Mornar – Partizan: Analiza utakmice

Lefty
5 prosinca, 2020
442 Views
košarka tipovi

Jedan od dva velika derbija devetog kola ABA lige odigraće Mornar i Partizan. Barani su tokom ljeta uradili nešto nesvakidašnje za timove sa ovih prostora, a to je da su zadržali skoro kompletan tim uključujući skoro sve strance koji su igrali za njih prethodne sezone (Derek Needham, Jacob Pullen i Isaiah Whiteside). Stigli su još Kenny Gabriel i Taylor Smith što dovoljno govori o njihovim ambicijama. Prvi čovjek kluba Đorđije Pavićević je u septembru istakao da Mornar juriša na trofeje u svim takmičenjima u kojima igra, a da će biti ozbiljan takmac u regionalnoj ligi, pokazuje i šest pobjeda iz sedam odigranih mečeva. Imali su Barani problema sa virusom korona krajem oktobra, propustili su i neke duele, ali sada su ponovo kompletni i spremni za nove izazove.

Partizan je prošao kroz jedan dosta turbulentan period u posljednje vrijeme. Nakon što ih je virus korona prekinuo u namjeri da se vrate u Evroligu, iz tabora crno-bijelih je otišao Andrea Trinchieri, ali i jedan od najboljih igrača Cory Walden. Uprava je pokušala postavljanjem dotadašnjeg asistenta Vlada Šćepanovića da zamaskira odlazak italijanskog trenera, ali to je bio samo još veći promašaj. Crnogorski stručnjak se uopšte nije snašao na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba, pa je uprava morala ponovo da reaguje i angažuje Sašu Filipovskog. Slovenački trener je veoma brzo postavio principe u odbrani i napadu, uloge su raspoređene i Partizan po prvi put ove sezone djeluje kao tim. Pored toga, imali su tokom reprezentativne pauze i dvije sedmice za rad, a Rashawn Thomas je istakao da su radili poprilično ozbiljno u tom periodu. U međuvremenu se vratio sa pozajmice i Aleksej Nikolić, pa Filipovski sada ima dodatnog plejmejkera u rotaciji.

Očekivani sastavi

Mornar u ovaj duel ulazi kompletan, bez ikakvih problema sa povredama dok se to ne može reći za Partizan. U redovima crno-bijelih izvjesno neće biti Ognjena Jaramaza koji je zbog loma prsta van parketa već mjesec dana. Neke od prethodnih susreta je propustio Eric Mica pa je neizvjesno da li se on našao na spisku putnika za Bar.

Raniji rezultati i trendovi

U dosadašnjem toku sezone, Mornar je odigrao sedam utakmica u regionalnom takmičenju, a izgubili su samo od Crvene zvezde u Beogradu i to poprilično ubjedljivo (93:62). Partizan ima meč više na svom kontu, ali puno slabiji skor. Crno-bijeli su upisali po četiri pobjede i četiri poraza i svaki naredni neuspjeh bi ih dodatno udaljio od plej-ofa. Međusobno su ovi timovi odigrali 10 zvaničnih utakmica, a Partizan je izašao kao pobjednik u šest navrata.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je pobjeda Partizana uključujući eventualne produžetke, a kladionica Bet365 nudi kvotu 1.80 za tu igru.

Na papiru, timovi imaju igrače sličnog kvaliteta, ali Partizan ima boljeg trenera, a i u stanju su da odigraju neuporedivo bolju odbranu od Mornara. Za Beograđane je ovaj meč pod moranje da dobiju jer im je Mornar direktan konkurent za mjesto u doigravanju, a ako izgube danas, biće čak četiri pobjede iza njih na tabeli što neće biti lako stići tokom sezone. Nema dileme da će se Barani danas opredijeliti i uzdati u svoj šut sa distance i ukoliko ih on bude služio biće problema za Partizan. Ipak, na ovu kvotu sve osim klađenja na trijumf crno-bijelih nema naročitog smisla.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty