Monaco vs Unics: Tipovi, savjeti i kvote – 22.02.2022.

Dusan
21 veljače, 2022
409 Views
Monaco vs Unics

Monaco

Nakon dvije gostujuće pobjede protiv Panathinaikosa i Crvene zvezde, činilo se da bi Monaco možda mogao da se uključi u borbu za četvrtfinale Eurolige, ali šokantan poraz od Žalgirisa na domaćem terenu ih je vratio u realnost.

Procjena je da će za plasman u top8 biti potrebno minimalno 19 pobjeda, što znači da će Monaco morati da pobijedi u sedam od posljednjih devet susreta što je sve samo ne realno, te se čini da će ovaj klub naredne godine da se vrati u Eurocup.

U prvom dijelu sezone kada je Zvezdan Mitrović bio trener, ekipa nije igrala najbolje u napadu, a Mike James nije pokazivao partije zbog kojih je doveden. Dolaskom Saše Obradovića, napad se popravio, ali odbrana često zna da stagnira. Stručnjak iz Srbije nije imao dovoljno vremena da implementira svoje ideje, a vrijeme za Monaco ističe.

Unics

Unics je do početka januara predstavljao najugodnije iznenađenje u Euroligi, međutim serija ubjedljivih poraza je otežala njihov put ka četvrtfinalu. Činilo se da bi ih pobjeda u Kaunasu mogla vratiti na pobjednički put, ali uslijedio je težak poraz od Crvene zvezde u Kazanu.

Baš kao i Monaco, jedina šansa da Unics igra u Euroligi naredne jeseni je plasman u četvrtfinale ovog natjecanja. Ruski klub ima dosta lakši raspored od protivnika i ima veće šanse od „Kneževa“ da zaigra u četvrtfinalu, ali prava na kiks više nema.

Kada igraju odbranu na svom nivou, ekipa Velimira Perasovića može savladati svakoga u Europi što su pokazali kada su deklasirali CSKA u Moskvi, a pobijedili su na svom parketu Barcelonu i Real Madrid. Pauza za nacionalne kupove je poslužila hrvatskom stručnjaku za trening i ispravljanje nedostataka pred odlučujuće mečeve u Euroligi.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Monaco na raspolaganju ima sve igrače pred ovaj susret. Jedan od najboljih igrača Unicsa Lorenzo Brown nije igrao protiv Crvene zvezde zbog ozljede i njegov nastup je upitan iako se očekuje da istrči na teren.

Raniji rezultati i trendovi

Nakon 25 odigranih mečeva, Monaco je na učinku 12-13 u Euroligi. Unics je odigrao susret manje i ima 13-11 što ih drži na sedmom mjestu. Na domaćem terenu, Monaco je ostvario pet pobjeda i šest poraza, a Unics u gostima ima identičan skor. Prvi meč ovih timova ove sezone je dobio Monaco kada je bilo 88:80 nakon produžetka u Rusiji, dok je ukupan međusobni skor nestvarnih 5:0 za Monaco.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Unics +4 (pobjeda Unicsa ili poraz manji od četiri poena razlike, a ako bude tačno četiri razlike za Monaco ulog se vraća). Kladionica 22Bet daje kvotu 1.76 za ovu igru.

Unics je ove sezone pokazao mnogo više od Monaca i ukoliko odbrana bude na nivou, sigurno će profitirati od nesmotrenosti razigravača protivnika. John Brown se nalazi u sjajnoj formi i njegov doprinos na obje strane parketa bi mogao biti ključan, pogotovo šutevi sa poludistance. Za očekivati je tvrd i neizvjestan duel koji može lako biti odlučen u samom finišu.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan