UFC 280: Oliveira vs. Makhachev – Najava eventa

Ognjen
20 listopada, 2022
2131 Views
UFC 280: Oliveira vs. Makhachev

Ovaj vikend pred nama je jedan od najboljih UFC eventova u istoriji ove organizacije. Kako po broju borbi, tako i po kvalitetu boraca koji se nalaze na njemu.

Event predovdi borba za šampiona lake kategorije između šampiona Charelasa Oliveire i Islama Makhacheva. Cijeli main event se prenosi na Sport Klubu Fight.

Ukoliko vas pored UFC-a zanimaju i prognoze ostalih sportova, pogledajte šta su naši tipsteri analizirali za danas.

https://twitter.com/ufc/status/1582401123176001536

Charles Oliveira vs Islam Makhachev

Meč za šampiona u lakoj kategoriji je jedan od najiščekivanijih mečeva ove godine, snage će odmjeriti brazilac Oliveira i izazivač iz Dagestana, Islam Makhachev.

Oliveira je već dugi niz godina u UFC-u, i polako je rastao kroz organizaciju, skroz tiho. Previše buke oko Khabiba, Conora, Fergunsona, omogućili su Oliveiri da tiho dolazi do samog vrha.

Posle Khabibovog odlaska u mirovinu, Oliveira je mnoge fanove iznenadio, kada je izdominirao El Cucuya, i prekino njegov niz pobjeda, a zatim su padali Chandler, Poirier, Gaethje, sve sami krem lake kategorije.

Sve ih je završio! Ali i preživljavao nemoguće. Pravi primjer šampiona koji neodustaje. U nizu je od 11 pobjeda od kojih je 10 prekidom, i ne planira da stane.

Njegov protivnik je Khabibov nasljednik, rođak i učenik, Islam Makhachev, koji je prototip Nurmagomedova, sa boljim stand upom. Jedini poraz u karijeri je doživio na početku UFC karijere, a od tada je nanizao 10 pobjeda.

Sudar vrhunskih graplera! Oliveira je jedan od najboljih BJJ boraca u organizaciji, dok je Makhachev dominatni rvač! Ko će se bolje snaći i odnijeti poraz sa sobom?

https://twitter.com/ufc/status/1582748406694436872

Aljamain Sterling vs T.J. Dillashaw

I co-main event je borba za pojas, samo ovaj put u bantam kategoriji, gdje šampion Aljamain Sterling se bori protiv bivšeg šampiona T.J. Dillashawa.

Sterling je posle zadnje borbe protiv favorizovanog Petra Yana pokazao da nije bez razloga tu gdje jeste, na tronu. A sada želi da još jednom odbrani titulu. Protivnik mu je nikad spremniji Dillashaw! Sterling je vrhunski grapler, visok i jak za ovu kategoriju.

Dillashaw se nakon tri godine van bantam kategorije vratio u svoju prirodnu kategoriju, i pobjedio Sandhagena, te krenuo u pohod da opet osvoji pojas u bantam kategoriji. Radi se o vrhunskom Muay Thai borcu, koji je jak, eksplozivan i uvjek fantastično spreman.

Očekuje nas sudar dva stila, a ko nametne svoj stil borbe, blizu je titule!

https://twitter.com/ufc/status/1582184689774624768

Petr Yan vs Sean O’Malley

Očekuje nas još jedan sjajan meč u bantamu, gdje pobjednik vjerovatno postaje sledeći izazivač. Petr Yan poslije malo šokantnog poraza u drugom meču od Sterlinga, bori se protiv kontraverznog Seana O’Malleya.

Yan je jedan od njaboljih boksera u organizaciji, i mnogi MMA stučnajci tvrde da je pravo čudo zašto nije postao profesionalni bokser. Svoju stojku je usavršio i prilagodio MMA-ju. Trenira u Tiger Teamu na Tajlandu, gdje je maksimalno usavršio Muay Thai tehnike.

O’Malley je borac sa velikim talentom, kako za stojku tako i za parter. Ali „Sugar“ je borac koji oko svoga imena povlači razne kontraverze, kako izjavama tako i ponašanjem u oktagonu.

Poslednji meč protiv Munhoza je prekinut zbog „eye poka“ od strane O’Malley. Neki bi rekli da je to bilo i namjerno, jer je ubjedljivo gubio rundu i pol. Protiv Yana mu je ovo meč karijere i biće pravo pitanje kako će podnijeti pritisak koji pravi Rus.

https://twitter.com/ufc/status/1582453964204695552

Benneil Dariush vs Mateusz Gamrot

Potencijalna borba večeri nas očekuje u lakoj kategoriji, a sastaju se iranac Beneil Dariush i poljak Mateusz Gamrot! Dva borca koji su dominatni rvači, te meč gdje nas očekuje mnogo klinča i borbe u parteru.

Dariush je momak koji je u poslednjih par godina napredovao toliko da je od prosječnog borca lake kategorije, došao do prilike da se sa jednom borbom dokopa borbe za titulu.

Bio se ponudio da bude spreman da upadne kao zamjena za Oliveiru ili Makhacheva, jer je bio siguran da jedan od njih dvojice neće se pojaviti na meču.

Radi se o vrhunskom rvaču slobodnim stilom, koji je mnogo radio na svojim ručnim tehnikama, te napredovao u svakom segmentu borbe.

Njegov protivnik je opasni Poljak, koji je u prošlom meču pobjedio podjeljenom odlukom opasnog Tsarukyana, u jednom od najboljih mečeva ove godine.

Gamrot je borac koji se bori iz kontra garda, što Dariushu može predstavljati veliki problem, jer je u prošlosti imao velikih problema sa „southpaw“ borcima.

https://twitter.com/serk_mma/status/1563290449531375616

Nikita Krylov vs Volkan Oezdemir

U poluteškoj kategoriji nas očekuje meč dvojice iskusnih i opasnih veterana. A sastaju se Nikita Krylov i Volkan Ozdemir.

Ovaj meč se nalazi na početku samih prelimsa, što dosta govori o kvalitetu čitavog fight carda!

Krylov je poslednji meč izdominirao Maulera Gustaffsona. A prije toga je poražen od opasnog Paula Craiga.

Krylov je i protiv Škota je bio dominantan dok nije uletio u zamku, i bio zadavljen. Krylov je vrlo iskusan i svestran borac, ali u meču protvi Oezdemira očekujemo da će od prve minute tražiti klinč i parter.

Oezdemir je poslednji meč pobjedio gore pominjanog Craiga. I to je uradio veoma glatko i lako. Dominirao ga je i škot nije uspio da ga obori u parter. Oezdemir je vrhunski kickboxer te jedan od najboljih nokautera u poluteškoj diviziji.

Očekujemo da ovaj meč ne ode u ruke sudija.

Main card
Weight classMethodRoundTimeNotes
LightweightCharles Oliveiravs.Islam Makhachev[a]
BantamweightAljamain Sterling (c)vs.T.J. Dillashaw[b]
BantamweightPetr Yanvs.Sean O’Malley
LightweightBeneil Dariushvs.Mateusz Gamrot
Women’s FlyweightKatlyn Chookagianvs.Manon Fiorot
Preliminary card (ESPNews / ESPN+)
WelterweightBelal Muhammadvs.Sean Brady
MiddleweightMakhmud Muradovvs.Caio Borralho
Light HeavyweightNikita Krylovvs.Volkan Oezdemir
FeatherweightZubaira Tukhugovvs.Lucas Almeida
WelterweightAbubakar Nurmagomedovvs.Gadzhi Omargadzhiev
MiddleweightArmen Petrosyanvs.A.J. Dobson
FlyweightMuhammad Mokaevvs.Malcolm Gordon
Women’s BantamweightKarol Rosavs.Lina Länsberg
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen