Santos vs Ankalaev: Tipovi, savjeti i kvote – 13.03.2022.

Dusan
11 ožujka, 2022
557 Views
UFC FN 203

Santos vs. Ankalaev

Borba između Santosa i Ankalaeva kada pogledamo njihov borilački background opet sudar i borba stilova, sudar udarača koji preferira Muay Thai stil i Sambo borca koji preferira rvanje. Ali nije baš tako. Ankalaev se pokazao u UFC-u kao bolji udarač i da više forisira stojku neko rvanje.

Santos prije meča sa Jonesom i Santos poslije meča sa Jonesom, nije isti borac. To je svima jasno. Povreda oba koljena, kidanje ligamenata na oba koljena za jednu noc je horor. Oporavio se ali nije to više onaj isti Marreta. Njegov stil je agresivan, udarač je, baca mnogo kickova, pogađa i po tijelu i nogama, i pravi štetu.

Ima 15 K.O. u UFC-u, što govori o kakvom se udaraču radi. Često mijenja gard. Baca mnogo udaraca za poluteškaša, odlično se kreće i veoma je čvrst u klinču iz koga baca razorne laktove i koljena. Iako ima crni pojas u BJJ-u, ne koristi mnogo parter, većinom se brani od rušenja, ima 68% uspješnost odbrane, ali on je bio mnogo veći do borbe sa Jonesom, Glover i Rakić su ga poprilično lako bacali.

Zadnji meč protiv Walkera iako je dobio, nije bio onaj stari Santos, dobio je što je bio aktivniji, a Walker je bio kao da je tek ustao iz kreveta i mora da to odradi. Ankalev posebno treba da obrati pažnju na aperkate i krošee koje baca Santos.

Ovih 15 nokauta, su jasan dokaz da ima čekić u rukama, što govori i njegova tetovaža na prsima. Možda prednost za Santosa može biti što je ovo prvi put Ankalaevu da radi borbu na 5 rundi, a Santos je to već probao dva puta.


Santos bi trebao da proba da kickovima kontroliše distancu, i da otkine prednju nogu Ankalaeva, koji je u kontra gardu, ali nikako da se zalijeće na njega, jer je Ankalaev najbolji kontraš u poluteškoj kategoriji. Tako je ugasio i Cutelabu i demolirao Ozdemira.

Ankalaev je trenutno borac sa najdužim nizom pobjeda u poluteškoj kategoriji. Ima ih čak 7, a UFC ga nije mazio sa izborom protivnika. Sambo kao neka preteča MMA sa jakom bazom rvanja, izdvaja Ruske borce od ostalih.

Pa tako i Ankalaev je jedan od kompletnijih boraca u ovoj kategoriji. Iako ima odlično rvanje, Grčko-Rimski stil, i ima moć da kontroliše protivnika na zemlji, da svojom snagom ga lako sruši, on više koristi stojku i klinč.

Jedino je protiv Krylova koristio taj ground game. Vratimo se na njegov stand-up. Definitivno jedan od najboljih boraca koji koriste kontru, i čekaju da se protivnik razmaše i da ga pogodi. Jako smiren i koncentrisan, nikada ne gubi glavu i kada je u krizi. Baca jako precizne direkte i krošee.

Kao i front kick. Vjerovatno će probati u klinču umoriti i zakiseliti Santosa, da mu oduzme svježinu, i onda da lakše odradi posao.

Ako sagledamo sve stvari realno, Santos ima 38 godina, polako silazi sa vrhunca, nije više onaj stari borac, sporiji je i manje eksplozivan, dok je Ankalaev u uzlaznoj putanji, koji nije pokazao ni 60% svojih kvaliteta do sada.

Tako da ne čudi što su kladionice skroz podcjenile Santosa, Ankalaev jeste favorit, i svjestan je koliko je Santos opasan, pa vjerovatno neće žuriti i ići na sve ili ništa, pa tako predlažemo da odigrate broj rundi preko 2.5 kvota je 1.7, što je sasvim ok, a preko 3.5 je 1.9. A za one hrabrije nostalgičare kvota na Santosa je 8.8 i odlična za singl. Ipak mi preporučujemo preko 2.5 runde.

H2H:

Santos: 22W-9L, 38 godina, visina 188cm, 193 reach, 15 K.O.

Ankalaev: 16W-1L, UFC 7-1, 29 godina, visina 191cm, reach 191cm, 9 K.O.

Prijedlog: Over 2.5 Rounds

Kvota: 1.70

Kladionica: Bet365

Marlon Moraes vs. Song Yadong

Co-main event je borba između bivšeg izazivača i nove nadolazeće  zvijezde. Ne tako davno Moraes se borio protiv Cejuda, i mnogi su mislili da će on biti novi šampion. Ali Cejudo mu je uzeo mjeru, i od tada kreće sunovrat u karijeri Moraesa.

Istina da je poslije Cejuda pobjedio Jose Alda, legendu slobodne borbe, ali zadnja tri meča baš su izgledala loše, tri borbe tri poraza, sva tri nokautom. Najveći problem u zadnje vrijeme kod Moraesa je tempo, pre-agresivno krene pa se ugasi, ili naleti na neku kontru, to je najbolje demaskirao Rob Font.

Yadong ima samo 24 godine, a ovo će mu biti već deseta borba u UFC-u, ali to je kada već sa 15 godina počnete da se profesionalno bavitie slobodnom borbom. Rijedak primjer, ali pred Yadongom je blistava karijera.


Nije primio ni puno štete, a već iza sebe ima mnogo iskustva. Yadong je vrhunski sportista, spreman, jak. Odličan je bokser i ima jako snažne i ubitačne kombinacije u stojici. Za razliku od Moraesa u seriji je pobjeda, dvije u nizu. Moraes voli da kontroliše i udara sa distance dok Yadong voli klinč, blisku borbu,  i da svog protivnika drži u džepu.

Vjerovatno će mu to i protiv Moraesa da bude taktika da ga uvuče u klinč da ga zakiseli, ubije njegov tempo, a da iskoristi svoju mladost i snagu, i da pobjedi meč.

Kladionice su Yadonga postavile kao favorita, kvota na njegovu pobjedu vrtoglavo opada. Trenutno je na 1.4, što je sasvim dobra kvota. Mi vam predlažemo da i ovaj meč probate da odigrade na broj rundi, tačnije na preko 1.5 runde, gdje je kvota 1.85. Vjerujemo da će Yadong pokušati da maksimalno isrcpi Moraesa u prvoj rundi, i da ga finišira krajem druge runde.

H2H

Moraes: 23W-9L-1NC, 33 godine,visina 168, reach 170cm.

Yadong: 18W-5L-2NC, 24 godine, visina 173cm, reach 170cm.

Prijedlog: Over 1.5 Rounds

Kvota: 1.85

Kladionica: Bet365

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan