UFC 280: Oliveira vs. Makhachev – Tipovi, savjeti i kvote 22.10.2022.

Dusan
21 listopada, 2022
791 Views
UFC 280: Oliveira vs. Makhachev

Charles Oliveira vs Islam Makhachev 22.10.22. 22:30h

Charles Oliveira

Direktno iz brazilskih favela dolazi jedan od najboljih boraca lake kategorije svih vremena. Charles Oliveira, za mnoge i dalje prvak, ali službeno nije, jer mu je zbog prekoračenja kilaže u meču sa Geathjeom, oduzet pojas.

Oliverira je jedan od najboljih graplera svih vremena. Drži mnoge rekorde UFC-a, po broju finiša i submissiona! U nizu je od 11 pobjeda, od kojih je 10 završio prekidima. A poslednja četiri meča su sve to stašna imena Fergunson, Dustin, Gaethje…

U svakom meču ide na sve ili ništa. I nekako po običaju se diže iz mrtvih kao feniks i pobjeđuje protivnika.

Pokazao je veliku izdržljivost i da ga je preteško „ugasiti“ u stojci. Veliki je za ovu kategoriju, i ima problema sa skidanjem kila. Svi porazi u UFC-u su došli kada se borio u perolakoj kategoriji. Od kada je u lakoj to je totalno drugačiji borac.

Protiv Makhacheva će morati da radi mnogo više stojke, i da ga hvata na kontru. Jer Makhachev radi dosta široko. Oliveira ako se nađe na leđima što je vrlo vjerovatno, u parteru, ima veliku šansu, jer je borac koji uz Craiga najbolje radi iz te pozicije u čitavom UFC-u.

Islam Makhachev

Direktno sa Kavkazkih planina dolazi nasljednik Khabiba Nurmagomedova, njegova pojačana verzija.

Islam Makhachev, jedan od najdominatnijih rvača uopšte. Iz sebe u karijeri ima samo jedan poraz, koji se desio davne 2015te, a u nizu je od 10 dominantnih pobjeda.  Istina dva zadnja meča je pobjedio na „short-notice“ ali mnogo je teško pronači protivnika za Islama.

Mečevi protiv Dan Hookera i Bobby Greena su bili toliko dominantni, da se postavljalo pitanje, da li su uopšte ista kategorija.

Mislimo da ne postoji trenutno dominantniji rvač od Makhacheva. I tehnički i fizički. Oliveiri će biti mnogo teško da ga zadrži na nogama.

Osjeti se rapidan napredak Makhacheva u svakom dijelu borbe. Posebno u stojci. Za razliku od Khabiba, Makhachev mnogo radi nogama, baca kickove koji su jako precizni i ubojiti, te sa njima priprema prostor za rušenje.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Oliveira: 33 godina, 33W-3L-1NC, visina 178cm, reach 188cm.

Makhachev: 31 godine, 22W-1L, visina 178m, reach 179cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 22.10.22 22:30h
Tip: Preko 2.5 runde
Kvota: 2.35
Kladionica: 22bet

Mi mislimo da će Makhachev ovaj meč pobjediti. A njegov game plan bi trebao biti kontrola oktagona kroz rvanje.

Zbog toga mislimo da ovaj meč ulazi u treću rundu. A kvota je sjajna, jer je pobjednika teško prognozirati,

Petr Yan vs  Sean O’Malley 22.10.22 21:30h

Petr Yan

Yan je može se reći iznenađujuće izgubio i drugi meč protiv Sterlinga. Nije ličio na sebe. Imao je problema sa vizom kako za sebe tako i sa svojim trenerima, koji mu nisu bili u uglu, ali i sa skidanjem kila.

Odstupio je od plana i nije uspio da pobjedi Sterlinga. U ovaj meč ulazi u totalno drugačijem raspoloženju. Izgleda nikada spremniji i fokusrianiji, a i protivnik mu stilski odgovvara.

Yan je vrhunski stand borac, koji savršeno kombinuje ručne i nožne tehnike. Njegov boks je na profesinalnom nivou, sa vrhunskim eskivažama i tajmingom. Precizan i siguran. Yana je veoma teško oboriti.

Ima jako težište i pravi je primjer Muay Thai borca. Protiv O’Malley će tražiti da skrati distancu, i da ga uvuče u klinč. Te da svojim razornim udarcima po tijelu načne i završi Sean Sugara.

Ovaj meč i pobjeda mu osiguravaju novi napada na titulu u bantam kategoriji.

https://twitter.com/ufc/status/1583107364437168133

Sean O’Malley

Još jedna „zlatna koka“ UFC-a, koju organizacija mnogo pazi, jer mnogo zuji van oktagona, se bori na ovom eventu.

A riječ je o Sean O“Malley-u. Popularni Sugar, od koga je UFC želio napraviti zvjezdu preko noći, i gurnuti ga medju izazivače, ipak nije uspio, jer se on odlučio na drugačiji put, birajći slabije rangirane protivnike i popravljanjem skora.

Loše je to procjenio sa Marlonom Verom, koji ga je teško nokautirao. Ostale je lagano pobjedjivao. O“Malley je dosta kontroverzan lik, koji često daje komentare, koji nisu primjereni njegovim rezultatima.

Ovo je njegov najveći ispit karijere. UFC ga opet preko reda gura u sam vrh, ali mislimo da su pogriješili sa uparivanjem sa Yanom. Stilski i fizički mislimo da O’Malley ne može parirati Yanovom pritisku i boksu.

https://twitter.com/ufc/status/1573356530694397952

H2H

Yan: 29 godina, 16W-3L, visina 170cm, reach 170cm.

O’Malley: 27 godine, 17W-1L-1NC, visina 180cm, reach 183cm,

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 22.10.22 21:30h
Tip: Yan pobjeda.
Kvota: 1.58
Kladionica: 22bet

U ovom meču mislimo da će Yan veliki favorit i da će od samog početka meča nametnuti svoj tempo i pobjediti ovaj meč.

Belal Muhammad vs Sean Brady 22.10.22. 20:00h

Belal Muhammad

Jedan od najzanimljivih mečeva na ovom eventu nas očekuje u prelimsima. A sastaju se odlični Belal Muhammad koji je u odličnom nizu pobjeda, protiv neporaženog Seana Bradya.

Sudar dva borca sa sličnih stilskih karakteristika. Belal je u nizu od 8 pobjeda. I većinu njih je pobjedio odlukom sudaca. Radi se o borcu sjajnih fizičkih karakteristika. Fizički jak i kondiciono spreman.

Njegovo rvanje je i grind su razbili i Luqea, Wonderboya  i Maiu. Nikada nije bio u boljoj formi, i ova pobjeda mu omogućuje ulazak u uži krug izazivača.

Njegovo rvanje je dominantno. Nije kao Brady da ide uvjek agresivno. On polako gradi poziciju i otvara prostor iz klinča za uspješan takedown. Da je ovaj meč na pet rundi, ne bi imali dilemu na koga bi se kladili.

https://twitter.com/ufc/status/1583106230716747776

Sean Brady

Sean Brady je neporažen u svojoj MMA karijeri. Radi se takođe o borcu fantastičnih atletskih sposobnosti, koji je dominatan rvač kao i Belal. Te će ovaj meč biti sudar dva ista stila borbe. Dva rvača.

Međutim Brady je dosta agresivniji od Muhhamada u segmentu rvanja, i više traži završnicu. Eksplozivnost, BJJ tehnike i završnica su na strani Bradya, ali Brady će imati velikih problema ako ga Belal pogodi, nekim udarcem, jer se pokazao kao borac koji teško podnosi udarce.

Brady ima prednost u uvodnim minutima borbe, dok je kondicija i taktika na strani Muhammmada.

https://twitter.com/UFCNews/status/1582783636423819265

H2H

Muhammad: 34 godina, 21W-3L-1NC, visina 178cm , reach 183cm.

Brady: 29 godina, 15W-0L, visina 173cm , reach 183cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 22.10.22 20:00h
Tip: Belal Muhammad
Kvota: 2.25
Kladionica: 22bet

Mislimo da će ovaj meč biti borba večeri, ali i da će biti jednosmjerna ulica gdje će Belal od prvog do zadnjeg minuta borbe nametnuniti svoj stil borbe i dominacijom u parteru, odnijeti jednoglasnu pobjedu.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan