Tofas vs Fenerbahce: Tipovi, savjeti i kvote – 15.02.2022.

Dusan
14 veljače, 2022
351 Views
Tofas vs Fenerbahce

Tekući tjedan rezerviran je za završne turnire košarkaških nacionalnih kupova. U Turskoj će u samoj završnici biti osam ekipa, a domaćin će biti grad Bursa.

Tofas

Tofas se trenutno natječe u turskom prvenstvu i FIBA ​​Ligi prvaka. U Europi ova momčad napreduje fenomenalno i nakon tri odigrana meča u Top 16 fazi ima stopostotni učinak. U prvenstvu, pak, dosta oscilira i trenutno je na 8. mjestu s omjerom pobjeda i poraza 12-9.

U posljednje dvije prvenstvene utakmice poraženi su od ekipa koje će sudjelovati na ovom turniru Kupa i koje su kandidati za doigravanje kada je u pitanju prvenstvo. Prvo su na svom terenu uvjerljivo poraženi od Bahcesehira (78:96), a u prošlom kolu izgubili su od Anadolu Efesusa u Istanbulu (84:77). Protiv aktualnog europskog prvaka odigrali su jako dobro, ali to nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz.

Tofas se ove sezone uvelike oslanja na učinkovitost nekoliko sjajnih pojedinaca. Nositelji igre ove sezone su američki bekovi Tyler Ennis i Kasey Shepherd, kao i krilo Elgin Cook, a tu je i meksički playmaker Francisco Paco Cruz. Ovaj roster je u stanju postići veliki broj poena kada motivirano uđe u meč, ali igra u obrani je veliki problem, zbog čega uglavnom gube utakmice od momčadi koje su dobro organizirane u obrani.

Fenerbahce

Izabranici srpskog izbornika Aleksandra Đorđevića u posljednje vrijeme igraju sjajno, kako u Euroligi, tako i u turskom prvenstvu i zaista su podigli kvalitetu igre na vrlo visoku razinu.

Iako stručni stožer već neko vrijeme ne može računati na ozlijeđene Nanda De Coloa i Jana Veselog, to se u igri Fenera ne primjećuje previše, jer se kao novi vođa nametnuo Marko Gudurić. Srpski košarkaš je igrački potpuno sazrio, što pokazuje iz meča u meč, igrajući s puno rezona. Osim njega, u odličnoj je formi i Dyshawn Pierre, a cijela momčad igra fantastično u fazi obrane.

Fenerbahče na ovaj turnir dolazi u odličnoj formi. Pobijedili su u pet uzastopnih utakmica u Euroligi, od kojih su posljednja dva bili Milan u gostima (71:60) i Real Madrid u Ulker Areni (66:51), a prošlog vikenda deklasirali su Gaziantep u gostima (86:70).

Raniji rezultati i trendovi

Dvije momčadi odigrali su jednu međusobnu utakmicu ove sezone, a Fenerbahce je u Istanbulu slavio sa 82:72.

Prijedlog za tipovanje

Iako domaći teren može igrati važnu ulogu kada su ovakvi turniri u pitanju, mišljenja smo da će Tofas teško pobijediti ovaj Fenerbahce. Istanbulska momčad je u fantastičnom naletu i vjerujemo da će trener Aleksandar Đorđević biti zadovoljan samo trofejem, tako da će njegovi momci ovu utakmicu odigrati maksimalno fokusirano i motivirano.

Vjerujemo da će Fenerbahčc s lakoćom svladati prvu prepreku na završnom turniru Kupa, tako da je naš prijedlog za klađenje hendikep pobjeda gostiju na margini od -5,5 poena u kladionici bet365.

Prijedlog za tipovanje: Fenerbahce -5.5

Tečaj: 1.83

Kladionica: bet365

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan