Monaco vs Olympiacos: Tipovi, savjeti i kvote – 29.04.2022.

Dusan
28 travnja, 2022
623 Views
Monaco vs Olympiacos

Olympiacos je pobjedom u srijedu vratio prednost domaćeg terena, a Monaco će sada pokušati da se izbori za odlučujući peti meč koji bi se igrao u Grčkoj.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Monaco

Nakon što je prošle sedmice napravio brejk u Grčkoj, Monaco je odigrao jako slabo u svojoj dvorani i dozvolio je Olympiacosu da povede sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji. Zakazala je najviše odbrana Monaca koja nije bila na potrebnom nivou u ovom susretu.

Vanjska linija Olympiacosa (Thomas Walkup, Kostas Sloukas i Tylor Dorsey) je dolazila u jako dobre pozicije za šut, a nije bilo rješenja ni za odličnog Sašu Vezenkova. Početkom četvrte četvrtine, Monaco je zaostajao 15 razlike, ali onda su odigrali najboljih pet minuta i serijom 11:0 došli u šansu da pobijede.

Nažalost po njih, tada je Danilo Anđušić napravio dvije greške i tako prekinuo nalet domaćih. Trojkama Dwayne Bacona i Parisa Leea, Monaco je čak i poveo u završnici (80:79), ali odbrana je ponovo zakazala i Olympiacos je odnio pobjedu.

Ovo će biti utakmica za Monaco u kojoj nemaju pravo na kiks i sigurno će učiniti sve što je u njihovoj moći da se izbore za odlučujući peti susret koji bi se igrao u Ateni naredne sedmice.

Olympiacos

Prije početka sezone, ambicija Olympiacosa je bila da izbori nastup u četvrtfinalu Eurolige, međutim oni su odigrali odličnu regularnu sezonu zahvaljujući kojoj su izborili prednost domaćeg terena u plej-of protiv Monaca i sada ih samo jedna pobjeda dijeli od odlaska na final four.

Olympiacos je na final fouru posljednji put igrao 2017. godine kada je izgubio u finalu od Fenerbahčea. Nakon toga je uslijedilo nekoliko slabih sezona na koje je uticao veliki pad forme Vassilisa Spanoulisa i Georgiosa Printezisa, dva igrača koja su bila sinonim za klub u posljednjoj deceniji.

Spanoulis se prošlog ljeta penzionisao, a Printezisu je namijenjena mnogo manja uloga u ekipi i promjena se odmah vidjela. Veterani Kostas Sloukas i Kostas Papanikolau i dalje imaju važnu rolu u ekipi, ali tu je nekolicina igrača koja je unijela svježu krv poput Saše Vezenkova, Tylera Dorseya i Thomasa Walkupa.

Olympiacos je svoj cilj u Monacu ispunio, te će u najgorem slučaju imati odlučujući peti meč pred svojim navijačima.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Olympiacos vodi 2-1 u ovoj seriji koja se igra na best of 5. U slučaju da Olympiacos pobijedi, plasiraće se na final four. Ako Monaco ostvari trijumf, gledaćemo naredne sedmice odlučujući peti meč u Grčkoj. Ovi timovi su igrali međusobno dva meča i u regularnoj sezoni, te je ukupni H2H 3-2 za Olympiacos.

Očekivani sastavi

Alpha Diallo je ozlijeđen i malo je vjerojatno da će igrati za Monaco u četvrtoj utakmici. Hassan Martin je zbog ozljede propustio sve tri prethodne utakmice za Olympiacos u ovoj seriji i nije realno da zaigra ni ovaj put.

Prijedlog za klađenje

Tip: pobjeda Monaka
Kvota: 1.80
Kladionica: Bet365

Monaco ima kvalitet da savlada Olympiacos i to je pokazao prošle sedmice u Grčkoj. Ovaj put će biti sigurno angažovaniji u odbrani nego u srijedu i mnogo je realnije da vidimo peti meč u ovoj seriji nego da Olympiacos okonča četvrtfinale sa dvije uzastopne gostujuće pobjede.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan