Milano – Zalgiris: Analiza utakmice

Sportske
20 studenoga, 2020
561 Views
tipovi i analize

Danas su na rasporedu posljednje utakmice desetog kola Eurolige. U toku ove sedmice se igralo deveto kolo u kome su rezultati bili poprilično očekivani, izuzev poraza Efesa i Milanoa. Za analizu smo odabrali utakmicu između Milanoa i Žalgirisa, ekipa koje su dovele veliki broj igrača za ovu sezonu. Ove ekipe su igrale i prošle godine jedna protiv druge u sklopu Eurolige ali su pred ovu sezonu mjenjale veliki broj igrača i daleko od toga da nas očekuje slična utakmica prošlogodišnjim.

Ekipa iz Kaunasa je u ovu sezonu ušla sa osam pobjeda, od čega četiri u Euroligi i neočekivanim porazom od Lietkabelisa u ligi a nakon tog perioda su uslijedili nešto lošiji rezultati. U Euroligi su odigrali nekoliko veoma kvalitetnih partija. Najprije su savladali Olympiakos u Pireju, Khimki u Mytishchi, Zvezdu u Beogradu kao i Efes u Kaunasu ali nakon tih utakmica su uslijedile znantno lošije igre i svega jedna pobjeda u pet narednih utakmica. Trenutno su na omjeru 5-4 ali imaju tri vezana poraza i sigurno su u mnogo lošijem ritmu nego što je to bio na samom početku sezone.

Žalgiris je pred ovu sezonu izgubio nekoliko igrača koji su imali veliku ulogu u prethodnim sezonama. Osim njih otišao je i trener, Šarunas Jasikevičius koji je na vrhunski način vodio ekipu. Na njegovo mjesto je došao Martin Schiller koji za sada radi vrhunski posao. Od igrača su otišli Erikas Venskus, Laurynas Birutis, odlični Edgaras Ulanovas koji je otišao u Fenerbahce, KC Rivers koji je otišao u Zenit, Alex Perez i Zach LeDay. Oni su izgubili na svakoj poziciji bar jednog igrača i naravno da su morali dovoditi njihove zamjene. Kao najveće ime sigurno se ističe nekadašnji NBA igrač, Joffrey Lauvergne koji je došao iz Fenerbahcea. Osim njega u ekipi su i Patricio Garino, Steve Vasturia, Augustine Rubit i Marek Blazevic. Žalgiris je napravio veliki broj promjena ali sigurno nisu izgubili na kvalitetu. I dalje ih krasi timska igra kojom su već upisali tri gostujuće pobjede.

Milano je u ovoj sezoni već osvojio super cup Italije, upisao nekoliko visokih pobjeda u ligi gdje su sada na omjeru 8-0. U Euroligi je ipak drugačija priča, za sada su na omjeru 3-3. Posljednje dvije utakmice u Euroligi su izgubili od Valencie i Zvezde što je pokvarilo utisak fenomenalnog početka sezone za ekipu Ettorea Messine.

Olimpia Milano se također znantno pojačao pred ovu sezonu. Veliki su favoriti za osvajanje italijanske lige a mogli bi igrati veliku ulogu i u Euroligi. Oni su se pred ovu sezonu rješili usluga Nemanje Nedovića, Luisa Scole, Arturasa Gudaitisa, Burnsa, Sykesa, Della Vallea i Crawforda. Sve su to igrači koji su imali veliku ulogu u klubu ali su pred ovu sezonu doveli nekoliko velikih imena i sigurno će biti još jača ekipa. Kyle Hines koji je posljednjih nekoliko godina proveo u CSKA je novi član Milanoa. Luigi Datome je igrač koji je jedan od obilježja europske košarke u posljednjem desetljeću i on je novi član Milanoa. Iako je u godinama sigurno će sa klupe praviti razliku u minutama kada bude na parketu. Osim njih tu su fenomenalni Malcom Delaney koji godinama igra u Europi vrhunsku košarku te Shavon Shields, koji je već igrao u Italiji za ekipu Trenta . Shields je nakon toga igrao u Baskoniji a u svakom klubu je bio jedna od glavnih napadačkih opcija i nema sumjne da će tako biti i u Milanou protiv koga je prije dvije sezone vodio velike bitke. On je tada sa Trentom izgubio finale upravo od Milanoa sa 4-2 ali je bio jedan od najboljih igrača svoje ekipe čitave sezone. Osim njih su došli još i Zach LeDay te Kevin Punter.

Novi igrači Milanoa za sada izgledaju odlično i oni su razlog što je Milano već upisao 11 pobjeda u ovoj sezoni od čega tri u Euroligi. Žalgiris nakon sjajnog početka sezone trenutno izgleda kao brod koji tone i daleko su od kvaliteta košarke od prije nekoliko sedmica. Hendikep na Milano (-6) u kladionici bet365 je plaćen po koeficijentu od 1.90. Ovo je sigurno najbolji odabir na ovom susretu a tip je dobitni sa pobjedom domaćih sa više od šest poena razlike.

Kao najbolji izbor klađenja na zbroj poena igrača se nameće Shavon Shields koji je u prvih šest utakmica za Milano u Euroligi proveo 179 minuta na parketu i postigao 73 poena. On provodi tri četvrtine utakmice na parketu i prva je napadačka opcija. Već je u nekoluko utakmica u Euroligi bio najbolji poenter ekipe iz Milanoa. Shields je igrač koji se nikada u karijeri nije libio uzeti šut i obožava završavati akcije sam. Odlično je počeo sezonu i sigurno će provesti više od 25 minuta na parketu i za očekivati je da postigne bar 15 poena.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske