Real Madrid – Anadolu Efes: Analiza utakmice

Lefty
30 ožujka, 2021
438 Views
real efes

Od dolaska Pabla Lasa na klupu Real Madrida 2011. godine, Kraljevski klub samo u toj prvoj sezoni nije zaigrao u četvrtfinalu Eurolige. Poslije toga, ne samo da su prolazili u doigravanje, nego samo jednom nisu stigli do final foura. Ove godine je situacija dosta komplikovanija i predstoji im grčevita borba za mjesto u plej-ofu, a upravo bi ovaj meč mogao biti presudan. Dosta pehova je zadesilo Madriđane ove sezone. Prvo je otišao najbolji igrač Facundo Campazzo, potom je sezonu zbog povrede završio startni krilni centar Anthony Randolph, a Rudy Fernandez i Sergio Llull su više vremena proveli van terena nego na njemu u 2021. godini. Realu će za plasman u četvrtfinale biti potrebne minimalno dvije pobjede u posljednja tri kola jer su izgubili oba duela od Baskonije i Valencije, pa ukoliko bi pravili krugove sa njima, to bi bilo kobno za Lasove izabranike.

Anadolu Efes je doživio potpuni preokret u posljednja dva mjeseca i od tima koji nije ličio na sebe, postali su prava kaznena ekspedicija, ista ona koja su bili u posljednje dvije godine, tačnije do početka pandemije izazvane virusom korona. Njihov trener Ergin Ataman je često na početku takmičarske godine pominjao da su igrači frustrirani odlukom Eurolige da se ne nastavi takmičenje lani i trebalo je vremena da im se vrati onaj žar u očima koji su imali. Na sve to, alfa i omega ove ekipe Shane Larkin je zbog povrede propustio start sezone, tako da je i njemu  trebalo vremena da ponovo uđe u ritam. U jednom periodu su izostajali Bryant Dunston i Tibor Pleiss, što je stvaralo dodatne probleme Efesu. Kada se tim kompletirao i kada su ušli u dobru seriju, kao da su samo nastavili tamo gdje su stali februara 2020. godine.

Očekivani sastavi

Kao što je već navedeno, Anthony Randolph neće igrati do kraja sezone zbog loma Ahilove tetive, a neće biti ni Sergia Llulla zbog povrede koljena. Rudy Fernandez je počeo sa treninzima, te će se pred sam meč napraviti procjena da li će španski veteran zaigrati danas. Efes sa druge strane kompletan dolazi u prijestonicu Španije.

Raniji rezultati i trendovi

Real Madrid je trenutno na šestom mjestu u Euroligi sa učinkom 18-13, dok je Efes usamljen na trećoj poziciji sa skorom 20-11. Kraljevi su u seriji od dva poraza na domaćem parketu pošto su nedavno izgubili od Barcelone i CSKA, a Efes u gostima ima tri trijumfa iz zadnjih pet nastupa. Od dolaska Atamana u Efes, ovi timovi su igrali šest puta, a Realu su pripala četiri meča.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Anadolu Efes -2.5 (pobjeda Efesa sa tri ili više poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.71 za ovu igru.

U ovom trenutku, Efes je možda u najboljoj formi u čitavoj Euroligi, dok Real nije u krugu najboljih ekipa, ni sastavom, ni formom. Na sve to, Turci se bore da sačuvaju treće mjesto i tako izbjegnu Barcelonu sve do velikog finala i imaće motivaciju da odigraju najbolje, a ukoliko odigraju najbolje, to je nedostižno za Madriđane u ovom momentu.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty