Olympiakos – Alba Berlin: Analiza utakmice

Lefty
12 studenoga, 2020
490 Views
košarka tipovi

Poslije dva uzastopna poraza u Evroligi, Olympiakos se trijumfom u Sankt Petersburgu vratio na pobjednički put i sada na svom parketu dočekuju berlinsku Albu u meču u kojem skoro svi očekuju da upišu dva boda. Za razliku od prethodnih godina kada su Vassilis Spanoulis i Georgios Printezis bili glavni izvor poena za Pirejce, sada oni nemaju glavnog poentera. Skoro svaki meč iskoči neko novi što ih čini dodatno težim za skauting. Hassan Martin i Shaquile McKissic su imali nekoliko sjajnih utakmica, a jako malo se priča i Kostasu Sloukasu koji diriguje čitavom ovom ekipom i skoro redovno bilježi više od 4 asistencije. Olympiakos mora da pobjeđuje ekipe poput Albe kako bi se zadržao unutar najboljih osam što je cilj trenera Bartzokasa, pa ostaje da se vidi kako će odigrati večeras.

Kada je u pitanju Alba, oni su drugu polovinu oktobra proveli u izolaciji zbog prisustva virusa korona i to se itekako osjetilo prošle sedmice kada ih je Barcelona demolirala u „Mercedes benz areni“. Poslije toga su izabranici Aita Garcije Renesesa dobili dvije utakmice u domaćoj ligi, pa nešto spremniji putuju u Pirej. Alba je prepoznatljiva po svojoj brzoj igri na dosta posjeda, sa šutevima u ranoj fazi posjeda gdje svako može da pogodi, a koliko mogu biti neugodni najbolje je na svojoj koži osjetio CSKA. Njihov večerašnji rival je sušta suprotnost kada je u pitanju stil košarke, pa ona ekipa koja nametne svoj ritam, biće u prednosti.

Očekivani sastavi

Olympiacos će večeras biti bez Aarona Harrisona koji je direktno odlučio meč protiv Maccabija ranije u sezoni. Bivši igrač Galatasaraya je jedan od najboljih šutera u ovom timu, a donosi i veliku energiju sa sobom. Sigurno je da će biti gubitak za tim pošto će odsustvovati skoro mjesec dana zbog povrede zadobijene protiv Zenita.

Što se tiče Albe, Louis Olinde i Peyton Siva su propustili nekoliko prethodnih utakmica i njihov nastup večeras je neizvjestan. Ono što je dobro, to je da su se u tim vratili Maodo Lo i Johannes Thiemann, pa iskusni Aito ima više igrača sada u rotaciji.

Raniji rezultati i trendovi

U dosadašnjem toku sezone, Olympiacos je upisao četiri pobjede i tri poraza, dok je Alba na omjeru 1-4. Nijemci su propustili par utakmica zbog virusa, pa će u narednom periodu nadoknaditi propušteno. Kada su u pitanju međusobni okršaji, šest puta su igrali u Evroligi, a Alba je slavila samo jednom.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Alba Berlin +10.5 (pobjeda Albe ili poraz manji od 11 poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.76 za ovu igru.

Nakon debakla protiv Barcelone, treba očekivati reakciju Albe večeras. Protiv Katalonaca nisu imali pet standardnih košarkaša, dok je od bitnijih igrača večeras upitan samo Peyton Siva. Prošle sezone su izašli kao pobjednici u Pireju, a njihov stil igre ne bi trebao da odgovara Olympiackosu. Grci teže dugim napadama, vole da igraju utakmice sa jako malo posjeda, dok su Nijemci potpuna suprotnost. Za očekivati je jedan neizvjestan susret gdje bi berlinski klub mogao i da priredi veliko iznenađenje ukoliko se ukaže prilika. Sve u svemu, dvocifrena pobjeda Olympiacosa nije nešto što je realno da se desi večeras.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty