Studentski centar vs Split: Savjeti i kvote – 24.01.2022.

Dusan
24 siječnja, 2022
426 Views
Studentski centar vs Split

Studentski centar

Studentski centar je u prvom dijelu sezone prikazao odlične partije u regionalnom natjecanju i jasno je da će dio ABA lige biti i naredne takmičarske godine. Kyle Vinales je odigrao nekoliko impresivnih partija, a od momenta kada se on ozlijedio, pala je i forma podgoričkog kluba.

Jedan od igrača koji je privukao pažnju kompletne javnosti je bosanskohercegovački centar Kenan Kamenjaš za koga se očekuje da naredne sezone napravi iskorak i pojača neku od ekipa koja pretenduje na titulu u ABA ligi.

Trener Studentskog centra Andrej Žakelj je dobro raspodijelio uloge i kada ova ekipa igra na svom maksimumu, u stanju je da ugrozi i mnogo bolje od sebe kao što je to bio slučaj kada su pobijedili Igokeu na domaćem parketu. Fletcher Magee je cijelu sezonu u dobroj šuterskoj formi i u odsustvu Vinalesa glavni je proizvođač poena.

Split

Dva mjeseca prije završetka regularnog dijela sezone u ABA ligi, Split ima ubjedljivo najveće šanse da zauzume posljednje mjesto i ispadne iz natjecanja. Dosta problema je imala ova ekipa od samog početka, počevši od ozljeda, virusa korona, ali i promjena u igračkom kadru.

Nedavno pojačanje Shannon Shorter je donijelo instant kvalitet, ali za pobjede i opstanak će trebati još neko da se priključi. Roko Leni Ukić je bio projektovan da bude lider „Žutih“, međutim on je propustio dosta mečeva u ABA ligi do sada.

Splitu najviše nedostaje čvrstine u reketu i visine, te protivnici koji imaju dominantne centre uglavnom naprave puno problema ispod obruča i na ofanzivnom skoku. To je definitivno zadatak koji će morati da riješe u Podgorici, jer ako u tome ne uspiju braća Ivišić i Kamenjaš će znati kako to da kazne.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Boris Tišma i Kyle Vinales već mjesec dana nisu u stanju da pomognu svojoj ekipi, ali se zato u tim vratio Aleksa Ilić nakon dugo vremena. Studentski centar je potpisao i Ericka Neala kao zamjenu za ozlijeđenog Vinalesa, međutim neizvjesno je da li će novi igrač debitovati protiv Splita. Kod gostiju, neizvjesni su Darko Bajo i Toni Perković.

Raniji rezultati i trendovi

Studentski centar je na 5-9 nakon 14 odigranih mečeva u ABA ligi, dok Split ima utakmicu više i učinak 2-13. Podgoričani imaju 4-3 na svom parketu, dok Split u gostima nije pobijedio nikoga ove sezone u regionalnom natjecanju. U prvom dijelu sezone na Gripama, Studentski centar je savladao Split 101:94 poslije dva produžetka i to je jedini međusobni meč ovih klubova u historiji.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Split +9 (pobjeda Splita ili poraz manji od devet poena razlike, a ako bude tačno devet razlike za Studentski centar ulog se vraća). Kladionica Bet365 daje kvotu 1.71 za ovu igru.

Za Split je ovo jedna od posljednjih šansi da uhvate voz za opstanak na Jadranu, te su pred put u Podgoricu istakli da idu na trijumf. Dolazak Shortera je dostao podigao kvalitet Žutih i nisu bili daleko od toga da šokiraju Crvenu zvezdu na svom parketu, te sigurno imaju čemu da se nadaju. Vjerovatno neće pobijediti, ali trebali bi pokriti hendikep od devet poena.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan