UFC 278: Usman vs. Edwards – Tipovi, savjeti i kvote 21.08.2022.

Dusan
19 kolovoza, 2022
1122 Views
UFC 278: Usman vs. Edwards

Ovaj vikend ćemo saznati da li Edwards može šokirati sve i pobjeditit opasnog Kamaru Usmana.

Kamaru Usman vs Leon Edwards 21.08.2022

Kamaru Usman

Najbolji P4P se vraca u oktagon, i spreman je da izjednači rekord Andersona Silve po broju odbrana titule.

Usman jos nije poražen u UFC-u, a njegov napredak raste iz meča u meč. Na početku svoje karijere Usman je bio klasični rvač koji je tražio rušenje i kontolisao protivnika svojom snagom.

Bio je tehnički ‘neisklesan’  i kao takav je pobjedio Edwardsa sa kojim se 7 godina kasnine opet bori. Od te borbe nanizao je čak 13 pobjeda, I to sve respektabilna imena.

UFC ga ni u jednom trenutku njegove karijere nije štedio. Na samim počecima UFC karijere se borio pored Edwardsa, i sa Stricklandom, Maiom, RDA…I sve prepreke je lako savladao.

Posebno su ostali upečatljivi njegovi dueli sa Colby Covingtonom, koji je ruku na srce do sada bio jedini borac koji može parirati Usmanu, ali Usman je i ta dva meča pokazao ozbiljnu dominaciju i pobjedio oba puta.

Sada je Usman napredovao i u stojici, posebno u svojm kretnjama. Ozbiljne boksere i udarače je slao na spavanje.

Borac ogromne fizičke snage, koji ima topove u rukama. Može se reći da je prevelik i za srednju kategoriju, a ne za welter u kojoj se bori.

Ono u čemu se posebno izdvaja Usman je njegova klinč i ground controla. Borac koji je mnogo nezgodan kada uhvati protivnika u klinč.

Često koristi prljave udarce iz klinča, čak petom udara po nožnim prstima protivnika. Konstantno nanosi štetu. Ima veliku uspješnost rušenja, a kada sruši protivnika, tada su svi u problemu.

Njegovo kontrola u parteru je vrhunska. Teško ga je dići kada se pozicionira gore. Udara jako i precizno, i nanosi ogromnu štetu svojim protivnicima.

Usman je po profesiji psiholog, i sa tim mentalnim sklopom i pripremom ulazi u svaki mečom, spreman i fizički i psihički.

U svojoj UFC karijeri ima 16-0, i 6-0 protiv boraca koji rade iz lijevog garda. Edwards će biti u problemima, gledajući sve ove statističke podatke.

Leon Edwards

Leon Edwards ima priliku da se „osveti“ za poslednji poraz u svojoj UFC karijeri. Naime, to se desilo davne 2015te, a Leon je od tada povezao 10 pobjeda bez poraza.

U zadnjem meču je pobjedio je Nate Diaza veoma dominatno.

Edwards je borac koji konstantno napreduje u svakom segmentu borbe. Njegovi udarci su razorni i precizni, ima veliki K.O. power za ovu kategoriju. Visok je i krupan. Mnogo baca lijevi direkt i sa odličnim footworkom ga je preteško uhvatiti.

Baca veliki volumen udaraca i konstantno ide naprijed. Usman će posebno morati da pazi njegove nožne udarce.

Kao i Usman, i Edwards je preopasan iz klinča. Edwards manje drži protivnika ali više baca udaraca i razornije to radi. Posebno sa jakim i preciznim laktovima, kao i koljenima.

Poseban dio borbe o kome će mnogo zavisiti ishod ovoga meča je „rvanje“ odn. grapling dio. Leon ima jako dobru odbranu od rušenja i ako uspije da se odbrani od Usmanovih napada šanse za pobjedom mu rastu.

Edwards će pokušati raditi kontrolu distance, i sa kretnjama i prednjim kickovima da uspori Usmana. Težak zadatak je pred njim, posebno, što ispred sebe ima najagresivnijeg borca današnjice.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Usman: 35 godine, 20W-1L, visina 183cm , reach 193cm.

Edwards: 30 godina, 19W-3L-1D, visina 188cm, reach 188cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 21.08.22 06:00h
Tip: Usman pobjeda i preko 3.5 runde.
Kvota: 1.90
Kladionica: 22bet

Očekuje nas jako uzbudljiva borba izmedju dva jako fizički dominatna i izdžljiva borca. Usman je favorit i mislimo da će nastaviti svoj niz pobjeda.

Očekujemo i da će ova borba otići u šampionske runde.

Paulo Costa vs Luke Rockhold 21.08.2022.

Paulo Costa

Jedan od najpopularnijih boraca traži prijeko potrebnu pobjedu koja će ga vratiti opet u red izazivača. Costa je bio jedan od najvećih favorita za UFC pojas u srednjoj kategoriji, ali Israel Adesanya je dosta ugasio hype oko njegovog imena.

Do tog meča sa Adesanyom, Costa je bio neporažen i uzeo je skalp ozbiljnim imenima poput Romera,Hendricksa, Halla i ekipe.

Costa je jedan od najdominatnijih fizičkih boraca srednje kategorije. Više izgleda kao bodybuilder ili neki super heroj a ne MMA borac. Mnogo mišića i snage koji mu daju ogromnu udaračku energiju i brzinu. Poznat je po svojim teškim nokatuima i atraktivnim mečevima. Ono što karakteriše Costu je agresivnost od prvog do zadnjeg trenutnka, bez mnogo taktiziranja.

Ali ipak najveći problem u njegovoj borbi je problem skidanja kila. Koji ga muči kroz čitavu karijeru, te utiče na njegove preformanse. Costa se rijetko bori ali u ovaj meč ulazi 100 % fizički spreman.

Rockhold je borac baš po njegovoj mjeri, borac koji je će prihvatiti stand up borbu, ali neće moći da odgovori na Costinu snagu i agresivnost.

https://twitter.com/ufc/status/1559924581976068096

Luke Rockhold

Bivši šampion srednje kategorije se vraća u oktagon nakon 3 godine, i to posle izleta u polutešku kategoriju.

Karijera Rockholda ide silaznom putanjom u zadnjih 4 meča, poražen je 3 puta, i ta tri meča nisu izlgedali nimalo dobro po njega. Sva tri puta je teško nokautiran.

Rockhold je tokom svog prime timea važio za jednog od najkompletnijih MMA boraca uopšte. Odlična kickboxing, sa odličnom odbranom od rušenja, i odličnim BJJ-om.

Tri puta odličan 5, za Rockholda. Nije ni čudo što je bio vlasnik UFC pojasa. Ali sada su došla neka nova vremena. Godine su stigle, a brada je uvjek bila veliki znak pitanja.

Promjenio je svoj AKA team i prešao u Sanford MMA kod Henry Hoofta, ali ni to nije donijelo neke rezultate.

Pred sobom ima opasnog Costu, i moraće taktički da ga iskontroliše, posebno koristeći svoju visinu i dužinu. Ako udje u klinč biće u problemu.

H2H

Costa: 31 godina, 13W-2L, visina 183cm, reach  183cm.

Rockhold: 37 godina, 16W-5L, visina 191cm, reach 196cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 21.08.22 05:30h
Tip: Paulo Costa pobjeda prekidom
Kvota: 1.83
Kladionica: 22bet

Costa je favorit u ovome  meču, i to sa razlogom. Sa ovom pobjedom mogao bi potpisati novi unosni ugovor sa UFC-om, i biti blizu revanša sa Adesanyom. Zbog toga mu treba efektan nokaut, do koga mislimo da može i mora doći, jer ako bude pružio loš meč, protiv Rockholda, njegova karijera će stagnirati što se tiče UFC-a.

Jose Aldo vs Merab Dvalishvili 21.08.2022.

Jose Aldo

Opet je u akciji apsolutna legenda MMA sporta, i potencijalno jedan od najvećih boraca svih vremena. Riječ je o brazilcu Jose Aldu, koji je deset godina vladao perolakom kategorijom. Odlučio je da se spusti u bantam kategoriju i sada je u prilici da opet dobije šanse da se bori sa titulu.

Nakon što je naredao poraze od Volkanovskog, Moraesa i Yana, svi su misli da je to kraj jedne sjajne karijere, ali Aldo se podigao kao feniks, i napravio niz sjajnih pobjeda nad tri veoma opasna portivnika, redom su padali Chito Vera, Pedro Munhoz i na kraju Rob Font.

Aldo je poznat kao jedan od najboljih Muay Thai boraca u UFCu, baca strašno razorne low kickove koji prave ogromnu štetu. Baca mnogo udaraca i konstantno ide naprijed. Njegove kretnje su konstantne, a ni brzinu takodje nije izgubio godinama.

Ono što je najbitnije u ovom matchupu je Aldova odbrana od rušenja koja je fantastična, i vjerujemo da će moći da parira Dvalisvilijevom rvanju. Aldo ima problem sa izdržljivošću njegove brade. Godine su tu takodje. Ali vjerujemo da će tražiti mnogo po tijelu Meraba kako ručnim tehnikama i midlle kickovima.

Posebno treba obratiti pažnju na Aldove kickove i kako će djelovati na Merabovu prednju nogu, i da li će gruzijac usporiti sa konstantnim pritiskom.

Merab Dvailshvili

Kada je gruzijac u oktagonu znamo da slijedi apsolutno ludilo. Radi se o borcu koji je rvač ali koji totalno u nekim trenucima izgubi orijentaciju gdje je, protiv koga se bori i kreće u otvoreni rat i baca sve i svašta.

Ponekada i mnogo neportebnih udaraca. Ali opet je jedan od najatraktivnijih boraca za gledanje,

Njegov meč protiv Moraesa će se dugo pamtiti. Brazilac ga je imao! Ali bukvalno je Dvailshvili na nogama spavao, ali je preživio, oporavio se i srušio Moraesa. To je jedan od najvećih preokreta u UFC istoriji.

Dvailshvili ide konstantno u rušenja, nekada totalno neplanski iz neizradjenih akcija, i iz tih promašaja prima teške i udarce. Ali je veoma izdržljiv borac to se mora reći.

U nizu je od 7 pobjeda, ali se nikada nije sreo sa borcem kvaliteta Jose Alda. Merab će morati ići da ruši i zadrži Alda na podu, i da ga izmori.

A biće u velikim problemima ako mu Aldo nadje jetru i „izduva ga“.

H2H

Aldo: 35 godine, 31W-7L, visina 170cm , reach 178cm.

Dvailshvili: 31 godina, 14W-4L, visina 168cm, reach 173cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 21.08.22 05:00h
Tip: Jose Aldo pobjeda.
Kvota: 2.00
Kladionica: 22bet

Kladinoce su malo podcjenile Alda. Mi mislimo da je ovaj meč egal i da će baš segment „rvanja“ odnosno odbrane od rušenja odlučiti ovaj meč.

Takodje mislimo da će Aldo uspjeti iskontrolisati Dvailshvilija i obezbjediti novu priliku na napad za titulu, i da potvrdi svoj legacy!

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan