UFC 286: Edwards vs Usman 3 – Tipovi, savjeti i kvote 18.03.2023.

Ognjen
17 ožujka, 2023
684 Views
UFC 286: Edwards vs Usman 3

UFC se vraća u London gdje nas očekuje treći međusobni okršaj između prvaka Leon Edwardsa i izazivača Kamaru Usmana!

Leon Edwards vs Kamaru Usman 18.03.2023. 23:30

Leon Edwards

Edwards je u potpunosti opravdao svoj nadimak „Rocky“ u prošlom meču protiv Usmana. Baš kao Rocky koji se vratio protiv Apollo Creeda i Ivana Draga, tako se i Edwards vratio protiv Usmana.

Edwards je bio u potčinjenom položaju svih 4 runde, a onda je izvukao svoju specijalku, high kick, koji je poslao Usmana na spavanje, a trofej UFC prvaka welter kategorije je stigao u Englesku. Sada pred svojom publikom ima priliku da odbrani pojas.

Edwards je borac koji konstantno napreduje u svakom segmentu borbe. Njegovi udarci su razorni i precizni, ima veliki K.O. power za ovu kategoriju. Visok je i krupan. Mnogo baca lijevi direkt i sa odličnim footworkom ga je preteško  uhvatiti.

Baca veliki volumen udaraca i konstantno ide naprijed. Usman će posebno morati da pazi njegove nožne udarce i biti koncentrisan svih 25 minuta.

Kao i Usman, i Edwards je preopasan iz klinča. Edwards manje drži protivnika ali više baca udaraca i razornije to radi. Posebno sa jakim i preciznim laktovima, kao i koljenima.

Poseban dio borbe o kome će mnogo zavisiti ishod ovoga meča je „rvanje“ odn. grapling dio. Leon ima jako dobru odbranu od rušenja i ako uspije da se odbrani od Usmanovih napada šanse za pobjedom mu rastu.

Edwards će pokušati raditi kontrolu distance, i sa kretnjama i prednjim kickovima da uspori Usmana.

Kamaru Usman

Šokantan poraz je doživio Usman u prethodnom meču. Samo dva minuta su ga dijelila da se izjednači sa Andersenom Silvom po broju odbrana UFC prvaka i nastavi svoju totalnu dominaciju u welter kategoriji.

Ipak, podlegao je pritisku, i pao na „fintu“ koju Edwards je usavršio do perfekcije. Četiri runde Usman je dominirao i kontrolisao Edwardsa, i u petoj je krenuo slično. Ali, može se reći da je sudac Herb Dean pomalo nepravedno i bez razloga razdvojio iz klinča Usmana i Edwardsa, što je britanac iskoristio i u sledećoj razmjeni plasirao taj high kick iz pakla.

Na početku svoje karijere Usman je bio klasični rvač koji je tražio rušenje i kontolisao protivnika svojom snagom.. Od prve borbe sa Edwardsom nanizao je čak 13 pobjeda, i to sve respektabilna imena.

UFC ga ni u jednom trenutku njegove karijere nije štedio. Na samim počecima UFC karijere se borio pored Edwardsa, i sa Stricklandom, Maiom, RDA…Sve prepreke je lako savladao.

Posebno su ostali upečatljivi njegovi dueli sa Colby Covingtonom, koji je ruku na srce do sada bio jedini borac koji može parirati Usmanu, ali Usman je i ta dva meča pokazao ozbiljnu dominaciju i pobjedio oba puta.

Sada je Usman napredovao i u stojici, posebno u svojm kretnjama. Ozbiljne boksere i udarače je slao na spavanje. Borac ogromne fizičke snage, koji ima topove u rukama. Može se reći da je prevelik i za srednju kategoriju, a ne za welter u kojoj se bori.

Ono u čemu se posebno izdvaja Usman je njegov klinč i ground controla. Borac koji je mnogo nezgodan kada uhvati protivnika u klinč. Često koristi prljave udarce iz klinča, čak petom udara po nožnim prstima protivnika.

Konstantno nanosi štetu. Ima veliku uspješnost rušenja, a kada sruši protivnika, tada su svi u problemu. Njegova kontrola u parteru je vrhunska. Teško ga je dići kada se pozicionira gore. Udara jako i precizno, i nanosi ogromnu štetu svojim protivnicima.

Usman je po profesiji psiholog, i sa tim mentalnim sklopom i pripremom ulazi u svaki mečom, spreman i fizički i psihički.

U svojoj karijeri je veoma uspješan protiv boraca koji se bore iz kontra garda. Ima skor 6-1 protiv njih.

https://twitter.com/LaSueur_off/status/1633114415636656130

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Usman: 35 godine, 20W-2L, visina 183cm , reach 193cm.

Edwards: 30 godina, 20W-3L-1D, visina 188cm, reach 188cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 18.03.23 23:30h
Tip: Pobjeda Usman na poene ili od 3-5 runde prekidom
Kvota: 1.95
Kladionica: 22bet

Očekujemo dosta sličan meč, kao i prve dvije borbe. Usman će pokušati dominrati svojom snagu te skratiti distance, a zatim u šampionskim rundama i završiti Edwardsa!

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen