PFL #7 2022: Akhmedov vs. Silveira– Tipovi, savjeti i kvote 06.08.2022.

Dusan
4 kolovoza, 2022
838 Views
PFL #7 2022: Akhmedov vs Silveira

Omari Akhmedov vs Josh Silveira 06.08, 01:00h

Omari Akhmedov

Bivši UFC-ovac Omari Akhmedov je ekspresno prošao kroz prva dva kola i osigurao je prolaz u polufinale gdje ga očekuje opasni Silveira. U najjačoj MMA organizaciji je odradio 15 mečeva i imao skor 9-5-1.

Borac koji dolazi iz Dagestana, a već dugi niz godina trenira u ATT-u na Floridi. Radi se o dominatnom rvaču, sa velikom snagom i ekspolzivnošću. Njegov plan borbe protiv svakog protivnika dosta je sličan.

Ide konstantno naprijed, pritiska protivnika kako kretnjama tako i velikim volumenom udaraca. Sve zbog jednog cilja, da uspori protivnika, da ga uhvati u klinč ili da ide na rušenje.

A kada dodje do rušenja, svi su tada u problemu. Njegova fizika snaga i vrhunski grapling mu donose pobjede. Pobjedjuje i na bodove i submissionima, kao i teškim udarcima iz GNP-a.

Najveći nedostatak mu je boks, odnosno defanzivni dio boksa. Drži ruke dosta nisko, i to dobri udarači mogu iskoristiti.

U prethodna dva kola lako je pobjedio Viktora Peštu, teškim nokautom, a zatim udavio rvača Teodorasa Aukštoulisa.

Opasan izazov je pred Akhmedovim, i vjerujemo da će put do finala, i borbe za milion dolara, tražiti, brzim rušenjem, i kontrolom borbe u parteru.

Josh Silveira

Još jedan momak iz ATT-a sa Floride je polufinalu PFL-ovog turnira. Radi se o neporaženom Joshui Silveiri. Silveira je jedan od najtalentovanijih boraca u ovoj kategoriji uopšte. U oba meča je grupnoj fazi je bio ekspresan.

Jumu je zadavio, dok je opasnog Marthina Hamleta, pogodio desnim high kickom, i završio meč. Protiv Hamleta je bio u problemima. Norvežanin ga je pritiskao i nanosio mu ozbiljnu štetu, dok Silveira nije izvukao težak high kick, i završio meč.

Silveira je kompletan i opasan borac. Nije toliko fizički jak kao npr. Akhmedov, ali pored odličnog kickboxinga i ima i vrhunski nivo u BJJ-u. Dosta svojih borbi je riješio „polugom“.

Pitanje je kako će odgovoriti na pritisak koji mu nametne Akhmedov, i kada se nadje ledjima na podu. Silveira će tražiti borbu na nogama i pokušati da zakiseli Akhmedova.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Akhmedov: 34 godine, 23W-7L-1NC, visina 182cm , reach 185cm.

Silveira: 29 godina, 9W-0L, visina 185cm, reach 182cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 06.08.22 01:00h
Tip: Pobjeda Akhmedov
Kvota: 2.57
Kladionica: bet365

Iako je Akhmedov underdog u ovome meču, mi mislio da će iskustvo kao i fizička snaga i rvanje koju posjeduje Dagestanac odlučiti ovaj meč. Uz par rušenja da će ostvariti dominaciju u parteru i iskontolisati Silveru.

Rob Wilkinson vs Delan Monte 06.08, 00:30h.

Rob Wilkinson

Nakon što je šampion Anotnio Carlos Junior odustao od turnira zbog povrede, australac Wilkinson, je isplivao kao najveći favorit za osvajanje ovog turnira. A to nije bez razloga.

Wilkinson je borac koji je najviše pokazao ove godine na turniru poluteškaša. Njegove preformanse su bile vrhunske. Prvo je nokautirao Bruce Souta, a potom i Viktora Peštu. Obojicu je veoma lako i bacao i kontrolisao u parteru, i pokazao je da nivo iznad.

U UFC-u se zadžao kratko, borio se protiv Israela Adesanye na njegovom debiju, i pokazao se veoma dobro, iako je izgubio. Od tada je napredovao mnogo, kako u stojci tako i u rvanju, koje mu je primarna vještina.

Dosta ga je prilagodio MMA-u. Njegov zadnji poraz je bio baš protiv Adesayne, nanizao je četiri pobjede, i to sve četiri prekidom.

Radi se o veoma kompletnom borcu. Snaga, idrzljivost, eksplozivnost su osobine koje ga krase.

Protiv Montea će takodje ići da što prije završi meč, jer ima taj killer instikt, ali ima i prostor da taktizira od polufinalnih mečeva i da bude obazriviji.

Delan Monte

Monte je u prvom kolu prelako poražen od gore spominjanog Antonia Carlosa, pa je morao ići na sve ili ništa  protiv Emilana Sordia, koga je nokautirao veoma brzo, i uz odustajanje Carlosa, našao se u polufinalu.

Ovaj meč će biti ispita karijere za Montea. Protiv Carlosa se nije proslavio, a Rob Wilkinson je jednak kvalitetom Carlosa. Monte je BJJ majstor, većinu svojih protivnika pobjedio davljenjem, a specijalka mu je poluga na vratu. Ima veoma jak stisak, pa je neke od protivnika davio i stiskom preko vilice. Radi iz kontra garda, i baca ozbiljne precizne krošee.

Biće u problemu, ako se nadje na ledjima protiv Wilkinsona. Večinu svojih protivnika je dobijao davljenjem iz gornje pozicije, dok je na ledjima dosta loš.

H2H

Wilkinson: 30 godina, 15W-2L, visina 190cm, reach 191cm.

Monte: 28 godina, 9W-2L, visina 182cm, reach 185cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 06.08.22 00:30h
Tip:Pobjeda Wilkinson.
Kvota: 1.71
Kladionica: bet365

Wilkinson je tehnički daleko ispred Montea, i očekujemo da će savladati Montea, ali mislimo da neće da mnogo rizikuje kao protiv Pešte. Iskoristiće svoj reach i snagu, da obori Montea i da ga kontroliše u parteru i završi borbu.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan