Real Madrid vs. Barcelona – Tipovi, savjeti i kvote 19.06.2022.

Sportske
18 lipnja, 2022
631 Views

Real Madrid će osvojiti titulu ako pobijedi u ovoj utakmici, ali Barcelona ima želju da vrati seriju u Blaugranu i učiniće sve što može da pokvari planove najvećem rivalu.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Real Madrid

Real Madrid je bez ikakvih problema pobijedio Barcelonu u utakmici broj tri i da su imali malo više sreće u utakmici broj dva, ova serija bi bila završena. Real je mnogo bolji tim u ovom finalu i mnogo su bolju košarku pokazali od Barcelone. Los Blancosi nemaju igrača koji se ističe kao što je to slučaj sa Nikolom Mirotićem na drugoj strani, ali zato imaju sedam-osam igrača koji u svakoj utakmici mogu ubaciti više od 10 poena i Barcelona ne može ni da pretpostavi od kojeg igrača će joj prijetiti najveća opasnost. Treba napomenuti da trener Real Madrida Pablo Laso ne vodi ekipu u ovoj seriji jer je doživio srčani udar prije dvije sedmice i trenutačno se oporavlja. Tokom sezone, Real je imao nekoliko teških poraza od Barcelone, međutim u najbitnijim trenucima su bili bolji od najvećeg rivala. Prvo su ih porazili u polufinalu Eurolige, a sada su veoma blizu i da osvoje titulu. U utakmici broj tri, Real je šutirao svega 24% za tri poena i svejedno je pobjedio sa 15 razlike što možda najbolje govori o igri Barcelone u ovoj seriji.

Barcelona

Za Barcelonu, ovo je košmaran završetak sezone. Od rujna do travnja, bili su ubjedljivo najbolja ekipa u Europi, baš kao što je to bio slučaj prošle godine. Ipak, kada je trebalo da odigraju najbolje, oni su izgubili od Real Madrida u polufinalu Eurolige i ponovo nisu ispunili cilj. Ovaj tim Barcelone je sastavljen zbog samo jednog razloga, a to je da osvoje najvažniji trofej u europskoj košarci. Zbog toga su dovedeni igrači poput Nikole Mirotića, Corya Higginsa, Brandona Daviesa, Dante Exuma, Nicka Calathesa i Alexa Abrinesa, ali ponovo nisu uspjeli. Zbog toga će na ljeto doći do velike rekonstrukcije unutar ekipe i nekoliko pomenutih igrača će napustiti ovaj klub. Pozicija trenera Šarunasa Jasikevičiusa takođe nije bezbjedna kao što je bila. On će skoro sigurno ostati trener bez obzira na ishod finala Endesa lige, ali u slučaju neuspjeha naredne godine, njegova avantura u Barceloni će završiti. Utisak je da svi u ovom timu jedva čekaju kraj sezone iako se u ovoj seriji bore za najvrijedniji španjolski trofej.

H2H

Ova finalna serija Endesa liga se igra na tri dobijena meča, a Real Madrid vodi 2-1 i samo im jedna pobjeda nedostaje da osvoje domaće natjecanje. Ukupno su 10 puta ovi timovi igrali međusobno ove sezone i Barcelona vodi 6-4.

Očekivani sastavi

Carlos Alocen, Nigel Williams-Goss i Anthony Randolph neće igrati za Real Madrid zbog ozljeda, dok Barcelona ima sve igrače na raspolaganju.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 19.06.2022 18:00 CET
Tip: Barcelona +4.5
Kvota: 1.72
Kladionica: 20Bet

Barcelona je odigrala katastrofalnu utakmicu broj tri i čitavu seriju, ali nema dileme da oni imaju kvalitet da savladaju Real Madrid. Momentum je na strani njihovog protivnika, ali vrijeme je da vidimo jednu odličnu utakmicu i od Barcelone.

Ukoliko nemate račun na 20bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 100 €.

20bet Kladionica

5/5
  • Veliki broj ponuđenih sportova i kladioničarskih marketa
  • Konkurentni tečaji i niske margine
  • Kriptovalute su prihvaćene
  • Korisnička podrška dostupna 24/7
  • Lak i logična navigacija kroz sajt
  • Niski limiti za isplate
  • Visoki uslovi iskorišćavanja nekih bonusa i promocija
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske