R. Federer – A. Mannarino: Analiza utakmice

Lefty
29 lipnja, 2021
379 Views
tenis tipovi

Jedan od najboljih igrača svih vremena i osvajač 20 grand slamova se vratio na teren. Pred Rogerom Federerom je možda i posljednji Wimbledon u karijeri i sigurno će sa dosta motivacije, želje i elana igrati u Londonu. Zbog problema sa povredama, nije igrao takmičarske mečeve od januara 2020. godine do marta 2021. godine, a povratak ne ide po planu. Izgubio je na ciriškoj šljaci od Pabla Andujara u prvom kolu, da bi potom na Roland Garrosu dobio tri meča uključujući onaj protiv Marina Čilića, ali onda je bez borbe predao Matteu Berrettiniju. Mučio se Federer i na travi pošto je u Halleu jedva prošao Ilyu Ivashku, samo da bi ispao od Felixa Auger-Alliasimea u narednoj fazi takmičenja. Godine, problemi sa povredama i slabija forma su itekako vidljivi i pitanje je koliko može na svom omiljenom turniru na kojem je čak osam puta podizao pehar i smatra se možda i najboljim svih vremena na travi.

Sreća na žrijebu nije pogledala Federera pošto je u prvom kolu dobio jednog od najtežih mogućih rivala, Adriana Mannarina. Francuz je trenutno 42. igrač svijeta, međutim ono što bi moglo biti nezgodno za Švajcarca je to što Mannarino obožava igranje na travi i neke od najboljih rezultata u karijeri je ostvario upravo na ovoj podlozi. Jedina titula u njegovoj karijeri je upravo došla na ovoj podlozi 2019. godine u Hertogenboschu, a ima još dva finala na travi. Wimbledon je jedini grand slam na kojem je dolazio do 4. kola, a u Londonu je to činio čak tri puta, posljednji put 2018. godine kada je ispao upravo od Federera. U pripremi za ovogodišnji Wimbledon, ispao je u 2. kolu Queensa od Dana Evansa, dok je u Mallorci stigao do polufinala gdje nije mogao da savlada Sama Querreya. Ipak, Francuz je dobio igrače poput Jana Lenarda Struffa, Feliciana Lopeza i Liama Brodya, sve koji vole igrati na travi što govori da je u solidnoj formi.

Raniji rezultati i trendovi

Federer i Mannarino su međusobno igrali šest puta,  a Švajcarac je svaki put slavio, uz ukupni set količnik 15:1. Zanimljivo, dva okršaja su imali upravo na Wimbledonu i oba puta je Federer pobijedio sa 3:0. Posljednji okršaj je bio taj već pomenuti iz 2018. godine kada je bilo 6:0, 7:5, 6:4 za Rogera.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovaj duel je Adrian Mannarino +2.5 setovi (bilo koji ishod osim 3:0 za Federera), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.75 za ovu igru.

Svi prethodni dueli Federera i Mannarina nisu naročito relevantni za ovaj jer Švajcarac se vraća iz povrede i igra daleko od tenisa koji ga je krasio prije samo dvije godine, a kamoli u najboljim igračkim danima. Sa druge strane, Mannarino nije ništa slabiji igrač od onog koji je prikazao dva ozbiljna seta prije tri godine protiv Federera i ako bi sada pružio sličnu partiju, možda bi mogao i da izbaci legendu bijelog sporta. Bilo kako bilo, Švajcarac je svakako favorit da slavi sutra, ali teško je vjerovati da protiv igrača koji je specijalista za travu može držati toliko visok kontinuitet igre, da ne dođe do pada makar u jednom setu.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty