Turska vs Hrvatska : Tipovi, savjeti i kvote 20.08.2023. 19:00

Ognjen
19 kolovoza, 2023
1392 Views
Turska vs Hrvatska

Finale pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre se igra u Istanbulu, gdje se sastaju reprezentacije domaćina Turske i Hrvatske. Ove dvije reprezentacije su svakako pokazale najviše od svih u dosdašnjem dijelu pretkvalifikacija.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Turska

Turska se u ovim pretkvalifikacijama pojavila u najjačem sastavu, sa svim svojim NBA igračima, ali bez naturalizovanih Larkina i Wilbekina. Selektor Ataman je i na klupskom i na reprezentativnom nivou, prosto majstor da sastavi što jaču ekipu i što je najbitnije da izazove pravu reakciju, kako javnosti i navijača tako i samih igrača. Prije samih pripremnih utakmica, „prozivao“ je pojedine igrače kako se ne javljaju na njegove pozive i kako su nedostojni dresa koji nose. Reakcija je usljedila, i igrači iz NBA su se pojavili ove godine i u pretkvalifikacijama, a Ataman je još jednom potvrdio svoj autoritet.

Igraju timsku košarku, i u većini utakmica imaju po pet igrača sa dvocifrenim brojem poena. Ekipu predvode Furkan Korkmaz koji je i najbolji strijelac, a tu su i Sengun i Yurtseven, takođe NBA igrači. Turska u polufinalu nije imala nikavih problema protiv Švedske. Razbili su ih sa 21 poen razlike, a NBA trojac je bio najefikasniji. Svi igrači su dobili priliku, dok su se nosioci odmorili za najvažniju utakmicu ovog ljeta. Turska u svom sastavu ima jako kvalitetne visoke igrače koji mogu parirati centarskom paru Zubac i Šarić. Posebnu ulogu bi mogao imati Sanli, koji je jedan od najboljih defanzivnih centara u Europi, posebno u odbrani od pick igre.

Efekat domaće publike, posebno u Turskoj igra veoma važnu ulogu i očekujemo prepunu dvoranu Sinan Erdem koja će voditi Tursku do pobjede.

Hrvatska

Nakon dugo vremena Hrvatska se pojavila u najjačem mogućem sastavu i pokazali su do sada sav svoj raskošni talent i umjeće koje posjeduju. Hrvatska košarka je godinama propadala kako klupska tako i reprezentativna, ali u poslednje vrijeme se osjete veliki pomaci u organizaciji. Za hrvatsku košarku, ova utakmica mnogo znači, prije svega to je veliki zamajac za budućnost, da se prekine poniranje, i da krenu naprijed.

Hrvati su u ovim pretkvalifikacijama veoma lako savaldali sve svoje protivnike, a i ruku na srce niko od njih nije baš sami krem europske košarke. U polufinalu su savladali Ukrajinu sa 15 poena razlike. Hrvatsku predvodi NBA duo, Zubac i Šarić koji prave ogromne probleme svima u rektu. Pored njih Hrvatska mnogo dobija, posebno u šutu i čvrstini od Maria Hezonje. Veliki problem već godinama unazad za reprezentaciju Hrvatske je pozicija plejmejkera. Na toj poziciji već dugo imaju naturalizovane amerikance. Već par godina glavni organiztaor igre Hrvatske je Jaleen Smith, novo pojačanje Virtusa iz Bologne.

Neće nimalo biti lako protiv Turske, posebno u gostima, ali ovo je idealna prilika da pokažu svima u Hrvatskoj da košarka još živi, i da slijede bolji dani.

H2H

22.02.21 – Turska : Hrvatska – 84:78

27.11.20 – Hrvatska : Turska – 79:62

Povrede i suspenzije

Turska: Larkin, Wilbekin, Ozdemiroglu.

Hrvatska: -.

Turska vs Hrvatska: Prijedlozi za klađenje

Duel dvije veoma izjednačene ekipe, koje su došle u najkvalitetnijim sastavima u ove pretkvalifikacije. Odlučili smo se za pobjedu Turske, prije svega zbog domaćeg terena, ali takođe očekujemo veoma napetu i intezivnu utakmicu.

20.08.2023 19:00

Prijedlog: Turska -2.5

Tečaj: 1.81

Kladionica:  22bet

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen