Poljska vs. Njemačka: Tipovi, savjeti i kvote 03.07.2022.

Dusan
3 srpnja, 2022
635 Views
Poljska vs. Njemačka

Poljska je na prošlom Svjetskom prvenstvu igrala u četvrtfinalu, a ukoliko izgube u ovom meču od Njemačke, neće se plasirati ni u narednu rundu kvalifikacija za naredno Svjetsko prvenstvo.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Njemačka

Osim neplaniranog poraza od Estonije na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Njemačka je odradila posao veoma dobro. Nalaze se na skoru 4-1 i ukoliko u narednu fazu kvalifikacija uđu sa 5-1, napraviće ogroman iskorak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

U četvrtak veče, Njemačka je sa 88:57 razbila Estoniju u Talinu i tako potvrdila dobru formu. U ovim utakmicama, selektor Gordon Herbert na raspolaganju ima NBA igrače Dennisa Schrodera i Isaaca Bongu što znatno olakšava posao.

Tu su još neki igrači sa euroligaškim iskustvom poput Johannesa Voigtmanna i Gavina Schillinga i takav kvalitet je dovoljan da budu apsolutni favoriti protiv Poljske na svom terenu u Bremenu.

Njemačka je posljednju medalju na velikom natjecanju osvojila 2005. godine na Europskom prvenstvu u Srbiji i nadaju se da će se to promijeniti uskoro. Oni će nastupiti na Eurobasketu u rujnu sa svim najboljim igračima i sigurno se nadaju dobrom rezultatu.

Poljska

U prethodnih sedam godina, Poljska je postala jedna od 15 najboljih europskih reprezentacija. Na Eurobasketu su konstantno imali solidne rezultate, a vrhunac svega je napravljen na Svjetskom prvenstvu 2019. godine kada su eliminirani u četvrtfinalu od Španjolske.

Jedan od najzaslužnijih ljudi za taj uspjeh bio je bivši selektor Mike Taylor. Poljska je odlučila da se raziđe sa njim prošle godine i umjesto njega je angažovan Igor Miličić. To se pokazalo kao jako loš potez.

Poljska je odigrala užasno loše kvalifikacije do sada i ako izgube u Bremenu od Njemačke, biće eliminirani i neće proći u narednu fazu. Poljska ima slabiji H2H od Estonije i Izraela i jedini način da se kvalifikuju u narednu fazu je da naprave senzaciju u ovom meču.

Dobra stvar za ovu reprezentaciju je to što u rosteru imaju nekoliko dobrih igrača poput A.J. Slaughtera, Mateusza Ponitke i Michala Sokolowskog, ali za veliki trijumf će biti potrebno i da neki igrači iz drugog plana odigraju izvanrednu utakmicu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Ove dvije reprezentacije su igrale međusobno u studenom prošle godine u okviru istih ovih kvalifikacija i tada je Njemačka pobijedila 72:69 u Lublinu. Obje reprezentacije su nastupile u veoma izmiješanom sastavu tada.

Očekivani sastavi

Njemačka u ovoj utakmici neće imati veliki broj igrača koji konkurišu za nastup na Eurobasketu. Maodo Lo, Danilo Barthel, Andreas Obst, Johannes Thiemann, Moritz Wagner, Maxi Kleber i Daniel Thies su samo neki od igrača koji nedostaju selektoru Herbertu. Poljska s druge strane ima sve igrače na raspolaganju.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 03.07.2022 18:00 CET
Tip: Poljska +11
Kvota: 1.71
Kladionica: Bet365

Ovo je “pobijedi ili idi kući” utakmica za Poljsku i u takvim okolnostima nema dileme da će ostaviti srce na parketu. U ovim kvalifikacijama, Poljska je sve utakmice izgubila jednocifrenom razlikom i za očekivati je da se taj trend neće promijeniti. Njemačka ima bolje igrače, ali Poljska je sigurno uigranija.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan