Olympiacos vs Monaco: Tipovi, savjeti i kvote – 22.04.2022.

Dusan
21 travnja, 2022
423 Views
Olympiacos vs Monaco

Nakon što je odigrao jednu od najslabijih utakmica u Euroligi ove sezone, Monaco će sigurno probati da odgovori Olympiacosu i izjednači četvrtfinalnu seriju na 1-1.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Olympiacos

U prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige, Olympiacos je odigrao odlično protiv Monaca. Grčki tim je još jednom pokazao zašto je jedan od tri najbolja defanzivna tima u čitavom natjecanju. Osim slabog početka u prvoj četvrtini, Monaco niti u jednom trenutku nije uspio da zaprijeti domaćinu.

Glavni trener Georgios Bartzokas je odradio velemajstorski posao ove sezone. Prošlog ljeta, mnogi analitičari su prognozirali da Olympiacos neće biti u top8, međutim oni ne samo da su se plasirali u četvrtfinale, nego su jako blizu da izbore nastup na final fouru u Beogradu.

Shaq McKissic je pogodio nekoliko važnih trojki u prvom meču, a možda i najbolji meč u sezoni je odigrao veteran Georgios Printezis. Važno je napomenuti da je dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta i da praznih stolica nije bilo.

Navijači su bili šesti igrač i u takvoj atmosferi nije niti jednom protivniku lako da odigra. Olympiacos će u drugoj utakmici probati da održi ovaj nivo odbrane, a prostora za napredak u napadu ima.

Monaco

Od kraja decembra pa do kraja regularne sezone, Monaco je odigrao 16 utakmica u Euroligi i bio je na učinku 13-3. Tri poraza su doživjeli od Žalgirisa, Barcelone i Real Madrida i u sve tri utakmice su imali šansu za pobjedu do samog kraja.

Ipak, protiv Olympiacosa u prvoj utakmici četvrtfinala potpuno su podbacili. Od početka druge četvrtine, igrala je samo jedna ekipa i niko nije uspio da pronađe ofanzivni ritam u gostujućem sastavu.

Mike James je odigrao slabu utakmicu za svoje standarde, a Dwayne Bacon je bio ispod svakog prosjeka. Glavni trener Saša Obradović će imati zadatak da psihički povrati ekipu i da što prije zaborave utakmicu broj jedan.

Monaco je u zadnja četiri mjeseca pokazao visok nivo kvaliteta na obje strane terena i sigurno imaju kapacitet da savladaju Olympiacos u Grčkoj, ali moraće mnogo pametnije da odigraju, prije svega u napadu. Strpljenja je nedostajalo u nekim situacijama i Obradović će sigurno da im ukaže na to.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Ovo će biti četvrti meč između Olympiacosa i Monaca ove sezone. Rezultat je 2-1 za Grke, a sva tri meča je ubjedljivo dobio klub koji je bio domaćin. Olympiacos je regularnu sezonu završio na drugom mjestu i jedino su u Euroligi izgubili od Crvene Zvezde na svom parketu. Monaco je u gostima bio na 6-8 u regularnoj sezoni.

Očekivani sastavi

Hassan Martin neće igrati za Olympiacos ni u drugoj utakmici zbog ozljede butine. Svi ostali igrači su na raspolaganju za domaći tim.

Monaco takođe ima sve igače na raspolaganju za ovaj meč.

Prijedlog za tipovanje

Tip: Monaco +8
Kvota: 1.71
Kladionica: 22Bet

Monaco ima kvalitet za mnogo više od onoga što su prikazali u prvom meču. Olympiacos igra na domaćem terenu, ali za očekivati je bolji otpor gostiju i dosta neizvjesniju utakmicu od one u srijedu.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan