Pau Orthez vs. Monaco: Tipovi, savjeti i kvote – 07.06.2022.

Dusan
7 lipnja, 2022
546 Views
Pau Orthez vs Monaco

Monaco je odbranio domaći, i relativno lako savladao dva puta Pau Orthez. Sada se serija seli u Pau, gdje će gosti iz kneževine imati priliku da završe posao i da se plasiraju u finale Francuskog prvenstva.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Pau Orthez

Ekipa Pau Ortheza tokom sezone nije izlgedala baš najbolje, ali su se tokom sezone digli i u finišu sezone su dostigli vrhunac svoje forme i zauzeli šesto mjesto. Što im je zakazalo duel sa trećeplasiranim Levalloisom. Za neke neočekivano, ekipa Eric Bartechekog je veoma lako izbacila ekipu iz Pariza.

Ali, u prva dva duela sa ekipom Monaca, nisu imali šanse. Monaco ih je fizički izdominirao. Prije svega nadskako! U dva meča Monaco je imao čak 33 skoka više od ekipe Pau Ortheza.  Iako Pau Orthez u svome sastavu ima visokih igrača N’diyaea i Chikoka, oni nisu dovoljno ni brzi ni eksplozivni da se suprostave Hallu, Diallu i ostatku atletski moćnom Monacu. To je fakt koji vjerovatno može odlučiti i treći meč.

Pau radi na pogon bekovske linije koju predvode Bibbins i Jefferson. Obojica igrača su jako brzi i prodorni, ali su veliki problem u odbrani. Oba ova Amerikanca su visoki 173cm, pa ih Westerman i ekipa često napadaju ledjima, i prave im velike defanzivne probleme.

Monaco

Monaco je bio na rubu eliminacije već u 1 / 4 finalu ovog takmičenja. Ali ekipa Saše Obradovića se provukla kroz iglene uši, i sada su nadomak velikog finala. Strasbourg je prvo uzeo break, pa je bio nadomak pobjede i drugom meču pa i trećem. Oba meča su otišla na produžetke, i Monaco je oba puta slavio, i pokazao i kvalitet i karakter, onaj šampionski.

Protiv Pau Ortheza, to je izgledalo totalno drugačije, Pau izgleda kao ekipa koja odgovara Monacu. Po stilu igre i koncepciji. Naime, Pau je zadnji meč protiv Monaca pobjedio davne već 2018te godine.

Ekipu Monaca je predvodio Željko Mitrović, ali zbog nekih ne slaganja sa glavnim igračima posebno sa liderom Mike Jamesom, dobio je otkaz, a tim je preuzeo Saša Obradović. James je dobio svu slobodu, kao i Litvanac Monteijunas. U Evroligi došli su do playoffa gdje su u 5 utakmica izgubili od Olymipacosa.

Što se tiče prethodne dvije utakmice sa Pau Orthezom, iako se James toliko ne „eksponira“ napadački drugi igrači su preuzeli posao. Posebno Bacon. Ono što izdvaja ekipu Monaca u odnosu na Pau Orthez je širina i atlecizam ekipe. Svi igrači imaju mogućnost da preuzimaju i brane sve pozicijie.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

04.06.22 – Monaco vs Pau Orthez: 79:72 / Bacon 20p, Bibbins 19p

02.06.22 – Monaco vs Pau Orthez: 94:65 / Ouattara 15, Jefferson 15p

17.04.22 – Monaco vs Pau Orthez: 85:76 / Lee 20p, Jefferson 19p

21.10.21 – Pau Orthez vs Monaco: 66:74 / Bibbins 15p, Montiejunas 15p

Očekivani sastavi

Za ekipu Monaca u sastavu u prethodnim mečevima nije bio Brock Motum, koji je imao probleme sa skočnim zglobom, kao ni Paris Lee. Već duže vrijeme je odsutan i Danilo Andjušić.

Za ekipu Pau Ortheza ne nastupa Dominique Archie, koji sa pozicije četiri dosta doprinosi skoku, što je veliki hendikep za Pau.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 07.06.22 20:30h
Tip: -3.5 hendikep Monaco
Kvota: 1.785
Kladionica: 22bet

Monaco ima priliku da završi posao, i vjerujemo da će to obaviti već u sledećem meču. Po onome  što smo vidjeli u prethodna dva meča a i utakmica od ranije, Monaco je ekipa koja stilski može odgovoriti svim napadačkim oružijima Pau Ortheza, a i u napadu ima više opcija koje mogu iskočiti.

Domaći teren igra veliku ulogu u playoff serijama, ali mislimo da je Monaco mnogo kvalitetniji i iskusniji da ni to neće predstavljati problem.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

 

 

Author Dusan