Monaco vs. Asvel: Tipovi, savjeti i kvote 22.06.2022.

Dusan
22 lipnja, 2022
400 Views
Monaco vs Asvel

Monaco vodi 2-1 protiv Asvela u finalu Francuske lige i ukoliko pobjede u ovoj utakmici, osvojiće titulu po prvi put u svojoj povijesti.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Monaco

Iako je Monaco na kraju pobijedio Asvel sa samo tri poena razlike (83:80) u utakmici broj tri, kontrolirali su susret bez većih problema. Asvel niti jednom u drugom poluvremenu nije vodio i to dovoljno govori o tome koliko su bili daleko da ostvare pobjedu.

Dwayne Bacon (19pts) i Mike James (16pts) su ponovo bili najbolji strijelci Monaca, međutim Paris Lee i Donatas Motiejunas su bili ključni faktor za pobjedu. Lee je šutirao 4/4 za tri poena, a Motiejunas je ubacio najvažniji šut na utakmici.

Kao što je to bilo očekivano, trener Saša Obradović je skratio rotaciju na devet igrača i nije nemoguće da u utakmici broj četiri taj broj padne i na osam igrača.

Pored navedena četiri košarkaša, Will Thomas je takođe imao izuzetan značaj na obje strane parketa i bez njegovog učinka Monaco bi teško savladao Asvel u ovoj seriji. Ovaj klub je tri puta u svojoj povijesti igrao finale Francuske lige međutim nikada nisu uspjeli da osvoje natjecanje.

Biće silno motivirani da to učine sada i tako krunišu jednu od najboljih sezona u povijesti kluba pošto su u Euroligi igrali četvrtfinale u travnju.

Asvel

U utakmici broj dva finala Francuske lige, Asvel je odigrao najbolji meč u sezoni i pobijedio je Monaco sa 91:54. Ipak, taj momentum nisu uspjeli da prenesu na naredni meč pa sada moraju da pobijede kako bi zadržali šansu u borbi za treći uzastopni naslov u domaćem prvenstvu.

U posljednjih mjesec dana, atmosfera oko Asvela nije bila najbolja. Najveći prospekt francuske košarke Victor Wembanyama nije bio zadovoljan svojim statusom u ovom klubu i naredne sezone će igrati za Pariz.

Neće ostati ni najbolji igrač Elie Okobo, a posebno je loše to što su francuski mediji pisali da će ovaj razigravač nastupati za Monaco uskoro. Činjenica je da će biti dosta promjena unutar Asvela, a pominje se i da će selektor nacionalnog tima Francuske Vincent Collet biti novi trener.

Sve te odgovore ćemo dobiti poslije ove finalne serije pošto Asvel i dalje želi da osvoji titulu i pored svih problema koje imaju. Da bi imali šansu da to učine, moraće da pobijede u utakmici broj četiri.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Poslije tri meča u ovoj seriji koja se igra na tri dobijena susreta, Monaco vodi 2-1 i samo im jedna pobjeda nedostaje da postanu šampioni Francuske. Ukupno su ovi timovi igrali sedam puta međusobno ove sezone i H2H je 4-3 u korist Monaca.

Očekivani sastavi

Donta Hall je ozlijeđen i neće igrati za Monaco, dok su svi ostali igrači na raspolaganju obojici trenera. Po pravilu Francuske lige, moguće je koristiti samo šest stranih košarkaša po jednoj utakmici.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 22.06.2022 20:30 CET
Tip: Monaco -2.5
Kvota: 1.75
Kladionica: 22Bet

Samo jedna utakmica dijeli Monaco od osvajanja titule po prvi put u svojoj povijesti i sigurno će biti silno motivirani da to učine. Igrali su bolju košarku od Asvela ove sezone i vrijeme je da to potvrde trofejom.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan