Partizan – Crvena Zvezda: Analiza utakmice

Lefty
13 veljače, 2021
1063 Views
košarka tipovi

Poslije poraza od Lokomotive u Rusiji, činilo se da je sezona Partizana okončana u svakom smislu, međutim Trento je uspio da savlada Metropolitan, a onda i crno-bijeli da iznenade Lokomotivu u Beogradu i tako je ekipa Saše Filipovskog ostala u trci za prvo mjesto i prolaz dalje u Eurocupu, jedinom takmičenju preko kojeg „Parni valjak“ može obezbijediti željenu Euroligu. Niko prije sezone ni u najcrnjiim snovima nije očekivao ovakav raspad Partizana nakon odlaska italijanskog stručnjaka Andree Trinchierija, ali takmičarska godina još traje i crno-bijeli će pokušati osvajanjem Kupa Radivoja Koraća da dobiju prijeko potrebno samopouzdanje pred odlučujuće mečeve u Europi. Nedavno su klub napustili Nemanja Gordić i Cody Miller-McIntyre, a stigao je umjesto njih Josh Perkins, nekadašnji student Gonzage. U nešto boljoj formi je američki centar Erik Mika koji je imao dosta problema u prvih par mjeseci sezone, pogotovo kada je u pitanju igra u odbrani.

Crvena zvezda je na Kup Radivoja Koraća u Novi Sad stigla bez čak pet stranaca koji su zaraženi virusom korona, a ista nevolja je zadesila i skoro čitav stručni štab Dejana Radonjića. Zvezda je od dolaska crnogorskog stručnjaka podigla igru na viši nivo, prvenstveno u odbrani i cilj kluba je da se do kraja takmičarske godine osvoje sva tri „domaća“ trofeja (ABA liga, Košarkaška liga Srbije i Kup Radivoja Koraća). Virus korona je nedavno imao i njihov najbolji igrač Jordan Loyd koji je zbog toga propustio skoro mjesec dana košarke, pa i dalje pokušava da dohvati formu iz oktobra i novembra koja ga je činila najboljim strijelcem Eurolige. U tim se vratio i Johnny O’Bryant poslije 10-dnevne suspenzije zbog nedoličnog ponašanje na utakmici u Istanbulu protiv Anadolu Efesa. Zvezda nije nacionalni kup osvojila još od 2017. godine i želja je da se trofej vrati u vitrine kluba sa Malog Kalemegdana.

Očekivani sastavi

U Novi Sad zbog virusa korona nisu doputovala čak petorica Zvezdinih košarkaša: Cory Walden, Duop Reath, Langston Hall, Quino Colom i Landry Nnoko. U ekipu se vratio Marko Simonović koji je zbog upale pluća bio van stroja skoro mjesec dana. Što se tiče Partizana, oni su kompletni doputovali na  turnir, mada Nikola Janković i Rade Zagorac nisu imali minutažu u četvrtfinalu protiv čačanskog Borca.

Raniji rezultati i trendovi

Partizan je u ABA ligi na učinku 7-10, bez ikakvih šansi da se izbori za mjesto u doigravanju, dok su u Eurocupu na skoru 2-2 i u posljednja dva kola će sami odlučivati o svojoj sudbini. Kada je u pitanju Zvezda, oni su odavno izgubili priliku da se bore za top8 Eurolige, a u regionalnom takmičenju imaju 12 pobjeda i 2 poraza i prvi su favoriti da regularni dio takmičenja okončaju na vrhu tabele. Partizan je bio bolji od Zvezde na posljednja tri Kupa Radivoja Koraća i svaki put su crno-bijeli vječitog rivala savladali u finalu. Od zadnjih 10 međusobnih okršaja u svim takmičenjima, crveno-bijeli su slavili šest puta.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Partizan +5.5 (pobjeda Partizana ili poraz manji od šest poena razlike), a kladionica MeridianBet nudi kvotu 1.71 za ovu igru.

U derbiju favorita nikad nema, bez obzira koliko jedna ekipa na papiru bila bolja od druge. Mnogo mečeva u posljednje vrijeme je odlučeno na jednu loptu i nema dileme da će motivacija biti na zavidnom nivou i kod jednih, ali i kod drugih. Partizan nema šta da izgubi, njihova sezona već sada izgleda kao završena, pa je ovo svojevrsna prilika da se iskupe za loše rezultate. Zvezda je u Novi Sad došla sa jako kratkom rotacijom i to je šansa Partizana za trijumf danas.

MeridianBet Kladionica

1/5
  • Interesantni bonusi ali ništa posebno
  • Nepostojanje marketa Azijskog hendikepa
  • NIzke kvote u nekim sportovima
  • Katastrofalna korisnička podrška
  • Vrlo loša reputacija
  • Veliki broj neriješenih žalbi igrača
Author Lefty