Švedska vs Češka: Tipovi, savjeti i kvote – 24.03.2022.

Dusan
24 ožujka, 2022
650 Views
Švedska vs Češka

U četvrtak su na programu polufinalne utakmice europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. U jednom od njih sastaju se Švedska i Češka, a početak susreta na “Friends Areni” u Solni zakazan je za 20:45 sati. Pobjedniku ovog dvoboja posljednja prepreka na putu do prvenstva sveta biće Poljska.

Švedska

Švedska je dugo bila lider kvalifikacijske skupine B, ali je u posljednja dva susreta poražena pa se morala zadovoljiti baražom. I dok je poraz od Španjolske u posljednjem kolu bio donekle očekivan, gubitak bodova od slabe Gruzije za mnoge je bio iznenađenje.

Glavna uzdanica ove skandinavske reprezentacije je domaći teren. U ovom ciklusu kvalifikacija na domaćem su terenu osvojili maksimalnih 12 bodova, uz impresivnu gol-razliku 8:1, pa se cijela švedska javnost nada nastavku pozitivnog niza pred domaćom publikom. Pobijede li Čehe, Šveđani će i utakmicu protiv Poljske igrati kao domaćini.

Trener Janne Anderson neće moći računati na suspendirane Zlatana Ibrahimovića i Emila Krafta, dok se s druge strane očekuje debi Anthonya Elange iz Manchester Uniteda, kojemu je Ralf Rangnick u posljednje vrijeme često davao priliku.

Osim njega, tu su još Dejan Kuluševski, Emil Forsberg i Alexander Isak, pa će obrambena linija Češke biti na velikom testu kako zaustaviti vrlo potentan nalet Švedske.

Češka

Nakon odličnog nastupa na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu kada su nakon eliminacije Nizozemske uspjeli izboriti četvrtfinale, Češka se u ovim kvalifikacijama morala zadovoljiti trećim mjestom u skupini E iza Belgije i Walesa.

Ono što veseli stručni stožer ove reprezentacije je činjenica da u posljednjih pet utakmica, uzimajući u obzir prijateljske utakmice, nisu poraženi. Česi važe za vrlo discipliniranu momčad, koja jednako dobro igra na oba kraja terena, ali su ozbiljno oslabljeni za ovaj dvoboj sa Švedskom.

Ozlijeđen je Patrick Schick, jedan od najboljih strijelaca Europskog prvenstva, dok je desni bek West Hama Vladimir Coufal već duže vrijeme bez natjecateljske utakmice i pitanje je hoće li moći pomoći momčadi i koliko.

Očekivani sastavi

Švedska (4-4-2): Olsen; Lindelof, Danielson, Helander, Augustinsson; Kuluševski, Ekdal, Olsson, Forsberg; Isak, Quaison

Češka (4-2-3-1): Vaclik; Brabec, Kalas, Zima, Mateju; Sadilek, Souček; Masopust, Barak, Pesek; Hlozek

Raniji susreti

Do sada se ove dvije reprezentacije nisu susrele u službenim utakmicama. U novijoj povijesti odigrali su tri prijateljska meča – Švedska je pobijedila jednom, dok u dva duela nije bilo pobjednika.

Prijedlog za tipovanje

Šveđani nisu poraženi kod kuće od rujna 2020. godine, a domaći teren ovu selekciju doista čini jačom. Mišljenja smo da je ova skandinavska reprezentacija bliža pobjedi i da je izostanak dva kvalitetna igrača nenadoknadiv gubitak za Čehe.

Stoga je naš prijedlog za klađenje pobjeda domaćina, a kladionica 22bet daje veoma dobar koeficijent za ovaj tip, 2.01.

Prijedlog za tipovanje: Švedska

Tečaj: 2.01

Kladionica: 22bet

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan