UFC 269 Oliveira vs Poirier: Analize eventa, tipovi za klađenje

Sportske
10 prosinca, 2021
699 Views
ufc 269

Ove nedelje očekuje nas spektakl u Las Vegasu, pošto je na redu još jedan fantastičan event, pod nazivom UFC 269. Kao i obično, naši eksperti su za vas odvojili nekoliko najinteresantnijih borbi i ovde možete da pročitate analize tih mečeva.

Najpopularnije sportske kladionice sve u svojoj ponudi imaju UFC 269, pa se tako možete kladiti kod njih i pokušati ostvariti zaradu na internetu.

Charles Oliveira vs Dustin Poirier

Borba za šampiona lake kategorije je jedan od najišćekvanijih mečeva u ovoj godini. Oliveira i Poirer su to i zaslužili i sa svojim ponašanjem, radom i napretkom, i definitivno su dva najbolja borca ove kategorije, koji je bolji, koji će postati šampion, odlučivaće sitnice, kao one taktičke koje su spremali sa svojim timovima, tako i one ko je bolje tempirao formu na pripremama, ko se bolje prilagodio protivniku, lakše skinuo kilažu i sl.

Krenimo sa šampionom, Oliveira je postao šampion pobjedivši Michaela Chandlera, sjajnog rvača, sa jakim i eksplozivnim udarcima. Oliveira se u prvoj rundi našao u velikim problemima, ali u sebi je pronašao onaj pravi šampionski duh, i prevazišao sve nedaće i nokautirao Chandlera početkom druge runde, sjajnim polu-krošem, a zatim završio udarcima u parteru. Kada govorimo o Oliveiri treba reći da je on rekorder UFC-u po broju submissiona. Oliveira je jedan od rijetkih boraca koji voli da je na ledjima, jer ima sjajnu transformaciju i vrlo efikasno prelazi gore, i uzima ledja, i završava borbe „davljenjem“. I u stojci je dobar, ima dug reach i kontroliše distancu sa prednjim direktom,ali nije master class boxer.

Poirier je primjer kompletnog, savremenog MMA borca, i kako uz rad, sve svoje mane i nedostake možeš popraviti. Počev od onih fizičkih, tehničkih pa i psihičkih. Kao mladji kada god bi se našao u nekom meču koji je odskočna daska, Poirier bi se tu sapleo, pojeo bi ga pritisak. Borba broj 1, sa Conorom je čist primjer. Poslije poraza od Michale Johnsona, sve je krenulo na bolje. Totalno se promjenio kao borac, i sve borce koji se smatraju kvalitetnim je počistio u kategoriji sem neprikosnovenog Nurmagomedova. Čak i protiv njega, je imao giljotinu, dovoljno duboku da završi meč, ali falilo mu je malo snage. Poslije tog pokušaja jednostavno se ugasio, i to je bio kraj. Protiv Conora je pokazao i tvrdu bradu u meču broj 2, ali i fantastičan kardio, jedan od boljih u UFC-u. U svakom segmentu je potkovan, sjajno radi tu kontrolu uz žicu, umara protivnika i zadaje štetu. Sve više koristi niske nožne calf kickove, kojima je napravio Conoru štetu, da je ovome pukla noga kao posljedica tih udaraca.

Jasno je da je game plan Oliveire da borbu prenese u parter, ali Dustin ima sjajnu kontrolu iz mount-a, ali i dovoljno iskustva da ne naleti na neki giljotinu. Ali to je samo jedna greška, pogrešan potez, i spavanje.

Skor:

Oliveira: 40 borbi, 31W-8L-1NC, 9 pobjeda u nizu. Visina 178cm, raspon 190cm, 32 godine!

Poirier: 35 borbi, 28W-6L, 3 pobjede u nizu. Visina 175cm, 180cm, 32 godine!

Kao što se vidi, visina i raspon su na strani Oliveire, i pokušaće kontrolisati distancu, ono što je jako bitno je na strani Poiriera, iskustvo, više minuta u oktagonu sa realno kvalitetnijim borcima nego što je bio Oliveira. Oliveira nikada nije radio šampionske runde 4 i 5, dok je svaki meč u zadnje vrijeme Dustinu isprogramiran da bude u 5×5. Razika u pripremi borbe kao i taktici je ogromna u odnosu na 3×5.

Ostaje da vidimo, da li će Oliveira, kao anakodna navući Dustina u svoje carstvo ili ce Dustin biti dovoljno namazan, da se izvuče iz tog zagrljaja i iskontroliše i završi meč.

Tip: Više od 1.5 runde na meču

Kvota: 1.51

Kladionica 20bet

Dominick Cruz vs Pedro Munhoz

Sudar dvije stare škole, bivšeg šampiona Cruza i čvrstog, iskusnog Munhoza! Da je ova borba održana negdje početkom prošle decenije, Cruz bi bio ogromni favorit, ali sve što se izdešavalo sa povredama Cruza, njegovim dugim oporavkom i izostancima, dovelo je do toga da bookmakeri daju 50:50 šanse, bez izraženog favorita.

Uporedivši stilove, način borbe na koji se bore obojica, može se zaključiti da je Cruz baš taj tip borca, koji Munhozu ne odgovara. Zašto? Munhoz ne voli te brze, pokretne borce, koji se mnogo kreću, mijenjaju ritam, pravce kretanja, i pogađaju i svih uglova. Cruz je mastermind što se tiče taktike, nije slučajno stručni konsultant na mnogim UFC eventima, što bi se reklo, jako kapira ovu igru, i ne sumnjam da će spremiti taktiku za Munhoza, da ga iscrpi, iznervira i slomije ritmom.

Ali i Munhoz ima šta da traži ovdje, njegova fizička snaga, može da izlomi već dosta pohabano tijelo Cruza. Posebno ako je dobro skautirao, i odluči pritiskati i skraćivati prostor za manevrisanje Cruza, a to može vrlo dobro odraditi sa učestalim low-kickovima i nanese štetu na već povrijedjena Cruzova koljena, i prevedu borbu u parter ili uz žicu.

Skor:

Cruz: 26 borbi, 23W-3L, 35 godina, visina 173cm, reach 173cm!

Munhoz: 26 borbu, 19W-6L-1NC, 35 godina, visina 168cm, 165 reach!

Tip: Dominick Cruz

Kvota: 1.96

Kladionica 20bet

Augusto Sakai vs Tai Tuivasa

Jedini teškaški meč na ovome kardu. Dva strašna udarača, koje niko ne voli sresti na suprotnoj strani oktagona! Dolaze u različitim raspoloženjima na ovaj meč, Sakai poslije dva poraza, a Tuivasa poslije tri pobjede, i to tri strašna nokauta u prvim rundama, dok je Sakai izgubio sa dva nokauta. Što predstavlja jednom veliko samopuzdanje i sigurnost, dok drugom vjerovatno još zvone u glavi ta dva nokauta, posebno ovaj zadnji protiv Jairzhina Rosenstruka, jer mu ovaj put sa suprotne strane dolazi sličan lik, koji je tvrd i voli da se razmaše svojim širokim krošeima, klasična škola starog dobrog Marka Hunta.

Sakai ovdje ima šta da traži, posebno ako preživi te prve nalete i tu prvu rundu. Tai se baš ne snalazi kada ne završi posao odmah u prvoj rundi, šta više ima samo jednu pobjedu van prve runde. Sakai je dosta kvalitetniji kondiciono, a i kompletniji tehničko-taktički borac. Tako da će baš od toga zavisiti ishod ovog meča, ili će ga Tai uhvatiti na spavanju, i posle koga neće biti brzog buđenja. Kretanje, distanca, i čuvanje od kombinacije koljeno pa kroše su stvari koje u timu Sakai su sigurno dobro skautirali.

Skor:

Sakai: 19 borbi, 15W-3L-1D, visina 193cm, težina 116 kg, reach 196cm!

Tuivasa:  15 borni, 12W-3L, visina 188cm, težina 119kg, reach 190cm!

Tip: Manje od 1.5 runde na meču

Kvota: 2.25

Kladionica 20bet

20bet Kladionica

5/5
  • Veliki broj ponuđenih sportova i kladioničarskih marketa
  • Konkurentni tečaji i niske margine
  • Kriptovalute su prihvaćene
  • Korisnička podrška dostupna 24/7
  • Lak i logična navigacija kroz sajt
  • Niski limiti za isplate
  • Visoki uslovi iskorišćavanja nekih bonusa i promocija
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske