Partizan vs Andorra: Tipovi, savjeti i kvote – 09.02.2022.

Dusan
8 veljače, 2022
448 Views
Partizan vs Andorra

Partizan

Partizanu ne ide u potpunosti prema očekivanjima ove sezone. Dovođenjem Željka Obradovića, očekivalo se da ekipa glatko pobjeđuje makar u ABA ligi, pogotovo kada se zna da su potpisani Kevin Punter i Zach LeDay, dva igrača koja su nosila Milano do final foura Eurolige prošle sezone.

S obzirom da nije sve išlo po planu i da su crno-bijeli dosta problema imali u reketu, naknadno su dovedeni Mathias Lessort i Tristan Vukčević. Sada najviše poteškoća Partizan ima u organizaciji igre pošto je jedini klasični razigravač Yam Madar, dok su Aleksa Avramović i Dallas Moore više bekovi nego plejmejkeri.

Ambicija Partizana je da naredne sezone igra u Euroligi, a za tako nešto će morati da osvoji ili ABA ligu ili Eurokup. Završnica europskog natjecanja se igra po final 16 principu, te će se od osmine finala igrati na jednu dobijenu utakmicu, a prednost domaćeg terena će se zasnivati na osnovu rezultata u grupnoj fazi.

Andorra

Protivnik Partizana u ovom kolu Eurocupa biće Andorra. Nakon više od tri godine zajedničkog rada, Ibon Navarro je dobio otkaz zbog loših rezultata prije mjesec dana, a njegovu ulogu je preuzeo David Eudal.

Promjena trenera je dala automatski rezultat pošto je ovaj klub u Endesa ligi prvo šokirao Real u Madridu, a onda je rutinski savladao Joventut na domaćem parketu. Codi Miller McIntyre i Drew Crawford su nosioci igre i kada su oni raspoloženi za igru, u stanju su da zatrpaju koš svakog protivnika.

Tu je kao ispomoć i Clevin Hannah, plejmejker koji se prezentovao široj košarkaškoj javnosti u sezoni kada je bio predvodnik Gran Canarie u Euroligi. Za razliku od svog protivnika, Andorra nema euroligaških ambicija, te je njihov prvenstveni cilj da ostave što bolji utisak u Europi i doguraju što dalje. Prije par godina su igrali čak i polufinale Eurocupa.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

U najavi ovog susreta, Željko Obradović je istakao da je Alen Smailagić zbog ozljede upitan, dok su svi ostali igrači zdravi. Andorra već neko vrijeme ne može računati na Amine Nouau, Gala Mekela, Davida Jelineka i Marija Nakića.

Raniji rezultati i trendovi

Nakon 12 utakmica u Eurokupu, Partizan ima učinak 8-4. Andorra je odigrača meč manje i nalazi se na petom mjestu sa 6-5. Crno-bijeli su perfektni u Beogradu sa skorom 6-0, a Andorra ima 2-3 van svoje dvorane. U prvom meču ove sezone između ovih timova, Andorra je pobijedila 61:60.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Andorra +9 (pobjeda Andorre ili poraz manji od devet poena razlike, a ako bude tačno devet razlike za Partizan ulog se vraća). Kladionica Bet365 daje kvotu 1.80 za ovu igru.

Partizan se nalazi u slaboj formi. Nedavno su doživjeli teške poraze od Turk Telekoma i Joventuta u Eurocupu, kao i od Mege u ABA ligi. Uspjeli su za vikend da pobijede čačanski Borac, ali i tu je bilo dosta problema. Andorra u ovaj okršaj ulazi nakon dvije izvanredne pobjede u Endesa ligi i teško je vjerovati da mogu izgubiti dvocifrenom razlikom, bez obzira na to što će Pionir biti poslovično pun.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan