raspolaganju ima sve igrače.

Raniji rezultati i trendovi

Sa učinkom 16-7, Milano je na trećem mjestu u Euroligi, dok je Baskonia treći najgori tim sa 7-16. Na domaćem parketu, „Manekeni“ imaju 9-3, a Baskonia je u gostima na skromnih 2-9. Prvi meč u sezoni između ovih timova je Milano dobio rezultatom 78:64 u Vitoriji, ali je Baskonia prošle sezone slavila u oba okršaja.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Baskonia +11 (pobjeda Baskonie ili poraz manji od 11 poena razlike, a ako bude tačno 11 razlike za Milano ulog se vraća). Kladionica 22Bet nudi kvotu 1.76 za ovu igru.

Baskonia se nalazi u seriji od pet poraza u Euroligi i stanje je urgentno. Neven Spahija je u više navrata istakao da ekipa mora pronaći svoj identitet i sada kada ima sve igrače na raspolaganju, nema izgovora zbog čega ovaj tim ne može da odigra na maksimumu.

Protiv Olympiakosa su igrali egal do dvije minute prije kraja, a slično je bilo i protiv Zenita. Milano zna imati probleme kada je apsolutni favorit na papiru i za očekivati je da dobiju ovaj meč, ali ne sa 12 poena razlike.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan