PFL 4 2022: Tipovi, savjeti i kvote 18.06.2022.

Sportske
17 lipnja, 2022
569 Views

Antonio Carlos Junior vs Bruce Souto

Co-main borba  eventa je borba u poluteškoj kategoriji gdje se sastaju dva Brazilca. Šampion, i bivši UFC borac Antonio Carlos Junior dočekuje Brucea Souta, koji je preko PFL Challengera ušao u PFL. Carlos Junior je trenutno prvi na tabeli poluteške kategorije sa 6 bodova dok je Souto osmoplasirani i nema nijedan bod.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Antonio Carlos Junior

Carlos Junior je još jednom pokazao klasu, pobjedivši u prvom krugu Delan Montea za samo 29 sekundi. Naime, on je dugogodišnji UFC borac, gdje nije bio samo „slučajni prolaznik“. Carlos Junior je u najjačoj svjetskoj organizaciji odradio čak 16 borbi. U jednom trenutnku bio je veoma blizu poziciji izazivača, jer je imao 5 pobjeda u nizu.

U PFL-u Carlos Junior je bez poraza i izgelda veoma dominatno. Osvajač je prošlogodišnjeg turnira i pojasa, gdje je sve borbe dobio u prvoj rundi, sem Emiliana Sordia kojeg je dobio na bodove.

Njegova primarna vještina je BJJ i jedan je od najvećih majstora BJJ-a uopšte u MMA svijetu. Ono što većini odličnih BJJ boraca pravi problem je prenos borbe iz stojke u parter. Ali Carlos Junior je tokom svoje karijere mnogo radio na stand upu, usavršio je udaračke tehnike, a posebno rušenja. Odlično poslije finte desnog overhanda prelazi u double leg rušenje. A kada protivnika dovede u parter, to je vjerovatno i kraj. U parteru je toliko spretan i iskusan, da samo mali pokret pogrešan je dovoljan Carlosu Junioru da završi borbu.

U ovoj borbi će tražiti prekid što prije, posebno u prvoj rundi jer, bi mu ta pobjeda osigurala prvo mijesto i nešto „lakšeg“ protivnika u polufinalu. A protiv Souta ima velike šanse da to i uradi, jer je fizički mnogo veći i duži od svog sunarodnika. A i iskusniji. Što je jako bitno.

Bruce Souto

Souto se nije proslavio u debiju na PFL turniru. Rob Wilkinson ga je savaldao noakutom u drugoj rundi. Sada ima priliku za popravni, i da prekidom izbori možda i polufinale. A biće mu jako teško.

Souto je svoju karijeru prvo gradio po manjim priredbama po Brazilu, protiv dosta nepoznatih protivnika. A i nastupao je u ruskom M1 i američkoj LFA organizaciji. Što ga je preporučilo PFL-u, da ga pozove na svoj Challenger. Na tom Challengeru pobjedio je nokautom Travisa Davisa.

Souto je kao i njegov protivnik borac koji više voli parter. Ali nije toliko kvalitetan u tom dijelu igre. Ono što voli da radi je pritisak uz žicu i kontrola protivnika.  U stand upu, baca mnogo low kickova koji su razorni. Ono što predstavlja veliki problem za Souta je kada se nadje na ledjima na podu i kada je na njemu dominatni rvač ili grapler. Wilkinson ga je lako rušio i dominirao u parteru kroz čitavu prvu rundi. Rušio ga je i Travis Davis. A Carlos Junior je za obojicu u tom segmentu level iznad.

Souto će morati šansu tražiti u klinču i krenuti na sve ili ništa od prve minute.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Carlos Junior: 32 godine, 14W-5L, visina 188cm, reach 201cm.

Souto: 32 godina, 16W-4L, visina 177cm, reach 179cm.

Ono što može biti velika prednost za Carlosa Juniora je razilka u gabaritima. Carlos Junior izgleda pored Souta kao da je dvije kategorije iznad. Čak  22 cm razlika u rasponu ruku.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 18.06.2022, 02:30h
Tip: Antonio Carlos Junior pobjeda prekidom.
Kvota: 1.62
Kladionica: 22bet

Iskustvo, gabariti, kao i kvalitet su na strani Carlosa Juniora. On će pokušati sve da što prije završi ovaj meč i obezbjedi svoje mjesto u polufinalu, i da odbrani titulu šampiona PFL organizacije.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Rob Wilkinson vs  Viktor Pešta

Jedna od najzanimljivijih  borbi je svakakog duel izmedju Australca Roba Wilkinsona i Čeha Viktora Pešte. Wilkinson je u prvom krugu PFL-ovog turnira pobjedio Souta, dok je Pešta teško nokautiran od strane Omari Akhmedova. Wilkinson ima 5 bodova, dok je Pešta bez bodova.

Rob Wilkinson

Rob Wilkinson bi mogao biti najveće iznenadjenje ovog PFL turnira. Radi se o jednom kompletnom borcu koji je napredovao u svim segmentima borbe. Posebno u stand up-u. Pored svoje MMA karijere Wilkinson je uporedo radio i kickboxing i boks mečeve.

Naime, Wilkinson je prije svoje UFC karijere bio dominatni rvač, koji je imao tu „nesreću“ da na svom debiju dobije kao protivnika Israela Adesanyu. I da se uvjeri koliko treba da napreduje u stojci. U tom meču Wilkinson je dominirao tokom cijelog meča, dok Adesanya nije ga izmorio i nokautirao. Njegovo rvanje je sjajno. Veoma je jak fizički. Sa  lakoćom je na debiju u PFL-u bacao Souta u prvoj rundi.

Njegova najveća greška je što je u toku svoje karijere u UFC-u prihvatio da radi srednju kategoriju, pa se njegovo najjače oružije snaga i rvanje znatno umanjilo. Sada je u poluteškoj kategoriji. Napredovao je ozbiljno u stojci. Ima razorne udarce, i ručne i nožne kombinacije. I sjajno prenosi borbu iz stojke u parter.

Prednost protiv Pešte će biti svakako njegova rvačka i fizička snaga, ali i to što Pešta radi sa zadnje noge. Moće da ga pritiska i dosta lakše ruši.

Viktor Pešta

Pešta je iskusan borac. I on se borio u UFC-u, samo u teškoj kategoriji, i sa mnogo iskusnih i opasnih imena. Slično kao i Wiklinson, može se reći i da je Pešta pogriješio u izboru kategorije u UFC-u. Za teškaša u tako elitnoj promociji bio je topovsko meso.

Skrasio se u domaćoj promociji, češkom Oktagonu, gdje je nanizao par pobjeda što mu je osiguralo nastup na PFL turniru. Njegov stil borbe je stand up. Trenirao je u Sanford MMA, gdje dosta rade na udaračkim tehnikama. Pešta je dosta veliki za poltešku kategoriju, ima veliki reach i dosta kontroliše distancu sa prednjom rukom. Mnogo vremena u toku borbe provodi radeći sa zadnje noge, čekajući kontru.

Njegov najveći problem je loša brada i to je vjerovatno jedan od razloga zašto uvjek defanzivno ide unazad. Do sada je loše podnosio sve jače udarače sa kojim se borio. Wilkinson je pokazao da ima bombu u rukama. Ali će morati biti mnogo obazriv ako se razmaše protiv Pešte koji uvjek spremno čeka kontru.

H2H

Wilkinson: 30 godine, 14W-2L, visina 191cm, reach 203cm.

Pešta: 31 godina, 18W-7L, visina 193cm, reach 196cm.

Pešta bi mogao imati problema sa Wiliknsonom, jer je on borac koji mu nikako stilski ne odgovara. Duži je i jači od Čeha.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 18.06.2022, 01:30h
Tip: Rob Wilkinson pobjeda prekidom.
Kvota: 1.72
Kladionica: 22bet

Ono što u ovom meču može odlučiti protivnika je pritisak i snaga koju vrši Wilkinson u toku meča. Pešta se kreće unazad često, i ako ga Australac pribije uz žicu, prenese borbu u parter ili nadje bradu, Pešta će biti u problemu. Wilkinson ima 5 bodova i mora tražiti prekid, da bi osigurao što bolju startnu poziciju u polufinalu.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske