Slovenija vs. Srbija: Tipovi, savjeti i kvote – 12.06.2022.

Dusan
12 lipnja, 2022
816 Views
Slovenija vs. Srbija

Nakon što je prije sedam dana Srbija razbila Sloveniju u Beogradu, ove dvije reprezentacije će ponovo odigrati meč u Ligi nacija, ovaj put u Ljubljani.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Slovenija

Još od odlaska na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, Slovenija ne uspijeva da se kvalifikuje na neko veliko natjecanje. Prije četiri godine su za selektora doveli Matjaža Keka, čovjeka koji ih je upravo odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku, ali ni njegov povratak u nacionalni tim nije donio željeni rezultat.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine su završili na slaboj četvrtoj poziciji, a jako loše su počeli i nastup u Ligi nacija. U prva tri kola su osvojili samo jedan bod i trebaće im pravo čudo da bi izbjegli ispadanje i povratak u C grupu.

Za početak je neophodno da pobijede Srbiju što će biti više nego težak zadatak znajući ishod meča u Beogradu od prije sedam dana. Prva zvijezda ove reprezentacije je golman Jan Oblak. Jasmin Kurtič donosi potrebno iskustvo u veznom redu, dok je Andraž Šporar zadužen za postizanje golova.

Generalno, kvalitet reprezentacije Slovenije nije kao nekada, ali u stanju su s vremena na vrijeme da naprave neko iznenađenje.

Srbija

Dragan Stojković je preporodio reprezentaciju Srbije od momenta kada je postao selektor. Utisak je da ova reprezentacija dugo nije igrala ovako kvalitetno, vjerovatno još od dana kada je upravo Stojković bio zvijezda na terenu.

Srbija se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru tako što je savladala Portugal u Lisabonu, a sada su dobro započeli i Ligu nacija. Poslije neočekivanog poraza od Norveške, Srbija je uspjela da dobije Sloveniju i Švedsku i nalazi se samo jedan bod iza prvoplasiranih Norvežana.

Pored natjecateljskog motiva i želje da se dođe do prvog mjesta i izbori plasman u A grupu Lige nacija, Stojković želi da testira sve igrače koji su u konkurenciji za mjesto u timu na Svjetskom prvenstvu.

Pobjedu protiv Švedske je donio Luka Jović koji je imao jako slabu sezonu u Real Madridu. Srbija zaista ima kvalitetan tim koji raspolaže sa dosta dobrih igrača na svim pozicijama i neće biti nimalo lako za Stojkovića da se odluči koje sve igrače će povesti u Katar u studenom.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Slovenija i Srbija su igrali međusobno prije sedam dana u Beogradu i Srbija je pobijedila sa 4:1 u drugom kolu grupe B Lige nacija. Prije toga, ova dva nacionalna tima su se sastala prije više od 10 godina u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i tada je bilo 1:1 u Srbiji, dok je u Mariboru Slovenija pobijedila 1:0.

Nakon tri kola, Srbija je na drugom mjestu u grupi sa šest bodova, dok je Slovenija posljednja sa samo jednim bodom.

Očekivani sastavi

Miha Blažič neće igrati za Sloveniju zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Norveške, dok Dušan Vlahović ne igra za Srbiju zbog ozljede.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 12.06.2022 20:45 CET
Tip: X2&2+
Kvota: 1.73
Kladionica: 22Bet

Srbija je mnogo bolja ekipa što se vidjelo prije sedam dana kada su došli do uvjerljive pobjede u Beogradu. Slovenija će sigurno pružiti veći otpor na domaćem terenu i možda odigraju neriješeno, ali teško mogu do pobjede. Za očekivati je da vidimo i bar dva gola na meču.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan