Olimpia Milano vs. Virtus Bologna: tipovi, savjeti i kvote 14.06.2022.

Sportske
13 lipnja, 2022
696 Views
Olimpia Milano vs Virtus Bologna

Milano je poveo u seriji i želi da još jedanput odbrani domaći teren, dok Virtus želi da vrati break, i da pred svojim navijačima odbrani titulu. Očekuje nas uzbudljiva četvrta utakmica. Taktičko nadmudrivanje Scariola i Messine. Ko će se bolje snaći?

Olimpia Milano

Milano je pokazao zašto je jedna od najboljih Evropskih ekipa. Iako imaju problema sa povredama i izostancima, odigrali su tri odlične utakmice protiv Virtusa. Ova poslednja je bila posebno efektna. Pokazali su da mogu da pobjedjuju i na mali broj poena gdje protivnika lome odbranom, ali i da pobjedjuju svojim ubojitim napadom. U prvom meču su pobjedili sa 66 poena, a u trećem su ubacili 94. Messina je odlično napravio balans, izmedju odbrane i napada. Kada napad ne ide, odbrana preuzima posao.

Najveći faktor u ovoj seriji je Kyle Hines. Iskusni Hines je pravi bedem pod košem, koji osigurava i spriječava učinak Shengelie i Jaiteha, kao i prodore bekova. Virtus je prelomio drugu utakmicu baš zbog toga što je Hines ušao u probleme sa ličnim greškama. Iako ne postiže mnogo poena, njegova uloga je ključna.

Što se tiče treće utakmice, ona je bila dijametralno suprotna u odnosu na prve dvije. Sa mnogo poena. Obje ekipe su šutirale preko 45% za tri poena, ali veći broj raspoloženih igrača koje je imao „Armani“ je odlučilo  meč. U prvom poluvremenu, Milano je vukao Shields i Datome, da bi u 3/4 pojavio se Melli koji je imao problema sa faulovima, a na kraju uz sjajnu odbranu i Grant koji ubacuje odlučujuće poene. Milano je mnogo napadao Teodosića i Belinellija posebno u igri ledjima. I pogadjali su neke „fade“ teške šuteve iz kornera i elbowa.

Na kraju, timska pobjeda Milana. Ono što čitavu sezonu insistira Messina.

Obje ekipe su jako iskusne, ali Milano je mnogo čvršća defanzivno ekipa, što može veoma lako odlučiti čitavu seriju. U trećoj utakmici su pokazali da mogu i napadački pobjediti Virtus, ne samo na mali broj poena.

Virtus Bologna

Protiv Milana svi nedostaci ekipe Virtusa su došli do izražaja. Prvo, što su se u toku sezone pregrupisavali i pojačavali. Nekada i pojačanja mogu narušiti hijerarhiju ekipe. Iako je Virtus osvojio Evrokup, i obezbjedio Evroligu za sledeću sezonu, oni ove sezone nisu igrali protiv kvalitetnije ekipe od Milana. U prve dvije utakmice su se odbijali od „odbrambeni zid“ Milana, a onda su u trećem osjetili i napadački talenat.

Ekipa Sergia Scariola je napadačka sila, i jedna od najtalentovanijih napadačkih ekipa. Ali problem je što u ovoj seriji su visoki igrači, prije svega Jaiteh, koji je bio ključan u osvajanju Evrokup titule, skroz odsječen. Teodosić i Belinelli, Hackett i Shengelia, to su  akcije 2 na 2, koje se forsiraju u napadu. Iako su ova četvorica igrača sami krem evropske košarke, Messina baca mnogo različitih defanzivaca na njih i troši ih. Ali ti defanzivci su takodje sposobni da pogode u napadu, Balldoso, Grant, Hall..

Virtus će morati više uključiti svoje visoke igrače, i izvući Hinesa i Bentila iz reketa, da bi mogli omogućiti prodore bekovima, kao i lake i otvorene pozicije. Baš kao što je to bio slučaj u utakmici broj 2.

Pritisak je na ekipu Virtusa, imaju veliki imperativ pobjede. Očekuje se da više preuzmu u napadu i Shengelia i Teodosić. Tri meč lopte za Olimpiu, teško da neće iskoristiti.

H2H

12.06.22 – Olimpia vs Virtus: 94:82 / Melli 22p, Hackett 18p

10.06.22 – Virtus vs Olimpia: 75:68: / Shengelia 22p, Hall 16p

08.06.22 – Virtus vs Olimpia: 62:66 / Teodosić 16p, Shields 18p

10.04.22 – Virtus vs Olimpia: 83:65 / Jaiteh 18p, Bentil 15p.

05.01.22 – Olimpia vs Virtus: 102:99 / Grant 20, Belinelli 34p

Očekivani sastavi

Iako je Armani napustio Delaney na kraju Evroligaškog dijela, Mitoglou je završio sezonu zbog povrede, Tarczewski je takodje povrijedjen. Daniels i Kell su pod znakom pitanja. Ima problema sa povredama Messina, ali ima i veoma širok sastav.

Virtus je ostao bez Ekpea Udoh na početku sezone, Awudu Abass je takodje odsutan, dok je Kevin Harvey pod znakom pitanja.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 14.06.2022, 20:30h
Tip: -2.5 hendikep Olimpia Milano
Kvota: 1.725
Kladionica: 22bet

Obje ekipe su jako iskusne, kvalitetne i vodjene sjajnim trenerima. Ova utakmica je možda i odlučujuća u čitavoj seriji. Olimpia se u dosadašnje tri utakmice pokazala kao bolja i kompaktnija ekipa. Svojom defanzivom mogu da odgovore na sve napadačke prijetnje Virtusa. Naravno, Virtus kada udje u seriju, posebno Teodosić i Belinelli svi su u problemu. Ali, Milano pred svojim navijačima želi još jednu pobjedu i da odbrani domaći teren.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske