Portugal vs Sjeverna Makedonija: Tipovi, savjeti i kvote – 29.03.2022.

Dusan
29 ožujka, 2022
453 Views
Portugal vs Sjeverna Makedonija

U utorak uveče saznat ćemo nova dva imena sudionika završne smotre Svjetskog prvenstva u nogometu, a jedno od njih će biti poznato nakon duela Portugala i Sjeverne Makedonije na stadionu “Dragao” u Portu. Reprezentacija domaćina se nada da će opravdati epitet favorita, dok gosti vjeruju u još jedno čudo.

Portugal

Portugalci su do završne faze došli pobedom nad Turskom (3:1) u polufinalu baraža. Iako su imali određenih problema protiv kvalitetne turske selekcije, ova portugalska generacija je još jednom pokazala da ima mnogo majstora fudbala, te da je napadački veoma potentna.

Oni su u tom duelu imali čak 16 udaraca ka golu rivala i da je fokus bio na malom većem nivou, mogli su da zabiju još koji gol. No, isto tako su i imali sreće, pa se po ko zna koji put ponovilo da je obrana najslabiji dio ove reprezentacije. Turci su agresivnim presingom terali defanzivce Portugala na greške, pa je brzopletost koštala selekciju sa Bosfora povoljnog rezultata.

Sve u svemu, tim koji ima igrače kao što su Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandeso, Bernardo Silva, Diogo Jota, Joao Moutinho je favorit na papiru protiv većine nacionalnih selekcija i oni će sa puno samopouzdanja ući u duel protiv Sjeverne Makedonije.

Ova reprezentacija će u finalu biti jača za Joaa Cancela, koji je propustio polufinalni dvoboj zbog suspenzije, a ostaje da se vidi da će ga selektor Fernando Santos koristiti na lijevom ili desnom boku.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Sjeverna Makedonija

Fudbalska javnost uoči polufinalnih mečeva unaprijed otpisala Sjevernu Makedoniju i svi su se spremali za veliki okršaj Portugala i Italije, ali su nogometaši male balkanske zemlje mislili drugačije.

Nije baš da su dominirali terenom protiv Italijana u Palermu, ali su odoleli svim naletima protivnika i onda u 92. minuti golom Aleksandra Trajkovskog kreirala je pravo čudo. Podatak da su “Azuri” imali čak 32 šuteva ka golu Makedonca je zaista fascinantan.

Sjeverna Makedonija nema toliko zvučna imena, ali je u posljednje vrijeme sposobna da parira daleko jačim protivnicima. U ovom kvalifikacionom ciklusu trijumfovali su protiv Nemačke u Duizburgu (2:1) u grupnoj fazi, a prošlog ljeta su se prvi put u istoriji nacije plasirali na prvenstvo Europe.

Najpoznatiji igrači su Ezgjan Alioski, nekadašnji levi spoljni engleskog Leedsa, Enis Bardhi iz Levantea i Eljif Elmas iz italijanskog Napolija. Elmas je propustio meč s Italijanima zbog suspenzije, ali će u Portu biti od prve minute na terenu.

Očekivani sastavi

Portugal (4-3-3): Costa; Cancelo, Pepe, Fonte, Guerreiro; Silva, Moutinho, Fernandes; Otavio, Ronaldo, Jota

Sjeverna Makedonija (4-3-3): Dimitrievski; S. Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski; Elmas, Kostadinov, Bardhi; Čurlinov, M. Ristovski, Trajkovski

Raniji susreti

Biće ovo prvi zvaničan duel ove dvije nacionalne selekcije.

Prijedlog za tipovanje

Iako su apsolutni favoriti, mišljenja smo da će Portugalci maksimalno ozbiljno pristupiti ovom duelu i da neće dozvoliti nikakvo iznenađenje. Makedonci su imali sreće protiv Italijana, ali ne vjerujemo da će drugi put u šest dana uspjeti da naprave senzaciju.

Očekujemo laku i ubedljivu pobjedu Portugala, pa je naš prijedlog za tipovanje u ovoj utakmici da će domaći tim postići više od 2,5 golova na meču.

Prijedlog za tipovanje: Portugal 2.5 goals over

Tečaj: 2.09

Kladionica: 22bet

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan