Strategija klađenja “Against The Public”

Sportske
18 rujna, 2019
1572 Views
sistem za klađenje

Ukoliko preferirate da se kladite protiv mišljenja javnosti i da budete osoba koja traži iznenađenje, onda je ovaj članak savršen za vas.

Sportsko klađenje je težak posao

Sportsko klađenje je vrlo kompleksna materija koja zahteva od ljudi da budu edukovani i eksperti u nekoliko grana. Ovo iz razloga što je potrebno biti dobar u propračunavanju vrednosti svake opklade, a takođe je bitno znati prepoznati kvalitetnu kvotu. Uz to potrebno je imati visok nivo discipline i proverene metode ulaganja i sisteme za klađenje, kako vaša banka ne bi pretrpela velike padove u vremenima kada varijansa krene da se okreće protiv vas.

Naime, ukoliko pratite našu stranicu sa tipovima na kojoj vam gotovo svakodnevno ostavljamo naše preporuke za sportsko klađenje, sigurno ste primetili da ima perioda, kada naši eksperti, koji su nesumnjivo odlični u svom poslu, imaju serije od po nekoliko utakmica bez pogodaka. Takve negativne serije su sastavni deo sportskog klađenja i ne postoji osoba koja može pogađati u nerealno visokim procentima na duži vremenski period. Iz tog razloga treba biti pažljiv prilikom odabira tipstera koje pratite.  Najbolji tipsteri na svetu pogađaju oko 60% svojih selekcija, a razlika između profita i gubitka je često u sitnicama, koje neiskusnom oku mogu da promaknu.

Profesionalni sistemi za klađenje koji donose novac na sportskoj kladionici

Postoji veliki broj teorija oko profitabilnih sistema za klađenje koji mogu doneti novac kladioničarima, ali i prilikom diskusije o istima mora se imati nekoliko stvari na umu. Naime, ono što je najvažnije kod svakog sistema i što razlikuje kvalitetne od prevarnih sistema za klađenje je mogućnost ostvarivanja profita na duži vremenski period.

U jednom od pređašnjih članaka smo pričali o sistemima negativne progresije, odnosno o opasnostima koje oni nose. Tada smo napomenuli da ni jedan od tih sistema nije pouzdan i da ne postoje egzaktni dokazi da su oni profitabilni na duži vremenski period. Neki od njih mogu vam doneti instant dobitak, ali ako ih kontinuirano koristite, velike su šanse da ćete završiti sa nulom na vašem nalogu za sportsko klađenje.

Postoje profesionalni sistemi za klađenje koji ako se pravilno koriste mogu doneti profit na duži vremenski period. Naravno, da bi bili u mogućnosti da maksimalno iskoristite te sisteme, potrebno je da isti odgovaraju vašim kladioničarski sklonostima. Upravo zato je potrebno dobro razmisliti pre nego krenete da koristite neki od sistema za klađenje.

Klađenje na favorite vs klađenje na autsajdere

Klađenje na favorite je jedan od sistema koji uglavnom primenjuju manje iskusni kladioničari. Razmišljanje iz ove teorije klađenja je da kvote uvek predstavljaju realan odnos snaga između timova, te da je veća mogućnost ostvarivati profit kladeći se na favorizovane timove. To je samo donekle tačno. Naime, istorija je pokazala da tokom vikenda favoriti (koji su prikazani kvotama 1.50 i nižim) pobeđuju u otprilike 70-75% slučajeva. Dakle svaka četvrta utakmica nije dobitna, a imajući u vidu da se kladite na niže kvote, potrebno je pogađati mnogo više utakmica kako bi ostvarili profit.

Ukoliko pak preferirate da se kladite na autsajdere, morate biti spremni na činjenicu da nećete često viđati dobitne tikete. Ovaj tip klađenja spada u visoko volatilne sisteme, što znači da su dobici retki, ali visoki. Dakle ako se odlučite za ovaj sistem za klađenje morate biti spremni da trpite česte gubitke, što zna biti prilično teško za psihu kladioničara.

Profesionalni sistem za klađenje – Against The Public

Ovaj sistem je jedan od kompleksnijih sistema i smatra se profesionalnim sistemom za klađenje iz nekoliko razloga. Naime, poenta kod ovog sistema je da se pronađe utakmica na kojoj se dešava snažno pomeranje kvota ili linija, što implicira da se veće količine novca uplaćuju na jedan određeni ishod meča. U pojedinim situacijama (koje kladioničar mora znati da prepozna) reakcija kladioničarske populacije zna biti prenaglašena, te kvota na ekipu protiv koje se svi klade predstavlja svojevrsnu vrednost, odnosno value.

Evo i primera:

Prošle nedelje na utakmici Premier Lige, na stadionu Old Trafford, sastali su se domaćin Manchester United i Leicester City. Kvota na pobedu domaće ekipe je sa početnih 1.57 u toku petka i subote pre podne skočila na godovo neverovatnih 2.08, iz razloga što je ekipa Manchester United-a imala čak 5 povređenih igrača koji se smatraju nosiocima igre. Ako ste čitali našu analizu te utakmice, onda ste mogli pročitati da smo mi smatrali da je kvota od 2.08 previsoka i da je u ovoj situaciji perfektna prilika da se igra „Against The Public.“

Razloga za našu odluku je bilo nekoliko. Prvo, smatrali smo da domaća ekipa ima dovoljno dubine u svom rosteru da pobedi prosečnu ekipu Leicester City-a koja je u prvih nekoliko kola odigrala iznad svih očekivanja. Javnost je odreagovala na te rezultate i pogrešno rezonovala da gostujuća ekipa ima dovoljno kvaliteta da lako izađe na kraj sa Manchester United-om, koji je godinama vrlo nezgodan domaćin. Osim toga, smatrali smo da 2.08 kvota svakako ima veliku vrednost, jer je po našim proračunima šansa za pobedu domaće ekipe bila preko 50%.

Naravno, pronalaženje ovakvih utakmica i kvota koje predstavljaju value je prilično teško, iz razloga što u velikom broju slučajeva javnost dobro rezonuje i utakmice na kojima pada kvota se završavaju kako je to javnost predvidela. Naš savet je da najviše obratite pažnju na „male“ lige, pošto se tamo dešava da se namerno pusti pogrešna informacija u medije, kako bi javnost odreagovala, a neposredno pred početak utakmice kvote krenu strmoglavo da padaju na autsajdere.

Koliko je profitabilno kladiti se Against The Public?

Još jednom moramo da napomenemo da ne postoji savršen sistem za klađenje koji funkcioniše kao magija. Profesionalni sistem za klađenje protiv mišljenja javnosti je jedan od kompleksnijih sistema, koji ako se pravilno koristi, sa razumnim ulozima, može doneti nesumnjivo odličan profit na duže staze. Naravno moramo napomenuti da ovaj sistem nije smišljen da bude primarni sistem u portfoliju kladioničara, nego se treba koristiti samo kada se prilika ukaže, baš kao što smo objasnili u prethodnom pasusu.

I naravno, kao i svaki put, moramo da vam napomenemo da sportsko klađenje nije lako, da profit može da se ostvari, ali da je potrebno mnogo vremena, odricanja i sreće. Niko se nije obogatio od sportskog klađenja za kratko vreme i nikako se ne treba oslanjati na sportsko klađenje da vam reši finansijske probleme u životu. Od sporskog klađenja se može napraviti profit, ali samo ako ste dovoljno profesionalni i disciplinovani i ako su vam prohtevi realni. Ukoliko osetite da se prilikom klađenja ne osećate prijatno, ili previše vremena vam sportsko klađenje oduzima od dnevnih obaveza u životu, možda imate problema sa bolešću zavisnosti od klađenja, te vas u tom slučaju molimo da se sa ovim problemom obratite svojim najbližima, ili da potražite stručnu pomoć.

Author Sportske